elomelo Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 (edytowane) Do rzeczy, czy da rade pomalowac (czy to samemu czy jakas firma za rozsadny hajs, raczej Trojmiasto) obudowe Antec Three Hundred na bialo? (nie bedzie problemu z tym przewiewnym frontem, tzn nie zatka sie?) No i najwazniejsze, chcialbym aby obudowa byla koloru "Macowego" jak moja klawiatura, taki plastikowo-fortepianowy bialy, jak monitory Samsunga niektore, tj: Prosilbym o opinie wszystkich malarzy z purepc, nie tylko pokojowych ;) Edytowane 7 Maja 2008 przez elomelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macru Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Rade da, pytanie tylko czy masz możliwości i cierpliwość. A tematy jak malować już były. A co do firmy to sie nie wypowiem bo nie jestem z trojmiasta;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 No tak, czytalem je, podklad + 2-3 warstwy lakieru samochodowego w szpreju, tylko dwa pytania ktore zadalem, co z kratka/siatka na froncie i czy da sie uzyskac taki kolor, bo nie ukrywam, ze jest to chyba inna robota w dokladnosci porownujac do czarnego matu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macru Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Hmmmm jakbyś znalazł jakiś spray glossy white, to nie sadze żeby był jakiś problem. Przy błyszczącym kolorze będziesz musiał pewnie bardziej przyłożyć się do wyrównania powierzchni przed malowaniem. Swoją drogą taki kolor będzie strasznie upierdliwy w użytkowaniu. Kurz,nie wiem jak z rysowaniem takiego koloru. Co do siatki- nie powinno być problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Kurz?:) Na czarnym strasznie widac kurz (mam TV LCD Samsunga 37" w takim czarnym blyszczacym kolorze i hardkor z kurzem) ale na bialym w ogole:) Wyrownywac powierzchni chyba nie bede musial, bo ta obudowa bedzie nowa ;) wiec teoretycznie powinna byc rowna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macru Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Chodzi mi raczej o to, że matowe lakiery są raczej porowate i będzie trzeba przed malowaniem go dobrze usunąć i wypolerować powierzchnię przed malowaniem. Ewentualnie pasta polerska po lakierowaniu ale to sie spytaj innych, tu nie mam żadnego doświadczenia;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Kup lepiej czarną klawiaturę ;) a tak na poważnie, to przejdź się po różnych firmach i popytaj ile by za to wzięli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Nie ma takiej czarnej, poza tym nie ma chyba ladniejszej klawiatury ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...