FumFel_20 Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Jak już pisałęm kwestia przyzwyczajenia :) OJ nie gadaj że tak ciężko się schylić :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 przeciez nigdzie nie napisałem ze to złe mobo!!!! ja do gbnic nie mam -sam kiedys uzywałem 7vrxp i byłem zajebicho zadowolony tylko ze obecnie napiecie 1,65 dla 1700 dlt to troche mało no i te nieszczesne switche( jak ktos ma "niewygodną" obudowe by ciagle ja otwierac to mozna sie wkurzyc) ale jak ktos duzego o/c nie potrzebuje to ok -bardzo przyjemne mobo ps.do tego kolegi co wierzy w testy na benchmark.pl -proponuje zachodnie serwisy typu hexus,tbreak itp -lamy na benchmarku naprawde olej -w wiekszosci pisza to co chca by komputronik sprzedał itd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 mała sugestia :) 3majmy się tematu ponieważ chwilka emocji i.......... już jest zadyma, a fakt i tak to już było. Temat na chwilkę zostaje bo widzę ze ktoś ma tu ciekawe infromacje. Na temat Panowie proszę; prywatne scesje nad ............ X od Y na prv 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 mała sugestia :) 3majmy się tematu ponieważ chwilka emocji i.......... już jest zadyma, a fakt i tak to już było. Temat na chwilkę zostaje bo widzę ze ktoś ma tu ciekawe infromacje. Na temat Panowie proszę; prywatne scesje nad ............ X od Y na prv 8)no dobra :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 W sumie troche z tematem bo rozmawiamy na temat produktów Gigabyte'a na KT 400 :) Tylko troche zawaiło wojną :P Peace and show must go on - rozmawaijamy dalej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 nie wiem czy jest sens inwestowac w nowa plytke z kt400, kiedy mamy juz kt400a, a kt600 puka do drzwi. jesli mozesz, to poczekaj jeszcze troche, chyba ze masz zamiar za pol roku plyte zmieniac. Jest dokladnie jak piszesz. Ale zakladajac takie podejscie to mozesz czekac do usranej smierci. W temacie komputerow niestety wszystko sie tak zmienia, ze czekanie na nowe nie ma sensu!! Pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Plecam MSI KT4V. Bardzo stabilna i całkiem nieźle poddaje się o/c. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Plecam MSI KT4V. Bardzo stabilna i całkiem nieźle poddaje się o/c.Mała możliwiść regulacji V Core (napięciem.) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 a ja jeszcze raz napisze tanie i dobre albatron kx400-8x tu daje linka do testow gdzie gigabyte zostaje w tyle a płyta 350 żł kosztuje :) http://www.overclockers.co.nz/ocnz/mobo/am...kx4008x/1.shtml Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Ja bym poweidziałze sąna równi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 a cenowo juz nie jest tak rowno :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petrov Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Ja za gigabyte GA-7VAX dalem 385 zl w proline roznica nieduza:) A wogole ten albatron mi cos gigabyte przypomina, zreszta obie plyty są ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 najlepsza plyta na KT400 to... EPOX na nForce2:))):P a tak powaznie zajrzyjcie tu, kto jeszcze tego nie widzial http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=26595 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iglak Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 A co sądzicie o płytce Epox 8K9A i czym się różni od wersji 8K9A2 (oprócz ceny oczywiście) ??? I czy 8K9A nadawałaby się do kręcenia XP 1700+ ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Ja za gigabyte GA-7VAX dalem 385 zl w proline roznica nieduza:) A wogole ten albatron mi cos gigabyte przypomina, zreszta obie plyty są ok albatron to firma stworzona przez ludzi od gigabyte ..tz jakis tam koles załozył co w gigabycie był kims na wysokim stołku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 A co sądzicie o płytce Epox 8K9A i czym się różni od wersji 8K9A2 (oprócz ceny oczywiście) ??? I czy 8K9A nadawałaby się do kręcenia XP 1700+ ? zajzyj na stronke epoxa i bedziesz wszystko wiedzial :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 A co sądzicie o płytce Epox 8K9A i czym się różni od wersji 8K9A2 (oprócz ceny oczywiście) ??? I czy 8K9A nadawałaby się do kręcenia XP 1700+ ? Ronica tkwi w dzwieku( ale to Ci i tak wisi bo widze ze masz live'a). No i w 8K9A2 jest 3-fazowe zasilanie.A co do mozliwosci o/c sa takie same. Jezeli roznica nie przekracza 30 zl to wez 8K9A2 w przeciwnym razie 8K9A. Na obu spoko wyciagniesz 180fsb. Ja sam zamowilem ta plytka i juz we wtorek bedzie wraz z 1700xp :) No i mam nadzieje ze dojada TwinMosy 2x256 (333). pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 A co sądzicie o płytce Epox 8K9A i czym się różni od wersji 8K9A2 (oprócz ceny oczywiście) ??? I czy 8K9A nadawałaby się do kręcenia XP 1700+ ? Ronica tkwi w dzwieku( ale to Ci i tak wisi bo widze ze masz live'a). No i w 8K9A2 jest 3-fazowe zasilanie.A co do mozliwosci o/c sa takie same. Jezeli roznica nie przekracza 30 zl to wez 8K9A2 w przeciwnym razie 8K9A. Na obu spoko wyciagniesz 180fsb. Ja sam zamowilem ta plytka i juz we wtorek bedzie wraz z 1700xp :) No i mam nadzieje ze dojada TwinMosy 2x256 (333). pozdro plyty sie roznia tym, ze...to sa zupelnie inne konstrukcje. wystarczy luknac na stronke EPoXa i zoabczyc foto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iglak Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 A co sądzicie o płytce Epox 8K9A i czym się różni od wersji 8K9A2 (oprócz ceny oczywiście) ??? I czy 8K9A nadawałaby się do kręcenia XP 1700+ ? Ronica tkwi w dzwieku( ale to Ci i tak wisi bo widze ze masz live'a). No i w 8K9A2 jest 3-fazowe zasilanie.A co do mozliwosci o/c sa takie same. Jezeli roznica nie przekracza 30 zl to wez 8K9A2 w przeciwnym razie 8K9A. Na obu spoko wyciagniesz 180fsb. Ja sam zamowilem ta plytka i juz we wtorek bedzie wraz z 1700xp :) No i mam nadzieje ze dojada TwinMosy 2x256 (333). pozdro zygi gdzie zamówiłeś tego Epoxa i ile kosztuje? W Gliwicach 8K9A kosztuje 360zł ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Na kt400 to poleciłbym Abita KD7-Raid na nf2 8rda+ i nf7-s Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Na kt400 to poleciłbym Abita KD7-Raid na nf2 8rda+ i nf7-s co do kt 400 to ja sie nie zgadzam co do abita ! i ile on kosztuje ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 co do kt 400 to ja sie nie zgadzam co do abita ! i ile on kosztuje ??To są wyniki w standardzie 133/133, kto by zwracał uwagę na taki test? Pokaż porównanie na szynie 200 i które z tych mobo to osiągną, to wtedy możemy rozmawiać ! Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 ja osigam na swoim spokojnie fsb 200 tylko sie troche o dysk cykam i jade na 190 ale ok zaraz poszukam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 ok po tej recenzji juz nic sie nie da zazucic albatron kładzie płyty na nforce 2 chintech czy jakos tak http://www.hwupgrade.it/articoli/761/7.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 ok po tej recenzji juz nic sie nie da zazucic albatron kładzie płyty na nforce 2 chintech czy jakos tak http://www.hwupgrade.it/articoli/761/7.htmlCzłowieku to i tak jest stadndard, tam lecą na szynie 133 wszystkie testy. Nie mówie, że Albatron jest do d.. ale Abit jest najlepszy dla entuzjastów i tyle! Pzdr, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 no a powiec gdzie ja ci znajde testy na fsb 166 lub wyzej nei ma ta płyta ma 4 miech a w polskich serwisach wcale o niej nie słychac no jak chesz ja ci moge podacj jaki mam wyniki na jakim fsb ale zdjecia jak chesz to na meila bo nie mam gdzie ich umiescic a co do testow to co ze na standardowych jak jest szybszy na standardzie ( nie zawsze ) to i na niestandardowych tez pozdro ps. dla entuzjastow czego ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Jeśli KT 400 to jestem za produktami Gigabyte. Jeśli chodzi o nforce2 to Epox. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 no a powiec gdzie ja ci znajde testy na fsb 166 lub wyzej nei ma ta płyta ma 4 miech a w polskich serwisach wcale o niej nie słychac no jak chesz ja ci moge podacj jaki mam wyniki na jakim fsb ale zdjecia jak chesz to na meila bo nie mam gdzie ich umiescic a co do testow to co ze na standardowych jak jest szybszy na standardzie ( nie zawsze ) to i na niestandardowych tez pozdro ps. dla entuzjastow czego ?? Dla entuzjastów sprzętu, (OC, max wydajność). Zdjęcia mi są nie potrzebne, może moderom. Jak chcesz coś interesującego dać to screen z sandry przy szynie 200 powiedziałby mi dużo. Dla porównania KD7-R: Nie jest to max, bo pamięci nie wytrzymują maxymalnych ustawień. Pzdr, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 moge dac ale ja nie dorownam twpoim pamieciom w zyciu ja mam tylko jakies no name pc 333 ale zaraz postaram sie zucic screen,a ps podaj dokładne ustawienia ..typu na ile proc itp jakie pamiatki ustawienia ok ..che tak samo sprobowac.. tyle ze moj proc max to 2160 mhz przy 1.8v dalej nie dam bo proc nowka i nie chce go za mocno meczyc no i jakis bzdetne AC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Prawie wszystko było na screenie, dodam tylko: proc: 12*200,86. Timingi pamięci(te najważniejsze) na screenach: 2-2-5-2-1. Jest jeszcze kilka (tu tkwi siła Abita) ale tu nie moge poszaleć :[ Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...