gryzek Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Witam, problem polega na tym, że jak podłączam, komputer wykrywa ją jako urządzenie nieznane. Zmieniłem już kabel, ale to nic nie dało. Proszę znawców tematu o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Zainstaluj sterowniki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzek Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Zainstaluj sterowniki...Jak bym o tym nie wiedział <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Szkoda, że nie czytałeś instrukcji. Obecne urządzenia mają dziwny proces instalacji - najpierw instalujesz sterowniki, a podpina się sprzęt gdy instalator poprosi lub po skończone instalacji. Oczywiście sprzętu musi być podłączony do prądu i włączony. Sama wtyczka USB wiosny nie czyni. Przerabiałem to i wiem, że teraz możesz mieć problemy z instalacją. Odłącz urządzenie i zrestartuj kompa. Wejdź do Menedżera urządzeń i wywal wszystkie nieznane oraz z wykrzyknikami. Następnie wybierz pokaż ukryte i też wywal te z pytajnikami/wykrzyknikami. Następnie kolejny restart. Wtedy postępuj zgodnie z instrukcją instalacji. Zapewne najpierw instalujesz sterowniki, a potem podpinasz urządzenie - jak już pisałem wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzek Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Szkoda, że nie czytałeś instrukcji. Obecne urządzenia mają dziwny proces instalacji - najpierw instalujesz sterowniki, a podpina się sprzęt gdy instalator poprosi lub po skończone instalacji. Oczywiście sprzętu musi być podłączony do prądu i włączony. Sama wtyczka USB wiosny nie czyni. Przerabiałem to i wiem, że teraz możesz mieć problemy z instalacją. Odłącz urządzenie i zrestartuj kompa. Wejdź do Menedżera urządzeń i wywal wszystkie nieznane oraz z wykrzyknikami. Następnie wybierz pokaż ukryte i też wywal te z pytajnikami/wykrzyknikami. Następnie kolejny restart. Wtedy postępuj zgodnie z instrukcją instalacji. Zapewne najpierw instalujesz sterowniki, a potem podpinasz urządzenie - jak już pisałem wyżej. Próbowałem już na wszystkie sposoby. Gdy podłączam drukarkę wyskakuje komunikat, że nieznane urządzenie ma awarię. O co z tym chodzi?? Po próbuje jeszcze z tym menadżerem zadań. Zawsze miałem problemy z instalacją tego urządzenia, ale komunikat o awarii nigdy mi nie wyskakiwał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes2pl Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 a na innym kompie dziala?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...