Sysak Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Witam. Zastanawiamy się z ojcem nad jakimś navi do samochodu, ale kompletnie nie mamy pojęcia od której strony się za to zabrać. W Szwajcarskim media markcie można wybierać z np. tom-tomów mio, garminów i jeszcze kilku innych mniej lub bardziej znanych marek, ale nie wiemy co będzie najlepsze. Nawi musi być raczej tanie (a przynajmniej nie bardzo drogie), proste w obsłudzę i z możliwością wgrywania/aktualizacji map itp. Zakup czegoś całkiem innego później w PL też wchodzi w grę, tylko poprostu chcę mieć jakieś pojęcie za czym się rozglądać a czego unikać jak ognia. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Witam. Zastanawiamy się z ojcem nad jakimś navi do samochodu, ale kompletnie nie mamy pojęcia od której strony się za to zabrać. W Szwajcarskim media markcie można wybierać z np. tom-tomów mio, garminów i jeszcze kilku innych mniej lub bardziej znanych marek, ale nie wiemy co będzie najlepsze. Nawi musi być raczej tanie (a przynajmniej nie bardzo drogie), proste w obsłudzę i z możliwością wgrywania/aktualizacji map itp. Zakup czegoś całkiem innego później w PL też wchodzi w grę, tylko poprostu chcę mieć jakieś pojęcie za czym się rozglądać a czego unikać jak ognia. Pozdrawiam.ja mam mio p550, p560 jest fajniejszy ( obudowa itp ), a najlepszy to jest asus x50v ( 600mhz itp ) ale chyba jest drogi. mi wszystko pasuje i dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 ja mam palmtopa asusa a696 wgrywam co chce i kiedy chce wiec i tobie polecam takie rozwiązanie, jak Ci to nie pasuje to polecam wybrać cos z oferty tom toma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 A tata posiada telefon z symbianem 8O ? Przerabialem dedykowane navi, palma oraz telefon z odbiornikiem bt.... i te ostatnie rozwiazanie jest chyba najlepsze oraz najtansze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 telefon z odbiornikiem bt.... i te ostatnie rozwiazanie jest chyba najlepsze oraz najtansze. Bez przesady na kurdupiastym ekranie telefonu to nawigazja zbyt wygodna nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Ja mam N73, ale nawet nie mam ochoty myśleć o zabawie w to. Za to tata ma PDA na Windowsie Mobile. Rozumiem, że to załatwia sprawę?... 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Ja mam N73, ale nawet nie mam ochoty myśleć o zabawie w to. Za to tata ma PDA na Windowsie Mobile. Rozumiem, że to załatwia sprawę?... 8Oaha, chodzi ci o oprogramowanie..... Automapa - najlepsza pod każdym względem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 A tata posiada telefon z symbianem 8O ? Przerabialem dedykowane navi, palma oraz telefon z odbiornikiem bt.... i te ostatnie rozwiazanie jest chyba najlepsze oraz najtansze. Na n95 z dodatkowym modułem gps działa to bardzo kulawo :/ Opóźnienia takie, że ciężko nie zabłądzić 8O pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 aha, chodzi ci o oprogramowanie..... Automapa - najlepsza pod każdym względem. Znaczy w tym problem, że ja nie wiem o co mi chodzi. Jedyne co wiem, to że ma działać. Ale raczej to będzie osobna nawigacja, bo ojciec głowy do elektroniki nie ma i nie wiem czy takie mieszanie z osobnym modułem i pda którego jednocześnie używa jako telefonu będzie mu pasować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Bez przesady na kurdupiastym ekranie telefonu to nawigazja zbyt wygodna nie jest.Niektórzy przemieszczaja sie tez innymi srodkami transportu niz 4 kólka, a tam duzy ekran nie pomaga 8O . Zreszta, droga jest ot tego zeby na nia patrzec, a nie panorama full hd ze strzałką w prawo 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Ja mam N73, ale nawet nie mam ochoty myśleć o zabawie w to. Za to tata ma PDA na Windowsie Mobile. Rozumiem, że to załatwia sprawę?... 8O tak załatwia sprawę jak ma wbudowany GPS to jeszcze lepiej jak nie ma to kupujesz zewnętrzną antenę gps i spinasz ją z PDA za pomocą bluetooth, na pda instalujesz aplikacje jaka Cię interesuje i cieszysz się navi. polecam to forum: http://pdaclub.pl/forum/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...