Skocz do zawartości
Gość kronic

Dziwny Pisk Po Wylanczaniu Kompa?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kronic

Witam.Panowie pomuzcie nie moge rozwiklac tej sprawy.Otoz zlozylem kompa podaje specyfikacje:Asus P-35 P5K,Q6600.8800GTX,2x1gb Crucial Balistix 1066mhz,Segate 250gb 7200.10 16mb,Corsair 520w na procu siedzi wentyl Thermalright Ultra-120 eXtreme.I mam jednego zonka wielkiego otoz po wylanczeniu kompa mam jeden dosyc glosny pisk(sygnal).I tylko jak kompa sie wylancza,a co najdziwniejsze jak daje uruchom ponownie to nie robi resa tylko stoi czarny ekran i musze go resetowac.Oczywiscie gasnie jest pisk,wlancza sie i ustawia bios na default.Nie mam pojecia za co sie zabrac.Czyzby zasilka wymiekla przy tym sprzecie?Pomuzcie prosze co mam obejrzec,za co sie wziac,co sprawdzic?Pamieci i karta napewno sa dobrze wlozone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bios masz najnowszy? Jak wyglądają temperatury? Zasiłka na pewno nie wymięknie w przeciwieństwie do P5K która ma 3 fazy zasilania procka i do Quada sie za bardzo nie nadaje...

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak timingi ustawione recznie.napiecie proca na auto.Ale komp wstaje normal.Przy napiciu auto na proca robi 3.4 i napiecie wynosi 1.21v.Teraz mam na 3.2 i temperatury w low na procu 42-44.Dorwalem jakiegos selecta bo kupilem od goscia co zamawia towar bezposrednio od producenta.Takze proc jest pierwasza klasa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie dzis wszystko wywalalem czyli zasilke i karte.Wziolem karte od kolego akurat byla to 6600 i normal ok gasil sie bez pisku.Czyli na pierwszy ogien karta poszla,ale niestety moje obawy sie nie sprawdzily.Zamontowalismy u kumpla 8800gtx i smigal oraz gasil sie bez pisku.Czyli se mysle jednak zasilka.Wziolem od niego podlaczylem zasilke i tez piszczy.Jednak tez nie zasilka.I juz nie mam pomyslow.Czyzby mobo cos do tego mialo?Panowie juz normalnie leb mi siwjeje od myslenia.Zonk jak cholera.Przekaldalem pamieci tez,czyscilem styki karty graficznej i nic.Pomocy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi