Galago De Codi Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Mam mały problem. Miałem ostatnio płytę abit be6 ii stara znaczy sie. Spaliła mi się głupio, Southbridge się porzepalił ale tak ze aż się zaśmierdło. Trodno. Sprawdzałem wszystkie karty i dystki i nic. Nie wiem co to mogło być? Ale do sedna. MAM TERAZ apogee chaintecha na Nforsie. ustawiłem go na 6 kanałowy dzwiek. Mam jeszcze modem i karte tv na pci oraz nagrywarke i dvd + 1 dysk 40gb Quantum fireball. i w tej płycie CHIPSET ALE SOUTH MI SIĘ NIEBOTYCZNIE GRZEJE LUDZIE POMOCY... TO ZNOWU COS CZY KTOŚ MOŻE MA I U NIEGO TEZ TAK JEST.... PO WYŁĄCZENIU DYSKÓW TO SAMO< TYLKO wiadomo SYSTEMU nie postwię więc nie jest fast obciążona. Mam taki termometr co się wkłada do ucha i super działa bo jest kontaktowy. Dotykam do płytki i gotowe , np pamiec na r900pro u mnie to 38.9^. termometr działa do 45^ ale po dotknieciu tej płytki pisze HI ! CZY TE SOUTHBRIDGE TAK SIE GRZEJĄ CZY JEST USZKODZONY... PROSZĘ O POMOC. OSTATNIA PŁYTA WŁASNIE NA SOUTHBRIDGE MI UMARŁA po prostu się boję i spać po nocach nie mogę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 zaluz radiator.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Wiem... ale czy to normalne że tak się grzeje? Czy twoj tez taki "ognisty" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Norma. Nie denerwoj sie tak. dotknij go paluchem i zobacz jak na oko jest on goracy. Zaluz tam radiator z wiatraczkiem puszczonym na 5V i bedzie spoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Ma powyżej 45 na pewno bo aż mnie paży po 20-30 sekundach. I jeszcze na słuchawkach słychać trzaski, ale to podobno norma w intergrach soundzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 To normalka na NForcie2. Zapodaj chlodzenie na mostek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Nie maiłęm styczności z nforsem ale wątpie że tonorma żeby piszczało czy tam trzeszczało w tej płycie.Przecież dzwięk ponoć jest lepszy niż w SB Liva!Tak przeczytałen wczoraj na forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Jak gram w morrowind to słychać w SŁUCHAWKACH takie szumy jak na kartach ISA z czasów 486, chaintech ma taki panel, on ma połaczenie zwykłym kablem ala hdd, moze to to, bo na wyjściu z tyłu są 4 głośniki i wierza i jest ok, .... A CO DO PRZEGRAZNIA MY MÓWIMY O TYM CO OBSŁUGUJE SZYNĘ PCI I HDD TO TO GRZANIE JEST NORMALE!!!! PIERWSZY RAZ SIĘ Z TYM SPOTYKAM... TAM JEST PODOBNO TEN DZWIĘK TEŻ UPAKOWANY... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 SB na nfoce2 jest goracym punktem :) odpowiada za obsługe dźwięku innych bajerów, mozesz wyłaczyć w biosie to czego nie urzywasz, moze to cos da. Nie wiem czemu jeszcze wiekszość producentów nie zakłada tam radiatora :( PS. Miło słyszeć, że nie tylk Epox się grzeje na SB ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 SB na nfoce2 jest goracym punktem :) odpowiada za obsługe dźwięku innych bajerów, mozesz wyłaczyć w biosie to czego nie urzywasz, moze to cos da. Nie wiem czemu jeszcze wiekszość producentów nie zakłada tam radiatora :( grzeją się sb mcp-t czyli te bardziej wypasione z fw, soundstorm... mam mcp czyli wersję prostszą i zimniuteńko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 mogę dać taki naklejany cooler master z wentylatorem? Czy jakieś tam zakłucenia się nie pojawią, bo np. gdy moja kartę TV daje blisko aktywnego chłodzenia gragfy to takie paski przechodza na obrazie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 Jak gram w morrowind to słychać w SŁUCHAWKACH takie szumy jak na kartach ISA z czasów 486, chaintech ma taki panel, on ma połaczenie zwykłym kablem ala hdd, moze to to, bo na wyjściu z tyłu są 4 głośniki i wierza i jest ok, .... A CO DO PRZEGRAZNIA MY MÓWIMY O TYM CO OBSŁUGUJE SZYNĘ PCI I HDD TO TO GRZANIE JEST NORMALE!!!! PIERWSZY RAZ SIĘ Z TYM SPOTYKAM... TAM JEST PODOBNO TEN DZWIĘK TEŻ UPAKOWANY... mialem dokladnie ten sam problem, dzwiek jakosci gowna, podlaczylem sluchawki bezposrednio z tylu i jest superB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 Chainntech nie ma sound storma tylko Na płycie, Chaintech wykorzystał zamiast układu dźwiękowego w mostku południowym, oddzielny, pełnowartościowy układ dźwiękowy CMI838 z obsługą SPDIF. Dla maniaków najwyższej jakości dźwięku, 7NJS Zenith posiada w komplecie śledź z dwoma wyjściami/wejściami optycznymi typu SPDIF, czego raczej się nie spotyka nawet wśród wielu dostępnych na rynku kart dźwiękowych. Żeby złączom SPDIF nie było smutno, Chaintech dostarcza nam coś o wiele bardziej niespotykanego... cytuje za www.frazpc.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OKITOKI Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 z innej beczki .... sprawdz zasilacz i jego stbilnosc napiec bywaly takie zasilacze - Z NUMEREM "9" - co to potrafily przepalic wszystko - grafe, pamiatki, dyski itd - takie bywaly przypadki !!! Ale spoko - nie wiem czy to moze miec cos wspolnego ??? jesli jednak masz "9" - taka czerwona nalepka z tylu zasilacza, to BIEGUSKIEM zmieniaj !!! - bo pewnie on spalil ci poprzednie mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Ja teraz mam obudoe Codegen Supr Power 6035 i ona ma zasilacz feel 300v ale wracając do chipsetu, GDZIE KUPIĘ PRZEZ INTERNET tylko nie allegro TASMĘ PODWÓJNĄ TERMOPRZEWODZĄCĄ, by przylepić kawał blachy do chipa a gwarancji nie stracić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr.y Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 czy masz na tym chipsecie jakąś nalepkę ze się o gwarancję martwisz ?? moim zdaniiem wystarczy jak nakleisz klejem termoprzewodzacym typu termopox albo ACIII Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 czy masz na tym chipsecie jakąś nalepkę ze się o gwarancję martwisz ?? moim zdaniiem wystarczy jak nakleisz klejem termoprzewodzacym typu termopox albo ACIII A jak to pozniej odlepisz ? Nie mozna na gwarancje oddac plyty ze sowimi radiatorkami. PS. Wlasnie zalzylem taki termometr do samochodu na SB i pokazuje mi 34* 8) Na NB i SB wieje mi wentyl 8x8 jakis wolnoobrotowy i to jeszcze na 7V jest cicho i nic sie nie p[rzegrzewa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 mam klej z zalmana dwuskładnikowy (zielono czerwony)... a ten dostwca z chaintech to naprawdę dziwni ludzie... muszę sprobowac na tej spalonej płycie jak się potem odrywa,,, ale znając firme zalman to chyba łomu bedę musiał uzyć.... A jeszcze może jakiś nalot zostanie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 radiator i śpij spokojnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 OKI w czawrtek mam ta głupią naklejkę.. kupię jakiś wypac bo az za 15 zł... ;) Ale bedzie i już. Trza było az z wawy zamówić... śmiech nie polska ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 w W-wie lepkie cus 50x50 za 8pln na WGE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...