bruner Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 (edytowane) Witam, co jakiś czas gdy komputer jest pod obciążeniem następuje samoczynne wyłączenie komputera. Zmieniłem jakiś czas temu płytę, pamięci, procesor i k.graficzną. Zasilacz 350 W Chieftec powinien to wszystko obsłużyć. Nie chce kupować w ciemno zasilacza. Pod spodem przesyłam screena z everesta i aktualne odczyty temp i napięć. Jak można przetestować zasilacz i sprawdzić czy to jego wina? zasilacz.jpg - normalne ustawienia cool `n quite włączony procesor 1000 mhz zasilacz2.jpg - bez C`N Q - prędkość procka 2600 mhz Dzięki za info. Edytowane 11 Maja 2008 przez bruner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 (edytowane) Temperatury masz w porządku. A co do napięć, to nigdy nie kieruj się odczytami napięć z softu / BIOSu - tu masz dlaczego > http://zenfist.pl/jak-mierzyc-napiecia-w-z...zu-news-40.html Prtzy okazji podaj dokłądny model Chiefteca - może linia +12v nie daje rady przy nowym sprzęcie. Edytowane 11 Maja 2008 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruner Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Chieftec HPC 360-202 DF linia 12 V 204 W Czy to wystarczy? Procesor 5200 + Athlon Dual Core 2x1mb, grafika Radeon 3650 i 2 gb Ram Patriot Extreme, 1 HD podpięty przez przejściówkę Eide>SATA i 2xcd-rw i DVD-rw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zebius Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Chieftec HPC 360-202 DF linia 12 V 204 W Najlepiej pożycz od kogoś mocniejszy, markowy zasilacz i sprawdź, czy sprzęt będzie chodzić stabilnie. Mój szef z podpisu (stary model ale silne 12V) teoretycznie powinien dać radę uciągnąć mój sprzęt, ale niestety miałem na nim dość częste resety w przypadkowych momentach. Od 2 tygodni jadę na pożyczonym szefie GPS-400AA-101A, który według specyfikacji jest teoretycznie trochę słabszy i resety jak ręką odjął, czyli czeka mnie wymiana zasiłki. Ale najważniejsze, że potwierdziła się przyczyna resetów, bo przedtem kombinowałem z napięciami, memtestami, czy nawet reinstalką systemu i nic nie pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruner Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Najlepiej pożycz od kogoś mocniejszy, markowy zasilacz i sprawdź, czy sprzęt będzie chodzić stabilnie. Mój szef z podpisu (stary model ale silne 12V) teoretycznie powinien dać radę uciągnąć mój sprzęt, ale niestety miałem na nim dość częste resety w przypadkowych momentach. Od 2 tygodni jadę na pożyczonym szefie GPS-400AA-101A, który według specyfikacji jest teoretycznie trochę słabszy i resety jak ręką odjął, czyli czeka mnie wymiana zasiłki. Ale najważniejsze, że potwierdziła się przyczyna resetów, bo przedtem kombinowałem z napięciami, memtestami, czy nawet reinstalką systemu i nic nie pomogło. Zmieniłem na Antec Neopower 430 W i co jakiś czas komp się wyłącza, jakby odcięto zasilanie i przy starcie sypie błędami. Najdziwniejsze jest to ,że przez około 7 dni było ok Wszystko działało jak trzeba. Testy dysków, pamięci, płyty przeprowadziłem i jest wszystko ok. Mam dysk Seagate 500 GB , ten z wadliwej serii, ale program do hdd nie wykrywa wad. Zmieniłem nawet firmware i nic. Gdzieś czytałem, że pamięci Patriot mogą robić problemy 2gb Extreme 800 mhz 4.4.4.12 - ale innym sypały błędami. Proszę o poradę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...