Skocz do zawartości
andixad

Wydajny Cooler Do C2d.

Rekomendowane odpowiedzi

18 stopni ??? z jakiej temp. na jaką :wink: . W takim razie z tego co piszesz Karakorum bije nawet Ultra 120 Extreme :mrgreen:

nie bije moge Cie zapewnic :) Mialem obydwa. Obecnie mam Ultre 120 Extreme. A dla samego siebie do testow kupilem Karakorum mialem 3 dni pozniej sprzedalem. Nie ma obecnie lepszego chlodzenia niz Ultra 120 Extreme na AC. Ale fakt troche kosztuje + wentyl 12cm/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłącze się trochę, na wstępie powiem że tak łatwo nie będzie ;)

wysokość nie więcej niż ~135mm- obecnie mam Freezera 7 PRO i jest jeszcze 1cm może 1.5cm luzu do sidepanelu.

kwota tak ~120zł, może być bez wentylatora albo do wymiany

proc który ma być chłodzony to E6300 po szlifie 3.4GHz 1.42V

PS

byłoby super gdyby był dostępny w Cooling'u ;)

Edytowane przez Greg_1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziś zamontowałem karakorum na to co mam w podpisie. w budzie sie bez problemów miesci jeszcze prawie cały centymetr luzu mam. Teperatury spadły w stresie mam podobne jak na boxie kiedy wyłącze wentyl na karakorum (koło 70-75*C). na 5V (stress max 60 idle 35-36) lekko słychać wiatrak, nie słychać łożysk ale słychać jak listki "tną" powietrze- nie slychać tego na przykład w wentylku Arctic Cooling ktory mam z tyłu na wyciągu.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem dość dużo testów, ale wybrałem za dużo modeli i zgłupiałem. Ma chłodzić to co w opisie, tylko, że podgoniłbym wtedy na jakieś 3.6-3.8GHZ.

Kwota gdzieś maks 100zł. Zależy mi na maks. wydajności, ale bardziej na tym, żeby na jak najniższych obrotach było wydajnie (bo na przykład Pentagramy finy mają gęsto i chyba powiać dość szybko trzeba na nie).

Myślałem nad:

Asus Trition 75 + jakiś fajny wiatrak

Scythe Katana 2

Pentagram Freezone HP-120 AlCu Karokorum

Pentagram Freezone HP-120 AlCu

Pentagram Freezone HP-120 AlCu Vertical

I tu dodatkowe pytanie, czym się różnią te Pentagramy, bo o ile pomiędzy Vertical a tym nie bez Vertical widzę różnicę, bo wiadomo o co chodzi, to na przykład czym lepszy jest Karakorum nie wiem.

No chyba, że ktoś doradzi mi jakieś ciekawsze chłodzenie, niż te, które podałem. Jakieś 10-20zł mógłbym dołożyć, ale jednak chciałbym się zmieścić w 100zł.

Z góry dziękuję,

Pozdrawiam :)

PS. Jakby co to obudowa to Coolermaster Elite 331, bo niektóre chłodzenia mogą chyba mieć problemy ze zmieszczeniem się.

Edytowane przez Luk@s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi