Skocz do zawartości
Katsuyoshi

E8400 Vs Q6600

Rekomendowane odpowiedzi

Każdy mówi że quad niepłacalny do gier xD

Ale jak na to nie patrzeć to to ma 4 x 2.4 = To jednak kompa ma

Ale jakąś to do mnie bardziej przemiawa do gier lepsze coś pokroju E8XXX

Ale jak ja np bawię się w photoshopie robię filmiki w windows movie maker itp to jednak quad lepszy ^^

Bo w sumie gry czytają tylko 2 rdzenie xDD ale nawet jakby 2 x 2.4 to nie tak źle

Co byśie zrobili na moim miejscu przypomnę:

photoshop/movie maker/proramowanie/ wiele aplikacji jednocześnie

I czy Quad się pokręci coś nie coś xDD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiele zadań=Quad+OC

Napewno go coś pokręcisz bo czemu by nie :wink: 3ghz na box-ie spokojnie, przy dobrym chłodzeniu do 3,6ghz dojdziesz...wyżej zaczynają sie schody i bez wody będzie ciężko ;] Ale przecież 4 rdzenie taktowane powiedzmy 3,2ghz wystarczą ci do wszystkiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moje kolejne pytanie a pytam bo nie chce kasy w błoto wydawać xDD

czy Cod 4 przy takeij konfiguracji śmignie tak jak trzeba:

~ProC = Intel Core Quad Q6600

~Mobo = DFI LanParty DK P35-T2RS Solid

~Ram = 2x2GB PC7200 900MHz Goodram Pro

~GPu = GF 8800 GTS 512

Będzie to śmigało jak należy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up wybacz za pomyłkę :P Miałem na pisać ;p że 4 x 1 Gb xD

Aha okej to mnie cieszy xDD

a teraz możecie mi pomóc gdzie znaleźć info o biosie tego Mobo którego podałem ? bo podobno jest trochę robnięty xDD

I jak się kręci 4 rdzenie ? To się kręci że jak kręce w biose to kręce na raz 4 rdzenie tak ?

Edytowane przez a43vil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojoj coś tu chyba wyczuwam małą wiedzę na temat OC :wink: Proponuje poczytać jakieś podstawy podkręcania procesorów na socket 775, i próbować samemu z odrobiną rozwagi wtedy nic nie zepsujesz...a jak będziesz miał jakieś konkretne pytania to zawsze pozostaje topic o tej płycie i przewertowanie tych kilkudziesięciu stron ;]

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na kompie z podpisu max detal + wszystkie bajery = 50-60FPS na multi przy 22 osobach ;]

a jaka rozdzialka bo troche kiepawo. Nie duzo rozni sie moj sprzet od Twojego a mi tylko czasami schodzi do jakis 65 a tak to mam srednio ok 85-90 max detal + wszystkie bajery rozdzialka 1280x1024.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a 50-60 Fps To nie jest aż tak źle :PP

Najwyżej się pokręci Grafikę i Proca i będzie żyć ^^

Z OC miałem doczynienia :P bo sam kręciłem już proca grafikę itp xD

ale ja mam starego procka xD więc to całkiem inna bajka

1280 x 1024 To będzie Gitarzysko xD gorzej będzie jak będe chciał nagrac coś Frapsem xDD

Edytowane przez a43vil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to Q6600 czy E8400, oba te procesory w połączeniu z 8800GTS da Ci płynną rozgrywkę w 1280x1024 ;] A co do OC to zależy na czym ostatnio kręciłeś, bo jeśli na socket A czy socket 478 to tu przy socket 775 czyli Core 2 Duo/Quad jest troszkę inaczej, ale idea pozostaje ,,ta sama,, :wink:

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kręciłem starego AMD :P 1.2 xDD skręcił się do 2.2 przy ramach obniżonych do 333 i podniesionym napięciu na procku xDD

I przez 2 lata służy i nic się z nim nie dzieje :PP chociaż za pierwszym razem poszła mi temperatura do 90 stopni xDD omal mi się proc nie zjarał xDD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Disaster3 tamten pomiar był na oko. Przed chwilą odpaliłem full detale dx9 1280x1024 i 80-99 FPS :P

ja tez tak podalem z [gluteus maximus] bo ostatnio nie gram bo nie mam czasu ale pamietalem ze wlasnie gdzies kolo tego mialem dlatego sie troche zdziwilem jak zobaczylem Twoj 1-szy wynik :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jaka rozdzialka bo troche kiepawo. Nie duzo rozni sie moj sprzet od Twojego a mi tylko czasami schodzi do jakis 65 a tak to mam srednio ok 85-90 max detal + wszystkie bajery rozdzialka 1280x1024.

U mnie na sprzęcie z podpisu w 1920x1200 z detalami na max i DX9 chodzi jak przecinak, bez najmniejszego przycięcia. Nie sprawdzałem FPS, ale na oko ponad 50. Na sprzęcie, który podał autor będzie jeszcze lepiej B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No rzeczywiscie to doswiadczenie w oc masz nieziemskie, jesli myslisz ze oc takiego np. 8400, albo lepiej q9xxx jest proste jak pierdniecie i do tego na dfi to zycze powodzenia na poczatek. Wiesz co to jest GTL i do czego to jest? bo do oc q9xxx jest dobra znajomosc podstaw wlasnie tego wszystkiego co jest w tym rozbudowanym biosie DFI.

Edytowane przez marecki48

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi