Gość kronic Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Witam.Panowie pomuzcie nie moge rozwiklac tej sprawy.Otoz zlozylem kompa podaje specyfikacje:Asus P-35 P5K,Q6600.8800GTX,2x1gb Crucial Balistix 1066mhz,Segate 250gb 7200.10 16mb,Corsair 520w na procu siedzi wentyl Thermalright Ultra-120 eXtreme.I mam jednego zonka wielkiego otoz po wylanczeniu kompa mam jeden dosyc glosny pisk(sygnal).I tylko jak kompa sie wylancza,a co najdziwniejsze jak daje uruchom ponownie to nie robi resa tylko stoi czarny ekran i musze go resetowac.Oczywiscie gasnie jest pisk,wlancza sie i ustawia bios na default.Nie mam pojecia za co sie zabrac.Czyzby zasilka wymiekla przy tym sprzecie?Pomuzcie prosze co mam obejrzec,za co sie wziac,co sprawdzic?Pamieci i karta napewno sa dobrze wlozone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VITO66 Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Witam czy ustawiłeś timingi i napięcia ręcznie dla tych pamiątek w biosie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 (edytowane) Bios masz najnowszy? Jak wyglądają temperatury? Zasiłka na pewno nie wymięknie w przeciwieństwie do P5K która ma 3 fazy zasilania procka i do Quada sie za bardzo nie nadaje... Edytowane 10 Maja 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kronic Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Tak timingi ustawione recznie.napiecie proca na auto.Ale komp wstaje normal.Przy napiciu auto na proca robi 3.4 i napiecie wynosi 1.21v.Teraz mam na 3.2 i temperatury w low na procu 42-44.Dorwalem jakiegos selecta bo kupilem od goscia co zamawia towar bezposrednio od producenta.Takze proc jest pierwasza klasa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Takze proc jest pierwasza klasa.proc może i jest pierwsza klasa, ale mobo nie za bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kronic Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Wlasnie dzis wszystko wywalalem czyli zasilke i karte.Wziolem karte od kolego akurat byla to 6600 i normal ok gasil sie bez pisku.Czyli na pierwszy ogien karta poszla,ale niestety moje obawy sie nie sprawdzily.Zamontowalismy u kumpla 8800gtx i smigal oraz gasil sie bez pisku.Czyli se mysle jednak zasilka.Wziolem od niego podlaczylem zasilke i tez piszczy.Jednak tez nie zasilka.I juz nie mam pomyslow.Czyzby mobo cos do tego mialo?Panowie juz normalnie leb mi siwjeje od myslenia.Zonk jak cholera.Przekaldalem pamieci tez,czyscilem styki karty graficznej i nic.Pomocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...