CeKaeM Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Witam! Znacie moze jakis progam, ktoory moze zmienic rozmiar partycji EXT3? I moze przy okazji cos, co pomogloby "ukryc" systemy tak aby nawzajem siebie nie widzialy: chodzi o win 98, 2K, [brzydkie określenie na linuksa]. THNX:)> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 1. do glowy przychodzi mi tylko p.m. ale to jest tak oczywiste ze pewno sprawdziles i sie nie da..... 2. "Troche" za malo szczegołow. Ale np. jesli masz je na osobnych dyskach/partycjach to wystarczy w linuxie odmontowac dysk/partycje z w98 i w2k, w w2k w device manager odlaczyc dysk/partycje linuxa, a w98 i tak nie bedzie widzial partycji innych niz f32.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeKaeM Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Dzieki, ale to nie to, o co mi chodzi:)), ale thnx za zainteresowanie... Raczej sie nie da zastosowac tego o czym moowisz, ale tez rozwiazanie OK. PM nie dziala, tzn, dziala, ale nie tak jak trzeba:). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 Dzieki, ale to nie to, o co mi chodzi:)), ale thnx za zainteresowanie... Raczej sie nie da zastosowac tego o czym moowisz, ale tez rozwiazanie OK. PM nie dziala, tzn, dziala, ale nie tak jak trzeba:). Co ty powiesz a ja mam PM 8 i działa jak tza na wszystkich HDD jakie posiadam WD , Se , IBM , Samsung I te operacje o których piszesz robie bez problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 Jak masz ext3 to masz linuxa i tam są narzędzia do zmiany wielkości patycji - kiedyś z tego kożystałem - niestety nie pamiętam nazwy - poszukaj. Co do ukrywania - to nadal nie wiem co chcesz dokładnie zrobić. Najgłupszy jest w98 i w nim nie widać hidden fat 32 (flaga 1b zamiast b - chyba sprawdz w fdisku linuxowym, albo PM), ani ext3 (bez dodatkowych programów). Chyba, że chcesz aby np. domyślnie uruchamiał się 98 a inne systemy mają być niewidoczne - możesz to zrobić instalując bootloader (np. grub) na dyskietce - bez niej włożonej do stacji uruchamia się 98 a jak chcesz coś innego odpalić to ją zapodajesz i już masz wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...