t0bi Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Mam pewien problem z podłączeniem do kompa jednocześnie wieży i zestawu głośników 2.1 Mianowicie mam kartę creative ct4810 (1 wyjście audio). Do tej pory miałem podłączoną wieżę kablem minijack => 2 x chinch Jednak chciałbym do tego podłączyć zestaw 2.1, ale dosyć nietypowo. Schemat na rysunku: I mam w związku z tym pytanie. Czy wieży może się coś stać ? Boje się o przegrzanie wzmacniacza, co jest chyba równoznaczne z jego spaleniem. Chcę podłączyć to w ten sposób, ponieważ chcę regulować głośność zestawu 1 pokrętłem, a nie dwoma. Wiem, że mógłbym podłączyć to do oddzielnych gniazd do integry na płycie, ale jaka jest jakość dźwięku z integry... Chyba każdy wie. A na jakąś porządną dźwiękówkę w tej chwili nie mogę sobie pozwolić. Co o tym myślicie ? Będę wdzięczny za każdą sugestię :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 No więc tak. Jedyne czego potrzebujesz to rozgałęźnika sygnału audio który wepniesz do karty dźwiękowej. Do niego połączysz kable od wierzy i od głośników i po problemie. Tak jak masz na schemacie odpada bo chcesz podać subowi od głośników sygnał wzmocniony co zabije wzmacniacz wbudowany w suba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0bi Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Ok, tak myślałem, że to nie ma prawa bytu w mojej wersji :wink: Dzięki :) Temat do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...