wonters Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Witam, Mam pytanko do forumowych speców od zasilaczy i całych tych zabawek. Kupiłem taką płytę główną pod AMD X2 4200+ BOX: http://www.komputronik.pl/Plyty_glowne/Gig...pelny,id,51122/ Czy ten zasilacz będzie do niej pasował: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=355629799 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wonters Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Ale powiedz mi jedną rzecz, mianowicie ten zasilacz posiada 20 + 4 pin, a płyta wymaga 24 pin + 4 pin dla procesora, więc jak tutaj sprawa wygląda z kompatybilnością jednego z drugim? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 (edytowane) hmm czy oby napewno bedzie pasowąć ? wydaje mi sie ze ten zasilacz ma tylko 20/4 pinową wtyczke główną to wszystko. Edytowane 9 Maja 2008 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 4 pinowa wtyczka do proca nie ma nic wspolnego z glownym złączem 20/24 pin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 no wspólnego wiadomo ze nie ma nic, ale chyba jest wymagana pod AMD-ki X2 (pewnosci nie mam bo uzywam C2D i jest potrzebna) ale tamten Chieftec chyba tej wtyczki do proca nie ma ? czy ma :) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wonters Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 No właśnie, jak to jest wreszcie z tym zasilaczem, bo się już pogubiłem? Będzie pasował czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Będzie... u góry masz FAQ, przeczytaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wonters Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 No dobra, ale powiedz mi skąd wnioskujesz, że będzie pasował? I o jakim FAQ mówisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Ilość wtyczek:6x molex2x flop1x 20-pin ATX 2x SATA (przejścówki molex-SATA) 1x 4 PIN 12V 1x3 PIN monitoring obrotów wentylatora w zasilaczu Tak wiec pasowac bedzie ale czy płyta (ma wtyczke ATX 24 pin) bedzie działac na wtyczce ATX 20 pin to nie wiem (teoretycznie powinna), jak coś to są przejściówki 20->24 pin takie jak ta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wonters Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 To już lepiej kupić ten zasilacz: http://www.komputronik.pl/Zasilacze_do_obu...,id,19656,s,1/# Jak myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 No dobra, ale powiedz mi skąd wnioskujesz, że będzie pasował? I o jakim FAQ mówisz? Problem wtyczki 20 i 24pin oraz wtyczki 4 i 8 pin. 1. wtyczka 20pin, gniazdo 24pin, wsadza się i zostają 4 niewykorzystane piny w gnieździe 2. wtyczka 24pin, gniazdo 20pin, a) jeśli żadne elementy płyty głównej nie przeszkadzają, to wsadzić i 4 piny z wtyczki będą obok sterczały, b) jeżeli elementy płyty głównej będą przeszkadzały, uciąć nożem kłopotliwe 4piny, c) jeżeli elementy płyty głównej będą przeszkadzały, kupić przejściówkę 24->20pin (koszt 5-10zł) 3. wtyczka 4pin, gniazdo 8pin, wsadza się i zostawia się niewykorzystane 4piny w gnieździe 4. wtyczka 8pin, gniazdo 4pin, działanie jak w punkcie 2. Przypadki, że komputer nie działa ze względu na nie obsadzenie wszystkich pinów w gnieździe, są baardzo rzadkie. Jeżeli masz wątpliwości, które piny maja zostać nie obsadzone lub będą sterczały zajrzyj na http://zenfist.pl/pelen.php?id=4 Poza tym lepiej weź MC 350W, bo ten Chieftec jest pod zestawy starego typu. Część osób chyba uprawia zgaduj-zgadulę. :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...