grzesio Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 http://www.fun.from.hell.pl/2002-02-20/sup...upercooling.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 zawaiste!!!!!!!!!! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 wowwowwow Wszystko by bylo super gdyby nie byl to fotomontaz. Wiesz jaki koles musialby miec halas w pokoju???. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 Gdzie tam fotomontaz, gosciowi do pokoju w biurze (albo do jakiegos "kamerlika") walneli jakis zepsuty wentylator, to ten zrobil zdjecie i juz. To obok monitora to nie lustro, tylko szyba, albo nawet dziura w scianie. A wyglada jakby mial zastawione drzwi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 Fajnie to wyglada. Za wntylem jest pokoj z kanapa, stolikiem itp. Za monitorem jest dziura gdzie jakis gosciu pracuje na kompie. Na moniotrze jest calkiem jadna tapeta. P.S. Wentylator stoi nie w ta strone co trzeba :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reksio Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 Z tą szybą to chyba nie jest tak. Wydaje mi się że to jest jakaś ścianka działowa a w tle widać jeszcze 2 monitory. Poza tym wydaje mi się że z tej perspektywy widać by było ten wentyl. To jest przemysłowy wentylator i fakt robi takiego wira że wątpię szy by ustał w pionie sam. One zawsze są mocno przymocowane. Zastanawiam się co to jest to co leży na stole. Czy to okulary czy kluczyki od auta. A jeżeli od auta to od jakiego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 http://www.fun.from.hell.pl/2002-02-20/supercooling.jpgA mi ten link nie działa :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 http://www.fun.from.hell.pl/2002-02-20/supercooling.jpgA mi ten link nie działa :( mnie tyż :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 Reksio to co lezy na stole to sa okulary. A wiatrak i tak niemogl by chlodzic kompa bo jest w druga strone odwrocony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 Jak już tak idziemy w opisywanie tego co widzimy to: To jest jakieś LAN Party w garażu czy czymś takim strych może jakiś niewykończone mieszkanie tez wchodzi w rachubę; Na stoliku leżą okulary; Gość ma fajnie rozwalona klawiaturę; To po lewej to nie lustro ani szyba to przejście czyt. rama od drzwi na dole widać koniec wykładziny; Jakby to było lustro to byłyby reflexy od lampy błyskowej; Wentyl (mało powiedziane) jest mobilny czyt. na kółkch zresztą ma rączki do trzymania (ciągnięcia/holowania*) niepotrzebne skreślić; Ale jaka marka dysku to dla mnie zagadka Nie wróżę niczego ze stajni IBM Seagate Samsung! Może coś z Fujitsu, Quantum ?? Gość jest najprawdopodobniej leworęczny :) A tapetka kojarzy mi się z Q3 PS Z tym kierunkiem wiania to też fakt ^^^^^^^ ma racje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 Piwo dla tego kto ściągnie z myszki jego odciski palców :) 8O :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeNeK Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 a mi dziala , ale i tak widzialem to juz daaaawno :) Poza tym : fotomontarz to nie jest ... to niby lustro jak komus sie wydawalo to jest okienko (kompy itp. , nie drzwi bo na dole widac scianke) wiatrak pewnie dziala bo kabelek leci gdzies w strone sciany wiatrak rowniesz nie jest przemyslowy itp bo stoi na kolkach,ma rowniesz uchwyt do przesowania go. moje domyslenia sa raczej takie ze ten wiatraczek sobie powoli chodzi dzialajac jako zwykly wentylator pokojowy pozatym uwarzam umiejscowienie tego kompa raczej przypadkowo (lub specjalnie do zdjecia) gdyz gdyby mial cosik chlodzic to kopm by stal odwrotnie (MB wszystko zaslania) jesli chodzi o tapetke to nawet fajna ... jak jakis screen z q3 na stole raczej leza okularki niz kluczki aaa i gosciu jest leworeczy bo myszka lezy z lewej strony :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 hehe, to wy mi powedzcie co to za maskotka po lewej stronie monitora :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 zwróciliście uwagę na turbinki nad prockiem? pozdrawiam m. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 a co powiecie na to: pozdrawiam m. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 Powiem na to, ze wiatrak nie jest optymalnie ulozony, nie mozna domknac tych "drzwiczek na kulkach" bo zawadzalyby o blachy z obudowy (i pewnie o cos wiecej tez). Powietrze bedzie sie mietosilo w srodku, w dodatku pojdzie w strone napedow, a tam jest bardzo malo miejsca, zeby moglo wyjsc na zewnatrz - cienizna :). Nie wspominam juz o nienajlepszych lopatkach wiatraka. Gosciu ma dwie klawiatury, wiec ten komp pewnie robi jako serwer + duperele, co zreszta sugeruje monitor, na ktorym widac program odtwarzajacy muzyke (zapewne z CD). Ciekawi mnie tylko jak polaczyc dwa kompy do jednego monitora chyba, ze tylko jeden na raz mu chodzi (prawdopodobnie ten po prawej za moitorem w czasie robienia zdjecia)... Osoba ktora robila to zdjecie to zapewne mezczyzna w wieku 20-30 lat, dosc niechlujny, komp i monitor na ziemi, wszedzie pelno smieci i niepotrzebnych rzeczy, nie wspominajac juz o samym pomysle dwie klawiatury, dwa kompy, jeden monitor. On sam, albo ktos z jego znajomych praxcuje w firmie wytwarzajacej namioty plastkikowe(takie jakie sa czesto na roznych wystawach), sugeruja to obudowy jego komputerow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 A na moje oko obudowa to jednocalowe rury PCV do zimnej wody - kładłem w domu instalację WK to wiem jak wyglądają Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 No dobra prosimy o kolejne zdjęcie obudowy bo te już też jest rozszyfrowane... :lol: Tylko nurtuje mnie jeszcze 1 pytanko - jaki rozmiar buta ma fotografujący :D (stawiam na 44 :P ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zlot detektywów czy co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 9 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2002 Heh ale nikt nie zauwazył, że w tle jakies HI-FI stoi stawiam na SONY ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 To jest amerykanin poznaje to po oznaczeniach wagowych na tym wiadrze z lewej strony. Ma prawdopobie dvd płyty leza na polce po lewej stronie. Może ma też drugi monitor ale został po prawej stronie zdięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 [...]Ciekawi mnie tylko jak polaczyc dwa kompy do jednego monitora chyba, ze tylko jeden na raz mu chodzi[...] Od dosc dawna sa monitory z podwojnym wejsciem DSub (czy jakos tak) + BNC. W menu wybiera sie rodzaj zrodla sygnalu. W nowszych monitorach sa 2xDSub a moze nawet 3x. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Ten jego zestaw audio mi wyglada na technics albo onkyo. A ze amerykanin to jest pewniak, rozmiar buta IMHO 42(patrz odcisk na podlodze :)). Poza tym ma mase pirackich plyt, tylko kilka widac w wiezy po prawej. Medal dla tego kto zgadnie co robi taki "kulisty" telewizor i co to za marka :) A jak ktos nie widzi telewizora... trudno :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Ten jego zestaw audio mi wyglada na technics albo onkyo. A ze amerykanin to jest pewniak, rozmiar buta IMHO 42(patrz odcisk na podlodze :)). Poza tym ma mase pirackich plyt, tylko kilka widac w wiezy po prawej. Medal dla tego kto zgadnie co robi taki "kulisty" telewizor i co to za marka :) A jak ktos nie widzi telewizora... trudno :twisted: Telewizor ?? to jasne !! sadzac po wymiarach i ksztalcie, to Trilux 28" , goscia stac bylo kupic importowany sprzet :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Ten jego zestaw audio mi wyglada na technics albo onkyo. A ze amerykanin to jest pewniak, rozmiar buta IMHO 42(patrz odcisk na podlodze :)). Poza tym ma mase pirackich plyt, tylko kilka widac w wiezy po prawej. Medal dla tego kto zgadnie co robi taki "kulisty" telewizor i co to za marka :) A jak ktos nie widzi telewizora... trudno :twisted: Telewizor ?? to jasne !! sadzac po wymiarach i ksztalcie, to Trilux 28" , goscia stac bylo kupic importowany sprzet :lol: 28 cali to on napewno nie ma :) ma 21 cali, mierzylem :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ratHUNTER Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 jezeli jestescie szczesliwymi posiadaczami watercoolera i chcecie WYRAZNIE zwiekszyc jego skutecznosc,, to udajcie sie na gielde odczynnikow chemicznych i zakupcie DUUUUZAAAA ilosc chlorku amonu (NH4CL)... zrobcie teraz maly test: do szklanki z destylowana woda wsypcie ze 2 duze lyzki tego chlorku i zamieszajcie... jaka obserwujecie reakcje ??? tak, tak, zgadza sie, temperatura wody spada do 0-1C, ale nie zamarza, tak dziala ten chlorek, po pewnym czasie zaobserwujecie, ze temperatura zacznie powoli wzrastac (do tej pokojowej) ale powtorne wymieszanie roztworu znow go ostudzi... problem polegalby na tym, ze trzeba tym caly czas mieszac, ale w watercoolerze samo sie miesza :))) dowiadywalem sie u facetki od chemii - chlorek amonu nie przyspiesza korozji i nie wchodzi w reakcje z plastykiem, guma itp... woda musi byc tylko czysta chemicznie (destylowana)... a teraz zrobcie to, co pisalem i dajcie mi Nobla :D btw, w warszawie gielda odczynnikow chemicznych znajduje sie przy ulicy Powazkowskiej... pozdrawiam, ratHUNTER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 jezeli jestescie szczesliwymi posiadaczami watercoolera i chcecie WYRAZNIE zwiekszyc jego skutecznosc,, to udajcie sie na gielde odczynnikow chemicznych i zakupcie DUUUUZAAAA ilosc chlorku amonu (NH4CL)... zrobcie teraz maly test: do szklanki z destylowana woda wsypcie ze 2 duze lyzki tego chlorku i zamieszajcie... jaka obserwujecie reakcje ??? tak, tak, zgadza sie, temperatura wody spada do 0-1C, ale nie zamarza, tak dziala ten chlorek, po pewnym czasie zaobserwujecie, ze temperatura zacznie powoli wzrastac (do tej pokojowej) ale powtorne wymieszanie roztworu znow go ostudzi... problem polegalby na tym, ze trzeba tym caly czas mieszac, ale w watercoolerze samo sie miesza :))) dowiadywalem sie u facetki od chemii - chlorek amonu nie przyspiesza korozji i nie wchodzi w reakcje z plastykiem, guma itp... woda musi byc tylko czysta chemicznie (destylowana)... a teraz zrobcie to, co pisalem i dajcie mi Nobla :D btw, w warszawie gielda odczynnikow chemicznych znajduje sie przy ulicy Powazkowskiej... pozdrawiam, ratHUNTER Czy nie zachodzi w reakcje z Cu ?? No i ile czasu bedzie dzialal w ten sposob ? Co z pojemnoscia cieplna wody, czy sie nie zmieni ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ratHUNTER Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 nie, nie wchodzi w reakcje z miedzia, nieuziemiony blok miedziany bedzie sie utlenial tak samo, jak od zwyklej wody, natomiast uziemiony nie bedzie sie wcale (przynajmniej nie powinien) sie utleniac tak z NH4CL jak i sama H20... co do czasu trwania to tak jak pisalem, musi sie caly czas mieszac, dlatego dobrze jest miec dobra pompe (najlepiej 1200l/h), efekt bedzie bardzo dlugo trwaly... co do chlodzenia NH4CL to jest to sposob zaciagniety z lodowek tzw. absorbcyjnych, tylko tak idea jest troche inna... wyglada to tak, ze w roztworze wodnym NH4CL jest zanurzona grzalka - zachodzi reakcja endotermiczna (pochlania sie energia, w tym przypadku cieplna), efekt jest taki, ze w okolicach grzalki jest temperatura taka, jaka daje wlasnie grzalka, ale im dalej od niej, tym chlodniej (w tym przypadku osiaga sie temperatury rzedu -5C, ale zeby cos takiego zamontowac na procu trzeba miec odpowiedni blok (najlatwiej chyba samemu zrobic, wrzucic tam grzalke (na gorze bloku, zeby na dole bylo ZIMNO)... efekt murowany, pozdrawiam, ratHUNTER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Sorry za odskok od tematu, ale zlukajcie to w sumie niezla alternatywa vapochilla :twisted: i o wiele tansza, choc nie wiem kiedy bedzie mnie na to stac :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Szkoda tylko że gościu gdy odpali ten cały sprzęt to odleci...pewnie jest maniakiem gry w "MDK".... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...