Skocz do zawartości
Damundo

Dyskusja Na Temat Microlab Solo 5c/6c/7c

Rekomendowane odpowiedzi

No i jeszcze pozostaje pytanie jakie kupić do mojego pokoju 10m2 :)

Słucham głośno ...rozmieszczenie będzie idealne 1.5 metra jedna od drugiej kolumny :)

To raczej idealne nie bedzie, raczej MINIMAlne rozmieszczenie, tak 2,5m i byloby idealnie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzwoniłem do infosoftu z zapytaniem o Swans M1 i przy okazji spytałem o Pure 1

Pure 1 kosztowały by w granicy 1390zł. Ów sprzęt w tej chwili jest niedostępny. Więcej informacji po 15. października, gdy będzie dostawa Microlabów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oo Pure 1 :D jesli naprawde bedzie taka cena to niezle niezle.

Dlaczego tak drogo! Na stronie widnieje cena 899 :/

Może warto też zapytać w inermax.

BTW widział ktoś jak pure się we wnętrzu prezentują? Ciekaw jestem czy wygląda bardziej "profesjonalnie" od tego co widzieliśmy w vigoolach i solo.

Edytowane przez panfranek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego tak drogo! Na stronie widnieje cena 899 :/

Może warto też zapytać w inermax.

BTW widział ktoś jak pure się we wnętrzu prezentują? Ciekaw jestem czy wygląda bardziej "profesjonalnie" od tego co widzieliśmy w vigoolach i solo.

Wnętrze Solo i Vigoole to prawdziwa tania chińska tandeta. O wykonaniu głośników nawet nie wspomnę. Pure 100 to już poziom naprawdę wysoki, jeśli chodzi o wnętrze i głośniki. Wystarczy porównać fotki. Od razu widać że różnica w cenie nie wzieła sie znikąd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wnętrze Solo i Vigoole to prawdziwa tania chińska tandeta. O wykonaniu głośników nawet nie wspomnę. Pure 100 to już poziom naprawdę wysoki, jeśli chodzi o wnętrze i głośniki. Wystarczy porównać fotki. Od razu widać że różnica w cenie nie wzieła sie znikąd.

No, cena poszła w ładnie wyglądające pudło w środku ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najważniejsze jest brzmienie, a nie estetyka bebechów. Pure na pewno brzmi lepiej niż Solo. Pytanie tylko o "ile"...

tu raczej chodzilo o to ze przetworniki w solo wygladaja na tandetne, a te w pure na sporo lepsze, lepsze materialy, kosz odlewany, a nie z cienkiej blachy tloczony jak w solo, jednym slowem 2 glosniki mozna po wygladzie juz ocenic ktory zagra lepiej, i srodek pure (przetworniki, elektryka, wytlumienie budy wygladaja lepiej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu raczej chodzilo o to ze przetworniki w solo wygladaja na tandetne, a te w pure na sporo lepsze, lepsze materialy, kosz odlewany, a nie z cienkiej blachy tloczony jak w solo, jednym slowem 2 glosniki mozna po wygladzie juz ocenic ktory zagra lepiej, i srodek pure (przetworniki, elektryka, wytlumienie budy wygladaja lepiej)

Of course.

Chodziło mi raczej o to, że Solówy grają zaskakująco dobrze w porównaniu do wyglądu w środku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym się poradzić co do wyboru. Aktualnie sprzedaję zestaw 2.1 który nie spełnił moich oczekiwań co do dźwięku. Posiadam laptopa, planuję kupić do niego jakiś zestaw 2.0 solo, vigoole, genius i kartę dźwiękową. Słucham dużo urozmaiconej muzyki, w gry nie gram czasami obejrzę jakiś film. Nie wiem które głośniki mam wybrać do 250zł max. Czy np. solo4 czy solo 5 też są spoko? A może vigoole/geniusy. Które polcacie najbardziej w tym przedziale cenowym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A karta dźwiękowa do nich laptopowa ta:

http://www.allegro.pl/item455407575_hit_xo...usb_silver.html

lub ta:

http://pl.europe.creative.com/products/pro...p;product=16642

która lepsiejsza?

wiem, że to już nie temat o kartach, ale ktoś może ma solo 6c podłączone pod lapka?

Ach i jeszcze dwa pytanka. Mianowicie czy solo 6c bedą lepsze od genius SP-HF2.0 3000A 80W DREWNIANE. Drugie pytanie, gdzie kupić te solo6c?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc,

chce zakupic microlaby, ale nie wiem, czy solo 6c, czy moze 7.

Mam pokoj 3x4 m i ogranicza mnie troche wielkosc solo 7. Ciekawi mnie, jak wyglada brzmienie w obu modelach. Pewnie solo 7 nizej schodza, ale czy jest miedzy tymi modelami duza roznica w brzmieniu??

Edytowane przez thedoctore

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie solo 7 nizej schodza, ale czy jest miedzy tymi modelami duza roznica w brzmieniu??

Nie słuchałem szóstek, ale spodziewam się, że grają troszkę mniej monumentalnie, z mniejszym rozmachem niż siódemki.

Różnica pewnie nie jest duża.

Edytowane przez elektrykk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chiński przepis na PC Hi-Fi.

Szkoda, że niewiele można zrozumieć z translatora :)

To ze strony ML po chińsku. Na dole, pod danymi technicznymi są różne odnośniki ("Więcej informacji"), których nie ma na stronie po angielsku. Może się komuś przyda.

Pure 100

Pure 10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja bym dodał coś od siebie że tego towaru w ogóle nie będzie :)

może jakieś szczegóły?:)

u Midasa było cały czas napisane, że 20.

w Hitechu 15. http://www.hitech.com.pl/?con=products&amp...d=48ad583382f88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi