Lobek52 Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Panowie i Panie... Mam problem. Chodzi o wysyłanie emaili do userów z np. Linkiem Aktywacyjnym. Podczas zakładania nowego konta, po wypełnieniu wymaganych pól, w momencie gdy powinno pisać że wszystko OK i link został wysłany na poczte elektroniczną, pisze coś takiego "Ran into problems sending Mail. Response: 250 ENHANCEDSTATUSCODES ". Czytałem troche forum, i zrobiłem to, co napisano w TYM poradniku... Powiedzcie mi, czy to ja coś źle zrobiłem z plikiem SMTP czy to coś innego ? Adres forum : rpm-club.pl Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 A masz na serwerze demona SMTP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobek52 Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 A masz na serwerze demona SMTP?Demona? Wybacz, ale nie wiem o co Ci chodzi :) Może jaśniej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 No więc napiszę to samo tylko wolniej. O ile wiem phpBB nie posiada wbudowanej usługi wysyłania poczty, lecz korzysta ze znajdującej się na serwerze. Aby móc wysyłać pocztę z danego komputera/serwera potrzebny jest tam serwer (demon) poczty wychodzącej - usługa SMTP. Sprawdź ustawienia swojego konta i poszukaj w nich danych serwera SMTP lub skontaktuj się z administratorem serwera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobek52 Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Pytanie poszło... Ma to znaczenie, skoro na drugim forum, z identycznym oprogramowaniem wszystko działa dobrze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 W takim wypadku powinno działać dobrze, o ile są to serwery u tego samego usługodawcy. Dla pewności można ponownie wgrać pliki odpowiedzialne za wysyłanie mejli i przywrócić domyślne ustawienia w PA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobek52 Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Demon SMTP na serwerze jest włączony. Te fora są na dwóch innych serwerach ... Już nie wiem co mam robić.. Macie jakieś pomysły ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...