Skocz do zawartości
t0bi

Nietypowy Problem Z Podłączeniem

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewien problem z podłączeniem do kompa jednocześnie wieży i zestawu głośników 2.1

Mianowicie mam kartę creative ct4810 (1 wyjście audio).

Do tej pory miałem podłączoną wieżę kablem minijack => 2 x chinch

Jednak chciałbym do tego podłączyć zestaw 2.1, ale dosyć nietypowo. Schemat na rysunku:

post-140841-1210268368_thumb.jpg

I mam w związku z tym pytanie.

Czy wieży może się coś stać ?

Boje się o przegrzanie wzmacniacza, co jest chyba równoznaczne z jego spaleniem.

Chcę podłączyć to w ten sposób, ponieważ chcę regulować głośność zestawu 1 pokrętłem, a nie dwoma.

Wiem, że mógłbym podłączyć to do oddzielnych gniazd do integry na płycie, ale jaka jest jakość dźwięku z integry... Chyba każdy wie.

A na jakąś porządną dźwiękówkę w tej chwili nie mogę sobie pozwolić.

Co o tym myślicie ?

Będę wdzięczny za każdą sugestię :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc tak. Jedyne czego potrzebujesz to rozgałęźnika sygnału audio który wepniesz do karty dźwiękowej. Do niego połączysz kable od wierzy i od głośników i po problemie.

Tak jak masz na schemacie odpada bo chcesz podać subowi od głośników sygnał wzmocniony co zabije wzmacniacz wbudowany w suba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi