Skocz do zawartości
Damundo

Dyskusja Na Temat Microlab Solo 5c/6c/7c

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystkie zarezerwowane 100 sztuk :blink: na Polskę. Nie lepiej poszukać w sklepach Czeskich czy Niemieckich?

nieee :mur: i co ja teraz kupie ?!!

Gdyby geniusy 3000a nie były takie paskudne to bym w nie zainwestował a tak nie ma wyboru :/

Poszukaj i daj znać jak coś znajdziesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako użytkownicy 5c, 6c jesteście mi w stanie powiedzieć jakie są brzmienia muzyki klasycznej na tym sprzęcie....może to być także muzyka filmowa (typu Hans Zimmer, John Williams, Klaus Badelt). Słucham wielu gatunków......całe spektrum.....i lubię dobry dźwięk....dlatego proszę o Waszą opinię!! :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy z tego co wiem to ludzie zamawiają w sklepach i jest to jakby zamrożone. Nie wiem co się liczy bo czasów PRL'u nie pamiętam. Liczbę 100 sztuk rzuciłem orientacyjnie :?

Napisać do Microlaba, że Towaru na Polskę mało. Niech poda dystrybutorów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy z tego co wiem to ludzie zamawiają w sklepach i jest to jakby zamrożone. Nie wiem co się liczy bo czasów PRL'u nie pamiętam. Liczbę 100 sztuk rzuciłem orientacyjnie :?

Napisać do Microlaba, że Towaru na Polskę mało. Niech poda dystrybutorów.

Towar jeszcze płynie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

halo, zamówiłem za 240 zł, nie maja prawa podnieść ceny

zaplaciles juz?

Kupowales przez allegro?

Czy na stronce dodales do koszyka i oczekujesz na relaizacje, jesli to ostatnie to podniesc cene moga i tyle:) bo zadnej umowy prawnej nie podpisales a tylko teoretycznie obowiazuje cena w momencie skladania zamowienia,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaplaciles juz?

Kupowales przez allegro?

Czy na stronce dodales do koszyka i oczekujesz na relaizacje, jesli to ostatnie to podniesc cene moga i tyle:) bo zadnej umowy prawnej nie podpisales a tylko teoretycznie obowiazuje cena w momencie skladania zamowienia,

Z tego co mi wiadomo "kup teraz" na Allegro to juz umowa :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co 5c są złe?? Po co 100W komuś do kompa, chyba że chce urządzać imprezki z mocniejszym nagłośnieniem :P

Zależy w jakim pomieszczeniu mają być. To, że są to głośniki do kompa nie znaczy że nie mozna ich użyć np na domową impreze ;) Takie kolumny są przede wszystkim do odsłuchu muzyki, a jeśli ktoś je kupuje z myślą o grach to wg mnie to nieporozumienie.

Tak czy inaczej Solo 5 wydają się dobrą alternatywą dla szóstek, ale wątpie żeby grały tak samo, mają inny głośnik średnio-niskotonowy. I cena wg mnie zbyt wysoka, jeszcze niedawno były po nieco ponad 200 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi Wam o konkurencje czyli Midasa, to cytować mi się już nie chce, ale pisał mi w mailu, że cena u niego też skoczy o kilka PLN. Tyle, że jeżeli infosoft wali ponad 300zł, to czemu inni mieli by nie? To już było wcześniej i znów się powtórzy.

Co do dolara to tak:

Na podstawie danych z dnia 1 sierpnia:

240zł = 116$

Wedle dzisiejszego kursu:

116$ = 303zł

Oczywiście jak widać biorę pod uwagę ceny końcowe produktu, czyli z marżą sklepów, która już jednak jest w PLN i raczej wachaniom dolca nie podlega.

Więc dlaczego 5C mają wyższą cenę niż powinny mieć teraz 6tki? Oskubują nas z kasy i tyle, ale ja już dawno Midasowi pisałem żeby uważał na podwyżki, długo tak nie zajadą, cieszyć się tylko , że 5tki z allegro nie schodzą!

CZEKAMY NA OBNIŻKI CEN DO STARYCH GRANIC (60zł względem dolara, a nie 100!)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaplaciles juz?

Kupowales przez allegro?

Podpisuję się pod tym. Jeżeli nie zostały zakupione poprzez allegro to w całej reszcie sklepików internetowych nie ma żadnych podstaw prawnych. Wygląda to tak od strony kupującego, że to my składamy ofertę dla sklepu że dany produkt kupimy za tyle lub tyle. To sklep decyduje, czy może, chce sprzedać ten towar w takiej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dajcie spokój... Jest grubo ponad pół roku od "wynalezienia" przez nas Microlabów... I ciągle tylko 3-4 sklepy na krzyż, wieczne kłopoty z dostawami...

Przed wakacjami pisałem maile do wielu polskich sklepów IT, żeby zaczęli sprowadzać ML. Tylko Hi-tech się nimi zainteresował. Widocznie zbijanie kasy na plastikach logów/kretów wystarczy.

Jednak dobrze było się streszczać i brać kiedy były normalne ceny, mało osób wiedziało o co chodzi (przed BOOMem 325zł za 7c dałem) :grin:

Edytowane przez elektrykk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co mi wiadomo "kup teraz" na Allegro to juz umowa :|

No dokładnie, na allegro jak kupisz za tyle to umowa jest zawarta między dwiema stronami.

Na stronach skepów internetowych cennik może nie stanowić oferty handlowej (jeśli właściciel sklepu o tym napisał na stronie). Służy jedynie w celach informacyjnych.

Edytowane przez Hansu (-+)''

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tak patrze na cenę 5c to też jestem cholernie szczęśliwy, że sprzęcior udało się kupić wtedy kiedy zaczał on w Polsce raczkować, a ludzie bali się go "dotknąć bo może jeszcze by ugryzł" niestety niektórzy mieli uraz do creative'a i logitecha za shit jaki sprzedają i bali się brac produkt ML. Dopiero po pozytywnych opiniach zaczęli chętnie brać, ąż... się skończył. Strach pomyśleć ile przyjdzie płacić za 7c kiedy staną się dostępne;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi