monti Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 mam pytanko czy jak podniose magistrale fsb to wiem ze pci tez rosnie a AGP bo niewiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zabójcze to może i jest.U mnie PCI to do 41,5 doszło jak mojemu durniowi magistralkę 166 wrzuciłem.Chwilkę były problemy ale przez zwiększenie napięcia na pamiątkach do 2,7 wszystko było git.Pamiątki ddr2100.Płyta shuttle ak31/v.3.1,duron morgan 1000.Chodziło też wszystko na 164.na stałe chodzę na 145x8,a jak wc złożę to może na 148x8,5 będę działał.Na 164 i 166 to na testy tylko wrzucałem bo szkoda by było gdyby dysk siadł,albo grafika. jakiego biosu uzywasz bo tez mam ak31v31 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shangri_La Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 max FSB to u mnie było 147x9.5=1396 napięcie na procu 1.8V , na pamiątkach 2,6V (chyba) aa wykręciłem modem i SB live rzeby nic mnie nie blokowało, ale coś wyżej nie chciał iść... aha biosu nie updatowałem, jade na standardowym :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 jakiego biosu uzywasz bo tez mam ak31v31bios mam ten AK31S2EF Date code: 01/04/2002 checksum: 4B00 Support AthlonXP 2000+ Niby nie najnowszy ale nie widziałem powodu go zmieniać skoro wszyskto tak dobrze chodzi :D Nie wie ktoś może czy jest możliwe by wypuścili bios z dzielnikiem 1/5 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krizz Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Skoro KT266A nieoficjalnie obsluguje 1/5, to wydanie odpowiedniego biosu jest chyba tylko kwestia "dobrej woli" ze strony producenta :wink: Moze chociaz jakas nieoficjalna wersja... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Skoro KT266A nieoficjalnie obsluguje 1/5, to wydanie odpowiedniego biosu jest chyba tylko kwestia "dobrej woli" ze strony producenta :wink: Moze chociaz jakas nieoficjalna wersja..., oby oby [tomasir klęka prosząc szefów Shuttle by wypuścili bios z dzielnikiem 1/5] No wtedy to bym dał mojemu kompowi popalic. Już widzę normalną pracę przy np. 160, albo i więcej.Wiem na 100 % że idzie stabilnie na 164x7,5 i wtedy to by był wypas... [i tu znowu tomasir się rozmarzył] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 max FSB to u mnie było 147x9.5=1396 napięcie na procu 1.8V , na pamiątkach 2,6V (chyba) aa wykręciłem modem i SB live rzeby nic mnie nie blokowało, ale coś wyżej nie chciał iść... aha biosu nie updatowałem, jade na standardowym :D Ten dureń powinien wytrzymać dużo większe fsb(może nawet 166). Pewno pamięci nie wytrzymywały. A poza tym to czemu mówisz CHYBA że chodziły na takim napięciu?Na jesli nie pamięasz to zrozumiem... A spróbuj dać im 2,7 v i może większą magistralę wytrzyma komp.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 U mnie też by się PCI 1/5 zprzydało.... Pokochałbym tą płyte :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 mam pytanko czy jak podniose magistrale fsb to wiem ze pci tez rosnie a AGP bo niewiem tomasir powiedz mi czy jak dajesz napiecie +0.15 to ci rosnie bo mi nie jedynie jak dam +0.1 to rosnie a jak deje wyzej to juz nie i wraca do standardowej ale pokazju ze jest sutawiona na inna. troszke zmotalem ale mam madzieje ze sie polapisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 AGP też rośnie z fsb i ma częstotliwość 2xPCI (z reguły). AGP to i tak nie problem, bo jak się cos sypać zacznie to zawsze można zmienić na 2x (w przypadku kart x4), i powinno chodzić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Skoro KT266A nieoficjalnie obsluguje 1/5, to wydanie odpowiedniego biosu jest chyba tylko kwestia "dobrej woli" ze strony producenta :wink: Moze chociaz jakas nieoficjalna wersja...Wcale to nie zalezy od producenta to zalezy od Clock Generatora jezeli jest taki ktory moze zapodac dzilniki PCI 1/5 i wzwyz to wtedy dopiero producent moze wypuscic bios wykorzystujacy to!. Jezeli zas ten Genartor (z reguly ICSxxxxxxxxxx) nie obsluguje dzielnika 1/5 to producent <span style="color:red;">[ciach!]</span>a moze zrobic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 mam pytanko czy jak podniose magistrale fsb to wiem ze pci tez rosnie a AGP bo niewiem tomasir powiedz mi czy jak dajesz napiecie +0.15 to ci rosnie bo mi nie jedynie jak dam +0.1 to rosnie a jak deje wyzej to juz nie i wraca do standardowej ale pokazju ze jest sutawiona na inna. troszke zmotalem ale mam madzieje ze sie polapisz Wynika to z błahego faktu że max napięcie na tej płycie to 1,85v.Więc jesli twój Athlon pracuje na 1,75(a chyba tak jest) to i tak możesz dać maź 1,85 czyli +0,1V,a jak dasz więcej to i tak ci załapie 1,75 (no bo więcej niż 1,85 się nie da). Trzeba by jakiegoś vmoda zrobić, lecz jeszcze nie wiem jak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...