Skocz do zawartości
pirez

Kontroler Raid P-ata

Rekomendowane odpowiedzi

Gość <account_deleted>

Wykażę się niekonsekwencją (EOT), ale wyjaśnię ci dlaczego nie zamierzam więcej marnować czasu:

Kontroler ATA Raid0 NIE MOŻE WYDAJNIE PRACOWAĆ w konfiguracji 2 dyski na taśmę. Napisałem ci wcześniej że raid nie lubi asynchronicznej pracy dysków - dwa dyski na jednej taśmie nigdy nie wyślą danych jednocześnie. Nie wiem czy to jedyny powód problemów - być może nie. Napisałem ci żebyś zrobił test, a ty mi pi*dolisz że to nie rzutuje. Sprawdzałeś? - wątpię, a jeśli nawet to nic z tego nie zrozumiałeś i dalej bełkoczesz na temat ograniczonej wydajności PCI. Prawda jest taka, że jesteś totalnym noobem, a co najgorsze nie umiesz czytać ze zrozumieniem, czyli w efekcie korzytać z wiadomości zalegających tonami w sieci.

EOT - tym razem na prawdę.

ps. Problemy ze stabilnością emocjonalną podobno można leczyć, podnieść IQ już gorzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaka asynchroniczna praca dysków ? na UDMA6 ? a słyszłaes o sata2 i portmultiplier ? że sata 2 tez nie może mieć raid0 ? ależ może , tylko że ty operujesz na komputerowych przesadach , powiem ci wiecej , jak podpiąłem 2 dyski pod jedną taśme było szybciej , niestety, nie znasz się wcale na raidach , walisz frazesy i zabobony, nie pomogłes mi wcale , wręcz utrwaliłeś w świadomości że mi na tym forum nikt nie pomoże ,

a co z twoim magicznym ustawianiem przerwań ? bo ja wiem że w świecy ( silniku spalinowym jesli wiesz co to jest) jest przerwa, ale przerwania na PCI to chyba jakiś tój autorski pomyśł grzebania w biosie płyty , tak ?

chętnie bym powiedział EOT , ale jeszcze ani jedna osoba na tym forum nie odzieliła odpowiedzi na moje pytanie , które nie było o przyspieszenie tej matrycy ,tylko kupinie nowej platformy

stabilnośc emocjonalan ma swoją granic,e ja w tym kierunku sie nie edukowałem ,ale wiem że jak ktos mnie zroib w konia , to się denerwuję to mi wystarczy , na normalnym forum by cie zakasowali ...

Edytowane przez pirez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi