disaster3 Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 18 stopni ??? z jakiej temp. na jaką :wink: . W takim razie z tego co piszesz Karakorum bije nawet Ultra 120 Extreme :mrgreen: nie bije moge Cie zapewnic :) Mialem obydwa. Obecnie mam Ultre 120 Extreme. A dla samego siebie do testow kupilem Karakorum mialem 3 dni pozniej sprzedalem. Nie ma obecnie lepszego chlodzenia niz Ultra 120 Extreme na AC. Ale fakt troche kosztuje + wentyl 12cm/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 (edytowane) Podłącze się trochę, na wstępie powiem że tak łatwo nie będzie ;) wysokość nie więcej niż ~135mm- obecnie mam Freezera 7 PRO i jest jeszcze 1cm może 1.5cm luzu do sidepanelu. kwota tak ~120zł, może być bez wentylatora albo do wymiany proc który ma być chłodzony to E6300 po szlifie 3.4GHz 1.42V PS byłoby super gdyby był dostępny w Cooling'u ;) Edytowane 24 Maja 2008 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 http://www.cooling.pl/thermalright-ultima-...ukt,240652.html 139mm wysokości, ale niemożliwe żeby się nie zmieścił - musiałbyś mieć budę węższą niż napęd 5,25" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 dziś zamontowałem karakorum na to co mam w podpisie. w budzie sie bez problemów miesci jeszcze prawie cały centymetr luzu mam. Teperatury spadły w stresie mam podobne jak na boxie kiedy wyłącze wentyl na karakorum (koło 70-75*C). na 5V (stress max 60 idle 35-36) lekko słychać wiatrak, nie słychać łożysk ale słychać jak listki "tną" powietrze- nie slychać tego na przykład w wentylku Arctic Cooling ktory mam z tyłu na wyciągu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 (edytowane) Czytałem dość dużo testów, ale wybrałem za dużo modeli i zgłupiałem. Ma chłodzić to co w opisie, tylko, że podgoniłbym wtedy na jakieś 3.6-3.8GHZ. Kwota gdzieś maks 100zł. Zależy mi na maks. wydajności, ale bardziej na tym, żeby na jak najniższych obrotach było wydajnie (bo na przykład Pentagramy finy mają gęsto i chyba powiać dość szybko trzeba na nie). Myślałem nad: Asus Trition 75 + jakiś fajny wiatrak Scythe Katana 2 Pentagram Freezone HP-120 AlCu Karokorum Pentagram Freezone HP-120 AlCu Pentagram Freezone HP-120 AlCu Vertical I tu dodatkowe pytanie, czym się różnią te Pentagramy, bo o ile pomiędzy Vertical a tym nie bez Vertical widzę różnicę, bo wiadomo o co chodzi, to na przykład czym lepszy jest Karakorum nie wiem. No chyba, że ktoś doradzi mi jakieś ciekawsze chłodzenie, niż te, które podałem. Jakieś 10-20zł mógłbym dołożyć, ale jednak chciałbym się zmieścić w 100zł. Z góry dziękuję, Pozdrawiam :) PS. Jakby co to obudowa to Coolermaster Elite 331, bo niektóre chłodzenia mogą chyba mieć problemy ze zmieszczeniem się. Edytowane 1 Czerwca 2008 przez Luk@s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Pentagram Freezone HP-120 AlCu KarokorumBierz to. Ew zastanów się nad jakimś używanym Scythe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zmieści się? I tak z ciekawości to czemu Katany 2 praktycznie nikt nie poleca? Jak widziałem testy, to jest podobnie wydajna jak Karakorum, czy o coś innego chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Karakorum mieści się do CMelite na styk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Już kupiłem, dzisiaj wieczorkiem jak będzie chwilka założę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...