Katsuyoshi Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Każdy mówi że quad niepłacalny do gier xD Ale jak na to nie patrzeć to to ma 4 x 2.4 = To jednak kompa ma Ale jakąś to do mnie bardziej przemiawa do gier lepsze coś pokroju E8XXX Ale jak ja np bawię się w photoshopie robię filmiki w windows movie maker itp to jednak quad lepszy ^^ Bo w sumie gry czytają tylko 2 rdzenie xDD ale nawet jakby 2 x 2.4 to nie tak źle Co byśie zrobili na moim miejscu przypomnę: photoshop/movie maker/proramowanie/ wiele aplikacji jednocześnie I czy Quad się pokręci coś nie coś xDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Quada bym brał raczej i podkręci sie troche na pewno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 w tej sytuacji to c2q a z kręceniem to loteria i nie ma o co pytać ... jak masz sporo floty to zmień chłodzenie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Wiele zadań=Quad+OC Napewno go coś pokręcisz bo czemu by nie :wink: 3ghz na box-ie spokojnie, przy dobrym chłodzeniu do 3,6ghz dojdziesz...wyżej zaczynają sie schody i bez wody będzie ciężko ;] Ale przecież 4 rdzenie taktowane powiedzmy 3,2ghz wystarczą ci do wszystkiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsuyoshi Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 To moje kolejne pytanie a pytam bo nie chce kasy w błoto wydawać xDD czy Cod 4 przy takeij konfiguracji śmignie tak jak trzeba: ~ProC = Intel Core Quad Q6600 ~Mobo = DFI LanParty DK P35-T2RS Solid ~Ram = 2x2GB PC7200 900MHz Goodram Pro ~GPu = GF 8800 GTS 512 Będzie to śmigało jak należy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Śmignie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 wybacz ale ja nie widziałem GR PRO 2x2GB :rolleyes: będzie fruwać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsuyoshi Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 (edytowane) @up wybacz za pomyłkę :P Miałem na pisać ;p że 4 x 1 Gb xD Aha okej to mnie cieszy xDD a teraz możecie mi pomóc gdzie znaleźć info o biosie tego Mobo którego podałem ? bo podobno jest trochę robnięty xDD I jak się kręci 4 rdzenie ? To się kręci że jak kręce w biose to kręce na raz 4 rdzenie tak ? Edytowane 10 Maja 2008 przez a43vil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Krecisz podobnie jak dwa:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 kręcąc jedną śrubkę kręcisz cztery :-) że o co chodzi z mobo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsuyoshi Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Aha xDD czyli z kręceniem zero problemu xD NO bo podbno trzeba się nieźle wczytać w lekturę biosu DFI Lanparty :P I nie wiem gdzie taki artykuł znaleźć xD o jej biosie i funkcjach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Instrukcje masz od Mobo tam poszukaj moze:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Na kompie z podpisu max detal + wszystkie bajery = 50-60FPS na multi przy 22 osobach ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsuyoshi Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 "Max Detal" masz na myśli DX 10 ? czy zwykłego ? A jakby się przedstawiała sytuacja na E8400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 (edytowane) Tu już procesor tak wielkiej roli nie bedzie miał bo oba są bardzo dobre, duża raczej grafika bedzie odgrywala role wiekszą. Edytowane 10 Maja 2008 przez mattis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Mówię o DX9 bo nie mam Visty :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsuyoshi Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Nie no o 9800 GX2 nawet nie myślę tak szczerze :PP Bo na to mnie nie stać :P a raczej mojego Taty xDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 (edytowane) Ojoj coś tu chyba wyczuwam małą wiedzę na temat OC :wink: Proponuje poczytać jakieś podstawy podkręcania procesorów na socket 775, i próbować samemu z odrobiną rozwagi wtedy nic nie zepsujesz...a jak będziesz miał jakieś konkretne pytania to zawsze pozostaje topic o tej płycie i przewertowanie tych kilkudziesięciu stron ;] Edytowane 10 Maja 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Na kompie z podpisu max detal + wszystkie bajery = 50-60FPS na multi przy 22 osobach ;] a jaka rozdzialka bo troche kiepawo. Nie duzo rozni sie moj sprzet od Twojego a mi tylko czasami schodzi do jakis 65 a tak to mam srednio ok 85-90 max detal + wszystkie bajery rozdzialka 1280x1024. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsuyoshi Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 (edytowane) a 50-60 Fps To nie jest aż tak źle :PP Najwyżej się pokręci Grafikę i Proca i będzie żyć ^^ Z OC miałem doczynienia :P bo sam kręciłem już proca grafikę itp xD ale ja mam starego procka xD więc to całkiem inna bajka 1280 x 1024 To będzie Gitarzysko xD gorzej będzie jak będe chciał nagrac coś Frapsem xDD Edytowane 10 Maja 2008 przez a43vil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 (edytowane) Czy to Q6600 czy E8400, oba te procesory w połączeniu z 8800GTS da Ci płynną rozgrywkę w 1280x1024 ;] A co do OC to zależy na czym ostatnio kręciłeś, bo jeśli na socket A czy socket 478 to tu przy socket 775 czyli Core 2 Duo/Quad jest troszkę inaczej, ale idea pozostaje ,,ta sama,, :wink: Edytowane 10 Maja 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsuyoshi Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 ja kręciłem starego AMD :P 1.2 xDD skręcił się do 2.2 przy ramach obniżonych do 333 i podniesionym napięciu na procku xDD I przez 2 lata służy i nic się z nim nie dzieje :PP chociaż za pierwszym razem poszła mi temperatura do 90 stopni xDD omal mi się proc nie zjarał xDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Disaster3 tamten pomiar był na oko. Przed chwilą odpaliłem full detale dx9 1280x1024 i 80-99 FPS :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsuyoshi Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 No to bosko xDDD A spada coś poniżej tej minimalnej wartośći FPS którą podałeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Disaster3 tamten pomiar był na oko. Przed chwilą odpaliłem full detale dx9 1280x1024 i 80-99 FPS :P ja tez tak podalem z [gluteus maximus] bo ostatnio nie gram bo nie mam czasu ale pamietalem ze wlasnie gdzies kolo tego mialem dlatego sie troche zdziwilem jak zobaczylem Twoj 1-szy wynik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsuyoshi Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Lus Blus xDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mothman Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 a jaka rozdzialka bo troche kiepawo. Nie duzo rozni sie moj sprzet od Twojego a mi tylko czasami schodzi do jakis 65 a tak to mam srednio ok 85-90 max detal + wszystkie bajery rozdzialka 1280x1024.U mnie na sprzęcie z podpisu w 1920x1200 z detalami na max i DX9 chodzi jak przecinak, bez najmniejszego przycięcia. Nie sprawdzałem FPS, ale na oko ponad 50. Na sprzęcie, który podał autor będzie jeszcze lepiej B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsuyoshi Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Heh xDD no to mnie cieszy xDD bardzo pozytywnie :P może jakiś turniej forumowiczów xDD w CoD 4 Bylo kiedyś coś takiego organizowane ? i osrka za Off Top xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 może jakiś turniej forumowiczów xDD w CoD 4 ja juz emerytura, ale dla rozrywki chetnie zagram. Jeszcze rok temu....hmmmm to byly piekne czasy jeszcze za czasow COD:UO..... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 (edytowane) No rzeczywiscie to doswiadczenie w oc masz nieziemskie, jesli myslisz ze oc takiego np. 8400, albo lepiej q9xxx jest proste jak pierdniecie i do tego na dfi to zycze powodzenia na poczatek. Wiesz co to jest GTL i do czego to jest? bo do oc q9xxx jest dobra znajomosc podstaw wlasnie tego wszystkiego co jest w tym rozbudowanym biosie DFI. Edytowane 10 Maja 2008 przez marecki48 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...