Gość <account_deleted> Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Wykażę się niekonsekwencją (EOT), ale wyjaśnię ci dlaczego nie zamierzam więcej marnować czasu: Kontroler ATA Raid0 NIE MOŻE WYDAJNIE PRACOWAĆ w konfiguracji 2 dyski na taśmę. Napisałem ci wcześniej że raid nie lubi asynchronicznej pracy dysków - dwa dyski na jednej taśmie nigdy nie wyślą danych jednocześnie. Nie wiem czy to jedyny powód problemów - być może nie. Napisałem ci żebyś zrobił test, a ty mi pi*dolisz że to nie rzutuje. Sprawdzałeś? - wątpię, a jeśli nawet to nic z tego nie zrozumiałeś i dalej bełkoczesz na temat ograniczonej wydajności PCI. Prawda jest taka, że jesteś totalnym noobem, a co najgorsze nie umiesz czytać ze zrozumieniem, czyli w efekcie korzytać z wiadomości zalegających tonami w sieci. EOT - tym razem na prawdę. ps. Problemy ze stabilnością emocjonalną podobno można leczyć, podnieść IQ już gorzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirez Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 (edytowane) jaka asynchroniczna praca dysków ? na UDMA6 ? a słyszłaes o sata2 i portmultiplier ? że sata 2 tez nie może mieć raid0 ? ależ może , tylko że ty operujesz na komputerowych przesadach , powiem ci wiecej , jak podpiąłem 2 dyski pod jedną taśme było szybciej , niestety, nie znasz się wcale na raidach , walisz frazesy i zabobony, nie pomogłes mi wcale , wręcz utrwaliłeś w świadomości że mi na tym forum nikt nie pomoże , a co z twoim magicznym ustawianiem przerwań ? bo ja wiem że w świecy ( silniku spalinowym jesli wiesz co to jest) jest przerwa, ale przerwania na PCI to chyba jakiś tój autorski pomyśł grzebania w biosie płyty , tak ? chętnie bym powiedział EOT , ale jeszcze ani jedna osoba na tym forum nie odzieliła odpowiedzi na moje pytanie , które nie było o przyspieszenie tej matrycy ,tylko kupinie nowej platformy stabilnośc emocjonalan ma swoją granic,e ja w tym kierunku sie nie edukowałem ,ale wiem że jak ktos mnie zroib w konia , to się denerwuję to mi wystarczy , na normalnym forum by cie zakasowali ... Edytowane 18 Maja 2008 przez pirez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...