irnlng Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Mam cd podpiete spdifem do SoundStorma. W ten sposob moglem kiedys sluchac plytek po wcisnieciu PLAY w cdku bez programowych playerow... Na epoxie mam niestety glucho... Podlaczylem na 100% dobrze, tzn to 5pinowego gniazda wpialem 2pinowa wtyczke tam gdzie trzeba. Problem pewnie z ustawieniami windowszow. Pytanie: co, gdzie mam zle ustawione. W panelu SS mam "wejscie zdigitalizowane' SPDIF, ale wszystkie inne opcjetez nie daja efektu. Probowalem w panelu sterowania wlaczac i wylaczac cyfrowy dzwiek dla cdka i nic. Prosze o jakies info. Moze u kogos to dziala? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Moze spróbuj włączyć odtwarzanie analogowe płytek audio (win XP) bo w innym przypadku winda nie korzysta z wyjścia analogowago CD-ROM. Można to zrobić np. w opcjach windows media player - zakładkla urządzenia i tam własciwości cedeka i zaznaczasz co trzeba :) możliwe ze to pomoże (nie wiem też czy tyczy sie to tylko windows media czy całego systemu) Drugi sposób to w menadżerze urzadzeń na karcie CD-ROMu odznaczyć pole "Włącz czyfrowe odtwarzanie dźwieku dla tego CD-ROM" To powinno zmusić system do korzystanie ze spidf bo tak to przesyła muzykę normalnie przez IDE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 ..moze Panel Sterowania>Multimedia>Muzyka CD>Włącz cyfrowy dźwięk.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Zalerzy jak kto ma widok w panelu sterowania ;) chodzi o to żeby WYŁĄCZYĆ cyfrowy dźwięk, bo gdy jest włączony system nie korzysta ze spidf. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 wszystko wlaczone, sprawdzone. SPDIF to nie analogowe podlaczenie, tylko cyfrowe cdka bezposrednio do karty dzwiekowej. ..moze Panel Sterowania>Multimedia>Muzyka CD>Włącz cyfrowy dźwięk..nic nie daje, to znaczy dalo tyle, ze w ogole nie bylo dzwieku z cd... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...