Xtreme Addict Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 (edytowane) Tak jak w temacie, czyli nie trzeba mieć kaskady ani trzymać z OCX by być fajnym :lol2: Komputerek: Asus Commando niemodowana i niemodowalna :wink: E8500 BOX FPO # Q807A273 Goodram PRO PC8500 2x1 GB (Micron D9 GKX) - dostarczył Wilk Elektronik Antec 1000W - dostarczył Cooling.pl Asus 8800 GTS - dostarczył DDR2.PL Samsung F1 640 GB - dostarczył Marek & a wszystko zawdzięczam cichym wentylkom Xthermala :wink: Dostarczył Xthermal :razz: Trochę historii, więc pewnego dnia zgadałem się z kolegą ze sklepu Cooling.pl na ulicy Bruna by coś pokręcić (dobra, to było w czwartek), jako, że Marek jest zapracowanym człowiekiem to ofiarowałem się na ochotnika, że pojadę po "dopalacz". Oczywiście mając szczeście o godz. 11 rano udało mi się dorwać ostatnią kostkę lodu 10 kg :sad: Następnym razem będę rezerwował :D Więc zabraliśmy się w końcu za OC. Napotkaliśmy praktycznie same przeciwności losu, głównie za sprawą zdechłego Commando. Niestety Marek nie wziął z domu swojego wyselekcjonowanego P5B Deluxe'a... W dodatku pot dość słaby (pinowiec itp..), ale co tam... Więc drożąc dałej rannego Commandosa doszliśmy wspólnymi siłami do dość mizernego wyniku... Czyli najszybszy C2D w PL, ciekawe co cep pokaże pod czymś mocniejszym... SuperPI 1M przechodził ~ 5700 MHz, SPI 16M coś psioczyło. Niestety były to wyniki bez strapa itp., więc nie robiliśmy screenów z zamiarem poprawienia wyników, jednakże wtedy Commando całkowicie zdechło, więc zabawa się skończyła. Znając moje doświadczenie z nią, za ok. 2 dni zmartwychwstanie. Morał: na przyszłe benche zabrać więcej Commandosów ze sobą. Para fotek: Do zobaczenia za jakiś czas z 6 GHz na liczniku :rolleyes: Edytowane 10 Maja 2008 przez Xtreme Addict Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 CPU-Z chociaż zwalidowany ?? Z przeciwnościami ... no cóż tak bywa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 (edytowane) walidacji ni ma z powodu padu mobo :D Cel miał być ~ 5.8 GHz minimum :D ale coś nie wyszło ;] * zresztą i tak za starego CPU-Z mam :D Edytowane 10 Maja 2008 przez Xtreme Addict Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 (edytowane) w Polsce był szybszy c2d, nie majacy zwiazku z kaskada ani ocx Nastepnym razem jakieś spi zrób, bo jeden screen to niewiele Edytowane 10 Maja 2008 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 (edytowane) Mateuszku poczytaj to dowiesz się dlaczego SPI nie ma :) wasze akcje ze szprotem czasami się lepiej nie kończyły no i pokaż mi tego najszybszego C2D (tego z Węgier) i waszą akcję z nim w waszym wykonaniu :) Edytowane 10 Maja 2008 przez Xtreme Addict Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 (edytowane) Mateuszku poczytaj to dowiesz się dlaczego SPI nie ma :) i pokaż mi tego najszybszego C2D :>Dlatego poprosiłem następnym razem. MHz to nie wszystko, teraz PP ratio w modzie :) Kilka dni temu w PL byl C2D szybszy o te pare mhz, jednak się skitrał, a pokazywalem jak bylem maly ;) Edytowane 10 Maja 2008 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 (edytowane) Spoko... Benedykt też był w PL... to już jest Polakiem? :D Następnym razem będzie PI, to był główny cel, ale niestety Commando zdechło :D Edytowane 10 Maja 2008 przez Xtreme Addict Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 (edytowane) Wiec czekam, jestem strasznie ciekaw spi 1m i tego jak kontener sobie poradzi z wiekszymi probkami :) Jaki znowu Benedykt? BTW Czemu masz taki sam opis jak ja - zazdrość, próżność czy chęć dogryzienia :) ? Edytowane 10 Maja 2008 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Ten kontener jest b.słaby, więc ogólnie pupa, ale może niedługo będzie coś mocniejszego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiz__ Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Ten kontener jest b.słaby, więc ogólnie pupa, ale może niedługo będzie coś mocniejszego.Nie narzekać, benchować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 no jeśli z ulicy taki wynik to nie jest źle.. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franky Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 (edytowane) oni ,ten psełdo team nic nie pokażą ,widziałem ich na ESWC to są jakieś lamusy- ,a zapewnialiście mnie że to jedyny team OC godny uwagi w PL.Jestem załamany jak tak ma wyglądać Polska scena OC-TRAGEDIA,jednym słowem :huh: btw.piekny zegar -mega Gratki!!! Edytowane 11 Maja 2008 przez franky Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Gratulacje Michale :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 (edytowane) bardzzo fajny wyniczek- szkoda że nie ma valida- 3mam kciuki żeby udało sie zvalidować to przyszłym razem i chociaż 1 m pocisnąć... Jak to jasno widać jedni wiecznie coś obiecują , a inni mimo problemów potrafią raz na jakiś czas pokazać coś wartego uwagi :wink: Swoją drogą byłem z paroma osobami na ECWS wczoraj i nawet nie szukaliśmy szprota - z góry było wiadomo że nic z tego nie wyjdzie ,jak zwykle :wink: Dobre benche to w zasciszu domowym w zgranej ekipie się robi, a nie pozerstwo na takich targach... Edytowane 11 Maja 2008 przez 99tomcat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 (edytowane) Tak jak w temacie, czyli nie trzeba mieć kaskady ani trzymać z OCX by być fajnym :lol2: Amen... Jak to jasno widać jedni wiecznie coś obiecują , a inni mimo problemów potrafią raz na jakiś czas pokazać coś wartego uwagi :wink: Swoją drogą byłem z paroma osobami na ECWS wczoraj i nawet nie szukaliśmy szprota - z góry było wiadomo że nic z tego nie wyjdzie ,jak zwykle :wink: Dobre benche to w zasciszu domowym w zgranej ekipie się robi, a nie pozerstwo na takich targach... No niech sie chlopaki pochwala wynikami... Dokladnie... nie pojechalem na ESWC z tego powodu ze poklucilem sie o benchowanie... "mialem" krecic na jakims nieznamym mi sprzecie nie moglem przywiezc swojego sprzetu (lepszego) wiec... nie widzialem sensu pchac sie do Poznania, wydawac kupe kasy, po to zeby troche sie ponapinac... i takim sposobem zostalismy z Lancem w domu :) » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "mialem" "mialem", poniewaz pewnie nie dotknąłbym tej platformy bo najlepszy overclocker w PL by pewnie siedzial na tym i tyle byloby z krecenia :) » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - " bleble" Moze ktos chetny na benchownaie za tydzien?? Warunki: Musi przyjechac do mnie, dorzucic sie do lodu, przywiezc piwo i jakis swoj sprzet przytargac... Ja daje proce :) E7200, E8200, E8400 i moze skombinuje pare E8500 Edytowane 11 Maja 2008 przez Sector19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 "mialem", poniewaz pewnie nie dotknąłbym tej platformy bo najlepszy overclocker w PL by pewnie siedzial na tym i tyle byloby z krecenia :) ciii... Takie uwagi na tym forum są absolutnie niedopuszczalne- zaraz ktoś wleci wyedytować te niedopuszczalne wypowiedzi i jeszcze % zarobimy za krytyke Naczelnego Ocera w Rzeczypospolitej :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 ciii... Takie uwagi na tym forum są absolutnie niedopuszczalne- zaraz ktoś wleci wyedytować te niedopuszczalne wypowiedzi i jeszcze % zarobimy za krytyke Naczelnego Ocera w Rzeczypospolitej :lol2: Nigdy jeszcze % nie mialem... Ps. Zapomnialem jeszcze pogratulowac XA :) dobra robota, ale... ale... my sie nie damy :) Na e8400 bylismy 200mhz w plecy wiec... trzeba skombinowac e8500 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Niecałe 200Mhz http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=340743 ; > XA - GJ ;) Teraz będzie wyścig kto 1 w PL zrobi 6G na 2 jajkach ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Uważajcie bo se gemm sprawi commandosa i was wciągnie nosem :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 (edytowane) Dziękówka wszystkim :) 6 GHz to tylko LN2/Kaskada :) 99tomcat I bardzo dobrze, niech polska scena OC się rozrusza B-) Sector selekcjonuj fajne E8500, to są świetne cepy do zabawy. Miałem E8400 i E8500 po parę sztuk i uwierzcie mi, zdobędziecie fajnego E8500 i już go nie zamienicie nawet na fajniejszego E8400 :wink: Edytowane 11 Maja 2008 przez Xtreme Addict Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Dziękówka wszystkim :) 6 GHz to tylko LN2/Kaskada :) 99tomcat I bardzo dobrze, niech polska scena OC się rozrusza B-) Sector selekcjonuj fajne E8500, to są świetne cepy do zabawy. Miałem E8400 i E8500 po parę sztuk i uwierzcie mi, zdobędziecie fajnego E8500 i już go nie zamienicie nawet na fajniejszego E8400 :wink: Sie Misiek rozbestwil :)) Czekam na ciag dalszy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Elegancki wynik, gratuluje. Szkoda, że nie wyszlo z benchami ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK_MONKEY Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Mateuszku poczytaj to dowiesz się dlaczego SPI nie ma :) wasze akcje ze szprotem czasami się lepiej nie kończyły no i pokaż mi tego najszybszego C2D (tego z Węgier) i waszą akcję z nim w waszym wykonaniu :) no cóż, mając w pamieci twoje zapewnienia o pancernych szybach w domu i twoim "6800GT w sli" (posty z pewnego forum archiwum stan na 04.2004-2005 :wink: ) Nie ma walidacji nie ma wyniku ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 (edytowane) Odświeżam E8500 @ Maniakalny CPU alu-cu pot Asus Commando vdroop/vcore mods/ (prawie nieśmiertelna) @ Maniakalny NB alu-cu pot 1x512 MB Goodram PRO PC8500 (D9 GKX)Maxtor 80GB SATAPentagram 1050W ES GeCube X1050 Magiczna bariera Wynik VALIDATION @ 6181.52 MHz Gdy robiłem screenshota i walida na 6.2 GHz coś sobie zdechło i poszło do nieba... Więc cała sesja trwała olśniewające 10 min... ZERO czegokolwiek innego niż screen... ale tym razem VALID jest :lol2: :wink: Podsumowując, 6 GHz i więcej jest. Wniosek - będzie dogrywka. Edytowane 14 Czerwca 2008 przez Xtreme Addict Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 GJ XA ;] Fajnie wygląda to 6G ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 w końcu ;) ale procka masz bardzo fajnego :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 ale procka masz bardzo fajnego :DJuz popsuł :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 (edytowane) Juz popsuł :rolleyes: wczytałem się na xs ;) nie dobry xa, popepsułeś procka :ph34r: Edytowane 15 Czerwca 2008 przez FatAlbert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 6,18G i dwa jajka aktywne - gratki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa64 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Gratulacje :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...