Skocz do zawartości
gentillo

XP SP1 i dziwny problem z plikami

Rekomendowane odpowiedzi

Instalnąłem jakiś czas temu XP z SP1 i pojawił się mały problemek. Dotyczy to zwłaszcza plików AVI i pochodnych. Problem jest następujący. Mamy pliczek AVI i próbujemy go usunąć lub przenieść. No i klops. Wyskakuje komunikacik, że plik jest używany przez jakiś program i nie może być przeniesiony. Zamknij wszystkie programy mogące....itd. Problem w tym, że za jasną cholerę nie wiem jaki program może go używać. Dodam, że taka sytuacja następuje nawet po samym starcie systemu. Nic nie uruchamiam i nadal wyskakuje taki błąd. Próbowałem powyłączać skojarzenia plików w różnych odtwarzaczach multimedialnych które posiadam. I nadal nic. Szlag jasny mnie trafia. Może ktoś coś wie w tym temacie :?: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozna sprobowac utworzyc np nowy folder -> zaznaczyc 2 pliki (avik i folder) i wtedy probowac 8) takie problemy biora sie z tad ze winszajs probuje robic miniaturke, odczytuje informacje o tym pliku (na co mu to niewiadomo) :? odziwo gdy robimy operacja na aviku i czymkolwiek innym (plik/folder) to juz niema problemow :? zaprawde winszajs XP jest ciach!'niety jak malo ktory system :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi