trueneo Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 co do mobo to biore pod uwagę: 1) DFI Infinity Blood Iron P35-T2RL --> brak sli mnie troche zniecheca 2) Microstar P35 NEO2-FR --> tu jest sli 3) Gigabyte GA-EP35-DS3R--> brak sli 4) Foxconn P35AS --> brak sli niby wszystko wskazuje na msi bo z czasem chciałbym 2x9600gt I druga kwestia jakie pamieci do OC: 1) goodram pro 2x1gb 900mhz 2) Crucial BALLISTIX 2GB Dual 800MHz a moze cos innego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 A wiesz o tym, że żadna z tych płyt nie ma SLI? Pamięci: Crucial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 (edytowane) P35 nie obsługuję SLI tylko Crossfire i to w trybie 16x i 4x czyli bez sensu łączyć tak karty bo nie odczujesz żadnego skoku wydajności. A tak poza tym to daruj sobie SLI i CF, lepiej kupić jedną kartę, ale szybszą. Edytowane 8 Maja 2008 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 (edytowane) co do mobo to biore pod uwagę: 1) DFI Infinity Blood Iron P35-T2RL --> brak sli mnie troche zniecheca 2) Microstar P35 NEO2-FR --> tu jest sli 3) Gigabyte GA-EP35-DS3R--> brak sli 4) Foxconn P35AS --> brak sli niby wszystko wskazuje na msi bo z czasem chciałbym 2x9600gt I druga kwestia jakie pamieci do OC: 1) goodram pro 2x1gb 900mhz 2) Crucial BALLISTIX 2GB Dual 800MHz a moze cos innego?? na MSI działa SLI ale tylko na kartach z serii GF 7xxx i modowanych sterownikach, ale takie SLI to i tak x16/x4 więc lipa troche. Wybierałbym między DFI a MSI ze wskazaniem na tę pierwszą. Pamięci wziąłbym goodramy pro. Edytowane 8 Maja 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trueneo Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 a jakie mobo z sli 16-16 z dobrym OC mozecie polecić?? czy asus p5n-e sli czy moze cos lepszego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Na P5N-E SLI z tego co wiem też nie ma 16/16. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trueneo Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 n otak 2x8 ale czy roznica w wydajnosci miedzy tym a 2x16 jest zauwazalna czy tylko marketingowa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Zależy od karty. Wsadzisz 7300GT to nie odczujesz różnic pomiędzy x8 a x16. Ale zapodasz taką 8800GT to już x8 może ją zdławić. Jeśli chcesz mieć 2x16 to kup coś na nf750/780i np Asus P5N-D to dobra i tania płyta oferująca 2xPCI-E 16 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 (edytowane) Po co ci na siłę to SLI? Jedna dobra karta nie wystarczy? Edytowane 8 Maja 2008 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trueneo Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Wlasnie sie wacham czy koniecznie kupowac sli ale jesli teraz kupie jedna dobra karte to za 2-4 tyg bedzie mnie stac na druga wypasiona karte a dwie wypasione karty dadza mi wiecej niz jedna, jesli znajde dobra plyte z sli ktora pociagnie dwie wypasione grafy? W testach zauwazylem ze do 850 zl to wymiataja dwie 9600 Gt pozniej cena skacze 1100 i jest to juz jedna karta. Decyduje sie jednak na plytke bez sli i mysle o DFI Infinity Blood Iron P35-T2RL do 400 zl lepszej nie znajde? Decyduje sie jednak na plytke bez sli i mysle o DFI Infinity Blood Iron P35-T2RL do 400 zl lepszej nie znajde? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 DFI DK P35 T2RS? Za tą cenę już się można postarać.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trueneo Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Ok dzieki za wszystkie porady decyduje sie na Dfi tylko jeszcze przemysle ktory model:) Interesuje mnie aby dobrze krecil sie proc i pamiec na plycie :) jakies super dodatki juz sa dla mnie mniej istotne bo i tak nie wykorzystam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 To bierz DFI LanParty Dk P35-T2RS :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...