Skocz do zawartości
Direct

Dziwny wynik wydajnosci pamieci

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc, ostatnio robilem pomiar wydajnosci pamieci w programie ccr, mam ddr 266 Mhz i wyszlo mi 9500 punktow, koelga ma ddr 333 i jemu wyszlo 8700, troche to dziwne, czym moze to bys spowodowane ?? oboje mamy takie same procki. Za odpowiedz z gory dziekuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh ja mam sprzet taki jak w podpisie  :arrow: a udalo mi sie wyciagnac troche ponad 9200 !!!!

:evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:

Sorki ale chyba sobie jaja robisz :D

Przy twoim sprzęcie wynik w granicach 15 tyś powinien oscylować.

Czesc, ostatnio robilem pomiar wydajnosci pamieci w programie ccr, mam ddr 266 Mhz i wyszlo mi 9500 punktow, koelga ma ddr 333 i jemu wyszlo 8700, troche to dziwne, czym moze to bys spowodowane ?? oboje mamy takie same procki. Za odpowiedz z gory dziekuje

Jest wiele czynników wpływająccyh na wyniki. Zarówno chipset, jak i timingi i inne ustawienia pamięci.

POnadto test ten jest obarczony dość dużą granicą błędu i czasem będzie podawał wyniki 9000 innym zaś razem 10000. Stąd też najlepiej robić testy 4-5 (lub więcej) razy jednocześnie by zmniejszyć rozrzut wyników.

U mnei test pamięci wskazuję ok. 10400-10500.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co gdzies tu na forum udalo mi sie wyczytac to ccr daje ciala w testach z wysokimi zegarami. ponoc jakis koles robil testy na tym samym sprzecie tylko pamiatki zmienial i tesz mial co najmniej dziwne wyniki. moze wyjdzie jakas nowa wersja ccr'a ???? :roll: :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh ja mam sprzet taki jak w podpisie  :arrow: a udalo mi sie wyciagnac troche ponad 9200 !!!!

:evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:

Sorki ale chyba sobie jaja robisz :D

Przy twoim sprzęcie wynik w granicach 15 tyś powinien oscylować.

Czesc, ostatnio robilem pomiar wydajnosci pamieci w programie ccr, mam ddr 266 Mhz i wyszlo mi 9500 punktow, koelga ma ddr 333 i jemu wyszlo 8700, troche to dziwne, czym moze to bys spowodowane ?? oboje mamy takie same procki. Za odpowiedz z gory dziekuje

Jest wiele czynników wpływająccyh na wyniki. Zarówno chipset, jak i timingi i inne ustawienia pamięci.

POnadto test ten jest obarczony dość dużą granicą błędu i czasem będzie podawał wyniki 9000 innym zaś razem 10000. Stąd też najlepiej robić testy 4-5 (lub więcej) razy jednocześnie by zmniejszyć rozrzut wyników.

U mnei test pamięci wskazuję ok. 10400-10500.

zadnych jaj sobie nie robie :evil: :evil: :arrow: procek10,5x200, pamiatki w dualu z timingami 6-3-3-2 i taki wynik :!: :!: :!: :!: sam bylem w SZOKU :!: :!: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...