Skocz do zawartości
amstrong

Altec Fx6021 Fx6021e Soundstick 2.1 Lub Monitory Studyjne Alesis M1 Active Mk2, M-audio Studiophile Lx4 2.1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam co prawda wcześniej założyłem podobny temat ale teraz pojawiła się nowa rewizja głośników Altec z końcówką E, FX6021E czy może ktoś z was wie czym różnią się od zwykłych FX6021 być może usunięto wadę w postaci szumów które występują podczas gdy głośniki są włączone a nie jest do nich doprowadzony sygnał z komputera a może dać Se z nimi spokój i wybrać Soundsticka 2.1 lub też jedne z monitorów studyjnych ALESIS M1 Active MK2, M-AUDIO STUDIOPHILE LX4 2.1 lecz nie wiem czy one się nadają do słuchania muzyki, oglądania filmów czasem gier. W tej chwili mam głośniki Cambridge SoundWorks Digital 2.1

Edytowane przez amstrong

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym się ogólnie nie pchał w zestawy 2.1. FX6021 ma podobno przyjemny dźwięk, ale efekciarski, pozbawiony naturalności. Co do rewizji "E" to przeszukaj googlarkę:) Soundsticki - design jajowaty, nie każdemu odpowiada. M-Audio - firma przereklamowana. Jak masz dużo kasy, to warto się zastanowić nad takimi monitorami jak ALESIS M1 Active MK2 lub podobnymi np. KRK. Trzeba jeszcze dokupić wygodne sterowanie głośnością.

W gry nie gram i nie wiem co tam trzeba. Wg mnie każdy z powyższych zestawów nadaje się w jakiś sposób do filmów, ale nie ma to jak film w DD5.1 na głośnikach 5.1 ;)

W tej chwili mam głośniki Cambridge SoundWorks Digital 2.1

Teraz tu na Forum hitem są całkiem tanie głośniki Microlaba. RBEJ mówi, że SOLO7C są lepsze od Altec FX6021!:)

Po takiej przesiadce pewnie byłbyś bardzo zadowolony, chyba że nie masz jak ich ustawić.

Edytowane przez elektrykk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to teraz zastanawiam się nad microlab SOLO7C i ALESIS M1 Active MK2 rzeczywiście z ustawieniem trochę ciężko. Za solo przemawia to że są to głośniki do grania jestem ciekaw tych ALESIS szczególnie tego jak grają cena za nie jest dla mnie do przełknięcia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W alesisach masz bas ktorym mozna sciany burzyc, a sam dzwiek jest oczywiscie swietny. Sam kiedys chcialem je brac ale zabraklo funduszy :/

Oczywiscie musisz jeszcze do nich dokupic mikser czyli dolicz do ich ceny jeszcze jakies 100zl

Edytowane przez Jin*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi