Skocz do zawartości
jools

jaka plyta na KT400

Rekomendowane odpowiedzi

ktora plyta bylaby the best do krecenia xp1.7+ ?

1. Abit NF-7 rev. 1.2

2. EpoX 8RDA+ re

Płytki na bardzo zbliżonym poziomie, NF-7 ma trochę lepsze wyposażenie.

A jeśli chcesz koniecznie na KT400 to Abit KD-7 rulezz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z płyt na KT400

polecam taką jak mam - A7V8X (koniecznie rev 2.02, bo 1.0x jest zbabolona i fsb166 sie pier...),

chyba ze masz kogos w stanach - to polecam zdecydowanie ABITa KD7-G - raktycznie to samo co asus (KONIECZNIE KD7-G) tylko lepiej podkrecalne.

albo poczekaj na kt600...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozna tez: 8k9a2+ od epoxa...

na razie na tej plycie wycisnalem 13,5x166 z xp1700 (fsb nie krece bo mam najtansze no-name pamiecim i nie wytrzymuja zbyt duzo - 186 to max). Cenowo jest identyczna z 8rda+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

de best do kręcenia to na nF2 ;)

jak już się koniecznie na kt400 upierasz to ad77pro/infinity chyba że masz duuużo kaski to epox 8k9a2 :D

zgadza sie ;) ale to juz bylo 100 razy :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy jest sens inwestowac w nowa plytke z kt400, kiedy mamy juz kt400a, a kt600 puka do drzwi. jesli mozesz, to poczekaj jeszcze troche, chyba ze masz zamiar za pol roku plyte zmieniac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abit Kd7-(e) to jedna z _NAJLEPSZYCH_ plyt do podkrecania wcale nie ustepuje tak bardzo nforcowi , szczegolnie ze widzialem wyniki po fsb 230.

imo pozatym ze nf ma zablokowany agp/pci

to Abit kd7 = epox/abit na nforce. oczywiscie w podkrecaniu. wydajnosciowo troche slabiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta a koles jakby miał tyle kasy na te płyty co mu polecacie to by wzioł soltka na nforce a aj polecam albatrona tego co mam w opicie za 350 zł i sie krecic da niezle ... www.albatron.com.tw a i był jakby był ktos zainteresowany o niej topick a i w testach lepiej od tego całego gigabyte wypada a ile tansza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym nie brał na kt400.Nieopłaca się!

Do kręcenia to tylko na Nforce2. Epox RDA

Jeśli koniecznie chcesz na kt400 to epox 8k9a2

Nie ma sensu kupowac kt400

Dla mnie Epox na kt 400 to porażka, ale na nForce 2 jet the best - ale to kwestia gustu zależy kto co lubi.

Chciałbym tylko zaznaczyć, że Gigabyte GA 7VAXP dostał rekomendacje na www.benchmark.pl i stwierdzili, że jest najlepszą płyt z pozostałych do kręcenia na kt 400, ale niestety nierównaja się z nForce 2.

Pozdrawiam

Maq (Peace)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobny problem, zastanawiam się czy nForce2 czy KT400, ale na VIA myślałem nad Abit AT7-MAX2, na nF2 to Asus A7n8x Deluxe lub 8RDA+.

I mam problem :-(((

Zaznaczam, że chcę o/c, ale bez vmod'u...

...chcę o/c na Bartonie 2500+, podajcie argumenty abym namówił tatę do vmod'u....;-(((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy jest sens inwestowac w nowa plytke z kt400, kiedy mamy juz kt400a, a kt600 puka do drzwi. jesli mozesz, to poczekaj jeszcze troche, chyba ze masz zamiar za pol roku plyte zmieniac.

jakos ta te troche to troche odlegle. mozna czekac wiecznie i sie nie doczekac. zanim pojawia sie te plyty na KT400A to minie jeszcze minimum miesiac (jeszcze nie ma ich w ssprzedazy za granica a u nas nowowsci sa z miesiecznym opoznieniem). a KT600 to samego chipsetu jeszcze nikt nie widzial wiec co tu mowic o handlowych plytach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym tylko zaznaczyć, że Gigabyte GA 7VAXP dostał rekomendacje na www.benchmark.pl i stwierdzili, że jest najlepszą płyt z pozostałych do kręcenia na kt 400, ale niestety nierównaja się z nForce 2. 

O w morde, czlowieku, sugerujesz sie tym co ci Wojo wysmarowal.... z niego taki podkrecacz jak z koziej d-u-p-y traba. VAXP nie nadaje sie dla zawodowego podkrecacza chocby dlatego ze jest malo wydajna powyzej 165MHz, ma regulacje napiecie w % (jak masz przypadkiem AXP1700+ 1,5V to sprobuj ustawic chocby 1,8V napiecie) i nie wchodzi na wysokie FSB. Gigabyte to plyta dla ludu ciemnego i niedzielnych podkrecaczy dla ktorych komp tylko stoi i boja sie do srodka zajrzec. Wojo wykazal sie zdolnosciami overclockerskimi przy tescie AXP1700+ ktorego puscil na 1866MHz i byl zadowolony... bez komentarza. W prywatnej korespondecji gdzie kolega Rapra mu wytknal, ze takie podkrecanie o kant odbytu obic i wprowadza ludzi w blad. Wojo stwierdzil ze benchmark to nie serwis dla podkrecaczy... widac bo sam niewiele o tym wie ale skoro tak to jak moze powiedziec ze VAXP to doskonala plyta do o/c...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O w morde, czlowieku, sugerujesz sie tym co ci Wojo wysmarowal.... z niego taki podkrecacz jak z koziej d-u-p-y traba. VAXP nie nadaje sie dla zawodowego podkrecacza chocby dlatego ze jest malo wydajna powyzej 165MHz, ma regulacje napiecie w % (jak masz przypadkiem AXP1700+ 1,5V to sprobuj ustawic chocby 1,8V napiecie) i nie wchodzi na wysokie FSB. Gigabyte to plyta dla ludu ciemnego i niedzielnych podkrecaczy dla ktorych komp tylko stoi i boja sie do srodka zajrzec. Wojo wykazal sie zdolnosciami overclockerskimi przy tescie AXP1700+ ktorego puscil na 1866MHz i byl zadowolony... bez komentarza. W prywatnej korespondecji gdzie kolega Rapra mu wytknal, ze takie podkrecanie o kant odbytu obic i wprowadza ludzi w blad. Wojo stwierdzil ze benchmark to nie serwis dla podkrecaczy... widac bo sam niewiele o tym wie ale skoro tak to jak moze powiedziec ze VAXP to doskonala plyta do o/c...?

echheheehh

no świete słowa

a poza tym jedbna rzecz dyskwalifikujaca gb w dobie proców z odblokowanym mnożnikiem -switche do ich zmiany na płycie

idiote tajwanca który to wymyslił powinni wystrzelic w kosmos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wy nigdy się nienauczycie...

Ja poleciłem gościowi płyte - wypowiedziałem sie na dany temat ja mam coś takiego GA 7VA+ i spisuje się na medal.

Niewiem, czy 1/2 forumowiczów to ludzie któzy niepotrafią uszanować, czyjeś zdanie, czy poprostu robią z siebie debili.

Sorry za takie ostre słowa, ale jak juz gdzieś mówiłem "na tym forum niemożna wyrażać swoich poglądów na dany temat, niemożna wypowiadać się na dany temat bo zaraz znajdzie się jakiś koleś co tam ma ą i ę do powiedzenia i robi się kłótnia.

Po co wam to? Pytam się po co?

Po to, żeby gnoić innych?

Posty w stylu "ty głupku to coś jest do [gluteus maximus]" itp. są na poziomie 5 może troche więcej latka.

"Zyj i pozwól zyć innym" - nie kłóćmy się o byle co panowie bądźmy poważni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

K.U.R.W.A bartezjusz mądry ba ma Epoxa!Jak dla mnie to jest zajebista mobo.Jakde tak jak mam w podisie i mi styka.A to zę w procentach to mozę nie zbyt trafiony pomysł ale można obliczyę se prawda?Wiadomości z podstawówki.

ej FumFel nie wkorzaj sie bo bartezjusz ma racje, procentowy Vcore i dipy nie ulatwiaja podkrecania choc nie mowie ze go wykluczaja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowiek moze siedo wszystkiego przyzwyczaić.Ja się przyzwyczaiłęm i jest ok.Nawed nie odczuwam tego tak bardzo.wiem żę Epox ma zajebist.e warunki do podkręcania, ale czy ten gigabyte ma złe?Dla mnie pasują.Nie wiem jak Ty ale ja kiedyś jechałęm na smych kijowych mobo jak np.Shuttle AK12 (syf jakich mało-przy tym ecs to król) i zmiana na taką mobo to dla mnie prawdzywa rozkosz.Jestem bardzo z niej zadowolony i jak na KT400 to polecam ja innym z czystym sumieniem.Niemam narazie kasy a chętnie bym ją zmienił oczywisćie na Epoxa RDA+ !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie podstawowe - kto powiedział, że ma on się kręcić na 3000000000000000000000000000000Ghz?

Poprostu w www.benchmark.pl napisali, ze jest to najeleszpa, albo jedna zl lepszych na kt400, a ja jak narazie na byle jakim coolerze z GA 7VA+ wyciskam 2Ghz i średnia temp. jest 47*.

Gdybym miał lepszy cooler to przypuszczam, że wycisnąłbym jeszcze więcej.

Nieporównujmy kt 400 do nForce 2 panowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowiek moze siedo wszystkiego przyzwyczaić.Ja się przyzwyczaiłęm i jest ok.Nawed nie odczuwam tego tak bardzo.wiem żę Epox ma zajebist.e warunki do podkręcania, ale czy ten gigabyte ma złe?Dla mnie pasują.Nie wiem jak Ty ale ja kiedyś jechałęm na smych kijowych mobo jak np.Shuttle AK12 (syf jakich mało-przy tym ecs to król) i zmiana na taką mobo to dla mnie prawdzywa rozkosz.Jestem bardzo z niej zadowolony i jak na KT400 to polecam ja innym z czystym sumieniem.Niemam narazie kasy a chętnie bym ją zmienił oczywisćie na Epoxa RDA+ !

pierwsze moje mobo to soltek na kt133 i mial dipy do mnoznika i do fsb i dlatego wiem co to oznacza :? nigdy wiecej tego, pozniej zmienialem mobo na takie ktore maja pelna regulacje z poziomu biosu 8) po prostu dla wygody

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...