auperon Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Czy to cudo http://www.zalman.co.kr/english/product/zm80a-hp.htm wychlodzi GF4Ti4200 z rdzeniem wykreconym na 325 - interesuje mnie cisza ale nie okupiona ciaglymi zwisami - posiada moze ktos tego Zalmana - jesli tak prosze o opinie albo jakis link do testu tego cuda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas13 Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Nie wyrobi. W zadny testach nie jest polecany do tak wysokiego podkrecania. Jest on w stanie bez problemu zastapic chlodzenie uzyte przez producenta (w kazdym razie wiekszosc z nich) ale nie wiele ponadto. U mnie chodzil na 300 ale w splinter cell sypaly sie tekstury i musialem zejsc do 280. Po za tym podniesie ci temperature w obudowie o kilka stopni - u mnie o jakies 6-7. Went. na procku chodzil przy obrotach 3500 - 3600 w tej chwili przy obciazeniu dochodzi do 4400-4500 i niestety jest nastepny do wymiany (tez na zalmana) ze wzgledu na halas. Podskoczyly tez obroty wiatrakow na zasilaczu ale tylko do 1600 wiec nadal sa ledwo slyszalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Ja wiem czy nie wyrobi ??? http://www.moded-kompz.net/?name=Cooling&id=19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 ... albo jakis link do testu tego cuda. a co GOOGLE wylaczyli :?: http://www.google.pl/search?q=zm80A-hp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas13 Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Cytat z "testu" ktory podales - wydajność na średnim poziomie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 LUDZIE CZYTAC UMIECIE :?: CZY NIE WIDZICIE ROZNICY MIEDZY ZM80-HP I ZM80A-HP jak ktos nie widzi to polecam wizyte u oklulisty :P powierzchnia oddawania ciepla 1000cm2 do 1300cm2 a ze to chlodznie jest wydajne to polecam test fabrycznego R9700PRO (ktory jest o wiele cieplejszy niz GF4 Ti4200) http://www.pclab.pl/?art=&sid=2389&mode=nested&order=0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 OK, OK!!!! Faktycznie - nie zauważyłem tego A! tomas13 - zwracam honor. Core na 325 to chyba by było za dużo.[/b] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Tez mialem zamiar kupić tego Zalmana, ale myśle że do ustawień deafaultowych karty jest idealny, natomiast jeżeli chodzi o OC to jako passive nie wyrobi :!: Moze z puszczonym z boku wentylem 92x92 na 7V. W tej chwili mam Winfasta puszczonego na 315/635 - bez artefaktów na standardowym (dość kiepskim chłodzeniu). Wiem że karta wyciągnie więcej i dlatego noszę się z zamiarem kupna jakiegoś coolera do procków (boxowy do PIII najpradwopodobniej) i wtedy zobaczę na co stać moją kartę :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Pociagnie z palcem w d... Bezproblemowo Skoro chlodzi Sapphire Radeon 9700 Pro Ultimate Edition Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas13 Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Pociagnie z palcem w d... Bezproblemowo Skoro chlodzi Sapphire Radeon 9700 Pro Ultimate Edition Zapewne mowisz to na podstawie wlasnych doswiadczen :P. A jak poslucha twojej rady i (pomimo trzymania palca w d...) nie pociagnie to zwrocisz mu kase za nieudany zakup ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Pociagnie z palcem w d... Bezproblemowo Skoro chlodzi Sapphire Radeon 9700 Pro Ultimate Edition Zapewne mowisz to na podstawie wlasnych doswiadczen :P. A jak poslucha twojej rady i (pomimo trzymania palca w d...) nie pociagnie to zwrocisz mu kase za nieudany zakup ? Nie zwroce mu kasy bo nie bedzie takiej potrzeby. Z powodzeniem Cooler takowy chlodzi karte na najgoretszym obecnie na rynku chipie ATI, wiec z takim GF4Ti4200 nie powinien miec problemow. Jak poslucha tylko mojej rady, to znaczy, ze cos w niej jest :P Czy tak bardzo ciezko poszukac jest recenzji tego Coolera w necie? 8) P.S.Dajac mi do zrozumienia to w ten sposob probujesz kwestionowac moja wiedze na tematy chlodzenia. JEST WIEKSZA NIZ CI SIE ZDAJE - KOLEGO!!! Koniec. A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Czy to cudo http://www.zalman.co.kr/english/product/zm80a-hp.htm wychlodzi GF4Ti4200 z rdzeniem wykreconym na 325 - interesuje mnie cisza ale nie okupiona ciaglymi zwisami - posiada moze ktos tego Zalmana - jesli tak prosze o opinie albo jakis link do testu tego cuda. Mam tego Zalmana i karta wykręcona jest na 300/585 dalej pamięci nie wyrabiaja i nawet jednego zwisu nie zaliczyłem 3dmark, gry wszystko gra i buczy tzn nie buczy ciszaa jest :P Ale fakt faktem ciepełka to to oddaje troche ja zmierzyłem to przy full obciązeniu (2 godziny w UT2003) radiator miał 46 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Hmmm to powiadacie że da rade GF4 TI 4200 315/635 i więcej 8O Ale będzie się pewnie grzać niemiłosiernie.... A co powiecie na to żeby ją dodatkowo schłodzić :?: Czy wiatrak 80x80 z boku karty da radę :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Hmmm to powiadacie że da rade GF4 TI 4200 315/635 i więcej 8O Ale będzie się pewnie grzać niemiłosiernie.... A co powiecie na to żeby ją dodatkowo schłodzić :?: Czy wiatrak 80x80 z boku karty da radę :?: No jasne, ze tak. Z CEBITu widzialem fotke takiego ZALMANa tyle, ze z wiatrakiem nad karta, ktory dmuchal na obie strony karty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 No właśnie Spiderman o to mi chodziło :) Ale jak ten wentyl był umiejscowiony?? Z boku na karcie, na śledziu (ten Zalmana) czy jakoś inaczej? Może dysponujesz tą fotką to rozwieje moje wątpilwości :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas13 Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 P.S.Dajac mi do zrozumienia to w ten sposob probujesz kwestionowac moja wiedze na tematy chlodzenia. JEST WIEKSZA NIZ CI SIE ZDAJE - KOLEGO!!! Koniec. A 1. Daje ci do zrozumienia ze jam mam go w posiadaniu i moja wiedza opiera sie na praktyce a nie tekstach z sieci. 2. Nie krzycz - (chyba ze chcesz cos zagluszyc - co pozostawiam twojej domyslnosci). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Dajesz ten wiatrak z boku 92 mm a od biedy 80 mm i ustawiasz go na 5 lub 7 V i masz eleganckie wydajne chlodzenie, choc sam nigdy bym czegos takiego nie kupil. Za droga zabawka, stosunek wydajnosc/cena jest kiepski. Lepiej zapodac jakiegos miedzianego coolerka od athlona i do niego fan mate lub po prostu dac go na 5/7V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 No właśnie Spiderman o to mi chodziło :) Ale jak ten wentyl był umiejscowiony?? Z boku na karcie, na śledziu (ten Zalmana) czy jakoś inaczej? Może dysponujesz tą fotką to rozwieje moje wątpilwości :)) No jasne, ze tak :) ZALMAN ZM80C1-HP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Mozna tak a ja bym bardziej proponowal wiatrak zapodac nad jadrem grafiki, wieksza powiezchnia bedzie wtedy chlodzona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...