Skocz do zawartości
kubek88

Do Oceny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich B-)

Panowie chce kupić komputer który będzie mi służył przede wszystkim do grania

Podatność na O/C mile widziana ;-)

Złożyłem coś takiego

Procesor-Intel Core2 Quad Q9450

Płyta-Asus P5N-T Deluxe nVidia nForce 780i SLI

Karta-GeForce 9800 GTX Zotac 512MB AMP! Edition ( i tutaj mam dylemat czy kupić właśnie tą kartę czy poczekać aż Nvidia wypuści model 9900GTX ?)

RAM-OCZ Technology 2x 1GB DDR2 1066MHz Reaper EPP CL5 Heatpipe

Zasilacz-Zasilacz Be-quiet Dark Power P7-PRO-650W( bede chciał dokupić druga karte g.)

HDD-Seagate 500 GB Barracuda 7200.11 x2

Wiatrak na CPU- Scythe Ninja Cu Anniversary Edition

Bardzo prosił bym o ocenę i ewentualne sugestię dotyczące zakupu sprzętu komputerowego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plyta glowna do wymiany, poczytaj test o 9800GTX vs 8800GTS, lub poczekaj az nvidia wypusci GF10000, poszukaj w necie rzetelnych testow jaki jest sens uzycia sli. Tak wiec ocena 3 jak na 10 latka i tak dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plyta glowna do wymiany, poczytaj test o 9800GTX vs 8800GTS, lub poczekaj az nvidia wypusci GF10000, poszukaj w necie rzetelnych testow jaki jest sens uzycia sli. Tak wiec ocena 3 jak na 10 latka i tak dobrze.

Powiedz mi na jakiego 10 latka?

Człowieku ja sie nie znam aż tak dobrze jak wy na sprzęcie.

Człowiek prosi o poradę/pomoc a ty go od 10 latków wyzywają.

Jeżeli ten servis ma takich ludzi jak ten marecki48 to ja dziękuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli nie masz dziesieciu lat to jeszcze bardziej Cie tylko pograza, wiesz jak korzystac z internetu? wiec wpisujesz slowa kluczowe w wyszukiwarke i czytasz, tu na forum tez jest temat "przyklejony" w dobrym opracowaniu jaki zestaw i za jaka kwote. Tematow zwiazanych z pomoca w zlozeniu sprzetu jest teraz wysyp kilkanascie dziennie, wystarczy przejrzec. Tyle, sorry za 10 - cio latka, takie skojarzenie z nickiem.

Wiec plyta do wymiany, za droga jak na swoje mozliwosci OC, sa klopoty z uzyskaniem przyzwoitego FSB, sli i tak podejrzewam nie wykorzystasz (ale moge sie mylic, rozne sa zboczenia), plyta na chipsecie P35 i grafika 8800GTS niekiedy ma wieksze osiagi niz 9800GTX, jest test na egielda.pl,

Quada w grach nie wykorzystasz chyba ze komputer ma sluzyc tez i do czegos innego, narazie tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marecki48 wyluzuj rajtuzy.Po to jest forum żeby pomóc.Widać że autor próbował coś sam złożyć i nie czeka aż inni zrobią wszystko za niego i chwałą mu za to.

I tak

E8400 bym wybrał

Mobo na P35 (np Asus P5K-E) taniej wyjdzie

Grafika widze że masz dużo pieniedzy to pomyśl nad 9800gx2

Ram to uderzaj w OCZ/Mushkin 800Mhz 2x2GB

Zasilacz możesz wziąć Corsair 550W

Czy potrzebny Ci 1TB ?? Wez 1x500GB (taka moja rada)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle, sorry za 10 - cio latka, takie skojarzenie z nickiem.

matematyka nie jest Twoją mocną stroną :)

@kubek88

Widzę że cierpisz na nadmiar gotówki , ale nie ma co płacić 2x tyle za 10% wydajności (chyba że naprawdę masz taką potrzebę) i tak ten sprzęt będzie przestarzały za pół roku bo wyjdzie jakaś nowa rakieta.

Quadów do gier nie ma po co brać c2d w zupełności wystarczają (o ile się orientuje żadna z dostępnych obecnie gier nie ma wsparcia dla 4 rdzeni)

Płyta główna: coś na p35 asus , abit , foxconn (p5k-e dobry wybór)

ram: masz kasę to zażycz geil ultra plus (nie masz aż tyle kup geil/ocz z CL4/800MHz)

dyski : 2xhdd czemu nie o ile masz zamiar połączyć w raid 0

Zasilacz: corsair całkiem niezły , chociaż jestem zwolennikiem tagana

Karta grafiki: Zotac może być chociaż jak masz trochę drobnych to możesz kupić EVGA SSC i za dodatkowe 20MHz na rdzeniu dorzucić z 300zł (to oczywiście żart)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt Ci tu nie zabrania kupić c2q , możesz nawet wybrać coś z oferty extreme , tylko po co pompować tyle kasy.

Odnośnie sklepu , widzę że zestawienie majowe opiera się na esc , ja kupuje w apollo , największy wybór jest zwykle w komputroniku (ale też i największa marża)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale w tej chwili jest rozwijany temat "polecone sklepy" http://forum.purepc.pl/temat/Co-kupic/59/P...-Sklepy/264104/

Nawet szukajki nie trzeba używać, bo jest obok tego. Tylko kurcze ten temat ma już prawie 3 strony i trzeba poczytać :P

Edytowane przez hugo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi