Qki86 Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Wiem że popełniłem błąd flasciach!ąc BIOSA pod windowsem teraz komp nie wstaje tzn czarny ekran i wiatraczki chodza. Płyta to gigabyte Ga-7vt600 z wlutowaną kością BIOS phoenix d686. Czy jest szansa jakoś załadować poprzez dvd/cd/floppa stary BIOS? Czy pozostaje tylko programator(podobno koszt 100zł)? Nawet na klawiaturze diody nie działają. Kurcze szkoda wyrzucać taką płyte główną ;/ POMOCY licze na was Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Było milion razy, szukaj! Ale skoro już jestem to 2 opcje: 1. Wrzucasz plik z biosem na fdd, wpychasz do stacji i modlisz się że załapie. Zrób reset ustawień bios (aby fdd znalazło się na początku bootlisty) i sprawdź w opisach w sieci, jaką nazwę powinien mieć plik, aby go samo pobrało. 2. Hotswap - nie wydaje mi się, aby nowe płyty miały lutowane kostki bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 2. Hotswap - nie wydaje mi się, aby nowe płyty miały lutowane kostki bios.Wszystkie Gigabyte'y od chyba KT400 tak mają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...