Skocz do zawartości
sajrusx

Ultramobilny Laptop Do 2000 Zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Mam zamiar kupić tani dosć ultramobilny laptop - ale nie typu Vaio TX czy Apple Air, to ma być podręczny notatnik (mam laptopa, którego jest mi trudno jako notatnik nosić wszędzie icon_smile3.gif...w kieszeni)

Chciałbym się dowiedzieć o dostępność na rynku polskim lub dostępnych dla rynku polskiego ultramobilnych laptopach - proszę nie pisać o palmptopach, czy tabletach. Ewentualnie, jeżeli jest taka możliwość, proszę również napisać gdzie taki laptop mogę kupić. Nie interesują mnie laptopy używane - jedynie nowe na gwarancji.

Prosiłbym o wszystkie możliwe propozycje nie przekraczające 2000 złotych.

Dzięki za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma to jak temat w 2 (w tylu widzialem, może dałeś więcej) miejscach.

Do tego dość szeroko zarysowałeś swoje wymagania co do tego sprzętu. Jakieś parametry może?

Chociaż samo połączenie zwrotów "nie przekraczające 2000 złotych" oraz "ultra" cokolwiek, jest już samo w sobie dość ciekawe ;)

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma to jak temat w 2 (w tylu widzialem, może dałeś więcej) miejscach.

Do tego dość szeroko zarysowałeś swoje wymagania co do tego sprzętu. Jakieś parametry może?

Chociaż samo połączenie zwrotów "nie przekraczające 2000 złotych" oraz "ultra" cokolwiek, jest już samo w sobie dość ciekawe ;)

Nie potrzebuje "sprzętu", potrzebuje komputer, na którym będzie można pisać, by miał kalkulator, klawiature i ekran - od 7" poczynając. Dlatego moje wymagania ograniczają się do ceny do 2000 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ASUS eeePC, zdecydowanie.

Za 1200zł kupisz spokojnie razem z torebiunią.

EDIT:O, MaSell ubiegłeś mnie;)

Żadnych innych propozycji?

Asus EEE 701 jest wporządku - tyle, że ekran jest 7" - teraz sie wytłumacze, czekałem, aż ktoś da mi jakąś inną propozycję a nie właśnie Asusa 701. Nowa wersja o ile dojdzie do polski na pewno będzie hitem wersja 900 z większym ekranem, a wersja już 1001 to już będzie kompletny wypas.

Prosiłbym o inne propozycje, które na allegro nie są dość często wystawiane. Np. Ultramobilny laptop della D600 - jeżeli się nie mylę.

Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm czy 14'' to jest ultramobilny laptop? Zawsze możesz spróbować zamówić inną wersje EEE w USA, na pewno skądś wyślą albo jakiś znajomy mógłby wysłać. Znalazłem jeszcze jakieś dziwactwo Acera, mianowicie ACER ASPIRE 2920 ale wiele o tym powiedzieć nie moge, poszukaj. Może coś w stylu tablet-PC HP tc4200? Jest troche takich maleństw na allegro, IBM X31 na przykład, waga coś koło 1,5kg. Jest w czym wybierać:))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm czy 14'' to jest ultramobilny laptop? Zawsze możesz spróbować zamówić inną wersje EEE w USA, na pewno skądś wyślą albo jakiś znajomy mógłby wysłać. Znalazłem jeszcze jakieś dziwactwo Acera, mianowicie ACER ASPIRE 2920 ale wiele o tym powiedzieć nie moge, poszukaj. Może coś w stylu tablet-PC HP tc4200? Jest troche takich maleństw na allegro, IBM X31 na przykład, waga coś koło 1,5kg. Jest w czym wybierać:))

Właśnie takich odpowiedzi oczekuje! Świetnie,

Mógłbym jeszcze prosić o linki do odpowiednich laptopów i co o nich myślicie?.

Komentarze itp.

Dzięki za ten post ddmar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ostatnio szukałem Asusa Eee900 na niemieckim ebay i w przeliczeniu na PLNy wychodzi ok 1500 zł + przesyłka. Myślę, że warto, tylko może być ewentualny problem z gwarancją, ale lepiej wysyłać do Niemiec niż do USA :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

X31 @ allegro: http://www.allegro.pl/search.php?string=IB...4&country=1

Z tym, że pewniejszy chyba będzie ten EEE z Niemiec.

Hm,

Przesyłka z niemiec. No sprawdziłem, wyszło troche więcej niż 1500 zł. Koszty transportu kurierem i jeszcze mi dorzucą Vat polski - oprócz Niemieckiego. Tylko nie wiem dlaczego skoro mogą dać Vat europejski. Do przemyślenia.

Sprawdziłem NTT - jest dośc duży.

EEE - No właśnie ten laptop wygląda na coś bardzo odpowiedniego. Gdyby nie te głośniki po bokach i kamera, która na pewno mi sie nie przyda do niczego.

ACER ASPIRE 2920 - :D To jest dopiero ekstremalny dizajn. Wszystko na wszystkim, to wygląda po zamknięciu jak MCBurger...

IBM X31 - Uhh, stary pan ajbiem, ale dysk ma donośny.

Jeżeli macie jeszcze jakieś dosć tanie propozycje prosiłbym o wyświetlenie swojej jaźni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi