Direct Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Czesc, ostatnio robilem pomiar wydajnosci pamieci w programie ccr, mam ddr 266 Mhz i wyszlo mi 9500 punktow, koelga ma ddr 333 i jemu wyszlo 8700, troche to dziwne, czym moze to bys spowodowane ?? oboje mamy takie same procki. Za odpowiedz z gory dziekuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montymick Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 heh ja mam sprzet taki jak w podpisie :arrow: a udalo mi sie wyciagnac troche ponad 9200 !!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Direct Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 hmmm, moze płyta głowna jest odpowiedzialna za ten stan rzeczy ?? koles ma Solteka DRV5, ja gugabyte i wlonczone top performance, moze to to ?? :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 heh ja mam sprzet taki jak w podpisie :arrow: a udalo mi sie wyciagnac troche ponad 9200 !!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Sorki ale chyba sobie jaja robisz :D Przy twoim sprzęcie wynik w granicach 15 tyś powinien oscylować. Czesc, ostatnio robilem pomiar wydajnosci pamieci w programie ccr, mam ddr 266 Mhz i wyszlo mi 9500 punktow, koelga ma ddr 333 i jemu wyszlo 8700, troche to dziwne, czym moze to bys spowodowane ?? oboje mamy takie same procki. Za odpowiedz z gory dziekujeJest wiele czynników wpływająccyh na wyniki. Zarówno chipset, jak i timingi i inne ustawienia pamięci. POnadto test ten jest obarczony dość dużą granicą błędu i czasem będzie podawał wyniki 9000 innym zaś razem 10000. Stąd też najlepiej robić testy 4-5 (lub więcej) razy jednocześnie by zmniejszyć rozrzut wyników. U mnei test pamięci wskazuję ok. 10400-10500. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montymick Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 z tego co gdzies tu na forum udalo mi sie wyczytac to ccr daje ciala w testach z wysokimi zegarami. ponoc jakis koles robil testy na tym samym sprzecie tylko pamiatki zmienial i tesz mial co najmniej dziwne wyniki. moze wyjdzie jakas nowa wersja ccr'a ???? :roll: :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montymick Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 heh ja mam sprzet taki jak w podpisie :arrow: a udalo mi sie wyciagnac troche ponad 9200 !!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Sorki ale chyba sobie jaja robisz :D Przy twoim sprzęcie wynik w granicach 15 tyś powinien oscylować. Czesc, ostatnio robilem pomiar wydajnosci pamieci w programie ccr, mam ddr 266 Mhz i wyszlo mi 9500 punktow, koelga ma ddr 333 i jemu wyszlo 8700, troche to dziwne, czym moze to bys spowodowane ?? oboje mamy takie same procki. Za odpowiedz z gory dziekujeJest wiele czynników wpływająccyh na wyniki. Zarówno chipset, jak i timingi i inne ustawienia pamięci. POnadto test ten jest obarczony dość dużą granicą błędu i czasem będzie podawał wyniki 9000 innym zaś razem 10000. Stąd też najlepiej robić testy 4-5 (lub więcej) razy jednocześnie by zmniejszyć rozrzut wyników. U mnei test pamięci wskazuję ok. 10400-10500. zadnych jaj sobie nie robie :evil: :evil: :arrow: procek10,5x200, pamiatki w dualu z timingami 6-3-3-2 i taki wynik :!: :!: :!: :!: sam bylem w SZOKU :!: :!: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Direct Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 w takim razie czym najlepiej testowac pamiec i jej wydajnosc ????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montymick Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 ??????????????????????????????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 odpowiedz prosta PC Mark a poza tym ja mam wynik 8261 więc nieźle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...