Skocz do zawartości
Gość -X-

Przegięcia Na Zabezpieczeniach Antypirackich To Dobry Powód Do Niekupowania Oryginałów Gier [dyskusja]

Czy łamiesz zabezpieczenia antypirackie w oryginałach?  

374 użytkowników zagłosowało

1. 1. Łamię aktywację windowsa?

• TAK
      190
    • NIE
      187
  2. 2. Łamię aktywację office?

• TAK
      192
    • NIE
      185
  3. 3. Używam N0-CD Crack?

• TAK
      298
    • NIE
      79
  4. 4. Używam montowanych plików obrazów .mds itd...?

• TAK
      320
    • NIE
      57
  5. 5. Czy denerwują cię zabezpieczenia antypirackie?

• TAK - bardzo, jestem legalnym użytkownikiem a one mnie tylko denerwują!!!
      90
    • TAK, ale tylko te najbardziej agresywne.
      160
    • NIE, uważam, że autorzy mają prawo do takich zagrywek antypirackich i szanuje to.
      68
    • NIE, teraz mnie to wali bo nie mam nic oryginalnego co ma zabezpieczenia więc na oczy nie widziałem utrudnień...
      59

Rekomendowane odpowiedzi

Najsensowniejsza opcja to zdejmowanie takich zabezpieczeń po np. 2-3 miesiącach od premiery. Wszyscy którym będzie zależało i tak do tej pory kupią, a po takim czasie sprzedają się jeszcze dobrze tylko najlepsze hity...

Swoją drogą udało mi się przejść całe AC2 i tylko raz na chwilę zawiesiło mi grę - łącze adsl ze zmiennym IP... Spodziewałem się czegoś gorszego, ale fakt że grałem dopiero 2 tyg. po premierze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Co do zdejmowania zabezpieczeń to patch 1.3 do Far Cry 2 właśnie coś takiego uczynił, nie wiem czy celowo czy nie, ale ani nie trzeba gry aktywować, ani nie trzeba płytki w napędzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moze ja opisze ostatnio moja mala przygoda z zabezpieczeniami.

C&C Generals Deluxe, oryginalna, zainstalwoana, spatchowana do najnowszej dostepnej wersji. Odpalam, wlaczam potyczke i co?

I bum! Wszystkie jednostki wybuchaja - aktywowalo sie zabezpieczenie antypirackie...

Gdyby nie aplikacja crack'a to w ogole nie moglbym w nia zagrac... Windows 7 x64.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najsensowniejsza opcja to zdejmowanie takich zabezpieczeń po np. 2-3 miesiącach od premiery. Wszyscy którym będzie zależało i tak do tej pory kupią, a po takim czasie sprzedają się jeszcze dobrze tylko najlepsze hity...

W sumie jest to dobry pomysł i w pewnym sensie kompromis. Ale trzeba wziąć też pod uwagę to, że AC2 przeciera im drogę i następne tytuły z tym zabezpieczeniem będą ukazywały się jeszcze szybciej(tak sądzę..). Faktem jest, że w przypadku głośnych(oczekiwanych) gier sprzedaż idzie przez pierwszych kilka tygodni rewelacyjnie, następnie spada, więc jeśli ten drm ma chronić grę przez ten okres, to się sprawdzi.

Przypominam sobie artykuły, które czytałem i napisane było, że chodzi im o całkowite wyeliminowanie piractwa - słowa kogoś tam z ubi - utopia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi