Skocz do zawartości
trueneo

Jakie Mobo I Pamieci Do Oc E2160

Rekomendowane odpowiedzi

co do mobo to biore pod uwagę:

1) DFI Infinity Blood Iron P35-T2RL --> brak sli mnie troche zniecheca

2) Microstar P35 NEO2-FR --> tu jest sli

3) Gigabyte GA-EP35-DS3R--> brak sli

4) Foxconn P35AS --> brak sli

niby wszystko wskazuje na msi bo z czasem chciałbym 2x9600gt

I druga kwestia jakie pamieci do OC:

1) goodram pro 2x1gb 900mhz

2) Crucial BALLISTIX 2GB Dual 800MHz

a moze cos innego??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P35 nie obsługuję SLI tylko Crossfire i to w trybie 16x i 4x czyli bez sensu łączyć tak karty bo nie odczujesz żadnego skoku wydajności. A tak poza tym to daruj sobie SLI i CF, lepiej kupić jedną kartę, ale szybszą.

Edytowane przez NeoMagNeT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do mobo to biore pod uwagę:

1) DFI Infinity Blood Iron P35-T2RL --> brak sli mnie troche zniecheca

2) Microstar P35 NEO2-FR --> tu jest sli

3) Gigabyte GA-EP35-DS3R--> brak sli

4) Foxconn P35AS --> brak sli

niby wszystko wskazuje na msi bo z czasem chciałbym 2x9600gt

I druga kwestia jakie pamieci do OC:

1) goodram pro 2x1gb 900mhz

2) Crucial BALLISTIX 2GB Dual 800MHz

a moze cos innego??

na MSI działa SLI ale tylko na kartach z serii GF 7xxx i modowanych sterownikach, ale takie SLI to i tak x16/x4 więc lipa troche. Wybierałbym między DFI a MSI ze wskazaniem na tę pierwszą. Pamięci wziąłbym goodramy pro.

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy od karty. Wsadzisz 7300GT to nie odczujesz różnic pomiędzy x8 a x16. Ale zapodasz taką 8800GT to już x8 może ją zdławić. Jeśli chcesz mieć 2x16 to kup coś na nf750/780i np Asus P5N-D to dobra i tania płyta oferująca 2xPCI-E 16 :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie sie wacham czy koniecznie kupowac sli ale jesli teraz kupie jedna dobra karte to za 2-4 tyg bedzie mnie stac na druga wypasiona karte a dwie wypasione karty dadza mi wiecej niz jedna, jesli znajde dobra plyte z sli ktora pociagnie dwie wypasione grafy? W testach zauwazylem ze do 850 zl to wymiataja dwie 9600 Gt pozniej cena skacze 1100 i jest to juz jedna karta.

Decyduje sie jednak na plytke bez sli i mysle o DFI Infinity Blood Iron P35-T2RL do 400 zl lepszej nie znajde?

Decyduje sie jednak na plytke bez sli i mysle o DFI Infinity Blood Iron P35-T2RL do 400 zl lepszej nie znajde?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzieki za wszystkie porady decyduje sie na Dfi tylko jeszcze przemysle ktory model:) Interesuje mnie aby dobrze krecil sie proc i pamiec na plycie :) jakies super dodatki juz sa dla mnie mniej istotne bo i tak nie wykorzystam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi