Josiok Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 (edytowane) Kolega powiedział mi, że ceny podzespołów w sklepach internetowych podniosły się od 10 do 40 zł zależy o jaką część jeszcze chodzi.. z jakiej okazji podwyższyli ceny? kiedy można się spodziewać obniżki cen z powrotem? Miałem napisać na forum bo on nie ma teraz kompa.. Edytowane 11 Maja 2008 przez Josiok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 obnizka bedzie jak a) wprowadza cos nowego i magazyny beda chcieli opróznic b) dolar spadnie jeszcze nizej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 jakos niezauważylem tych podwyzek,co konkretnie podrozało ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graczuuu Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 ew mogly miec na to wplyw jeszcze komunie, ale watpie ja mysle ze ceny nadal spadaja, systematycznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 IMO okres komunii ma z tym coś wspólnego - obecnie rozdaje się kompy na komunię więc jest okazja na wyrwanie więcej kasy, bo jak ktoś zaplanował taki prezent, to nie będzie miał wyjścia i kupi pomimo wyższych cen. Obniżka pewnie koło połowy czerwca, początkiem lipca. Jak nie musicie nic kupować, to odczekajcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Josiok Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 bardzo możliwe, że to własnie wpływ mają na to komunie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 (edytowane) IMO okres komunii ma z tym coś wspólnego - obecnie rozdaje się kompy na komunię więc jest okazja na wyrwanie więcej kasy, bo jak ktoś zaplanował taki prezent, to nie będzie miał wyjścia i kupi pomimo wyższych cen. Obniżka pewnie koło połowy czerwca, początkiem lipca. Jak nie musicie nic kupować, to odczekajcie.Ok rozumiem ale co konkretnie podrozało ? :unsure: bo oprocz ramów(moze o 5-15zl) to chyba praktycznie nic to po co czekac ? skoro ceny podzespołów sa teraz bardzo niskie a ramów to juz smiesznie niskie :rolleyes:.Np tydzien temu w apollo Płyta Abit IP35 kosztowała 300zł dzis 277zł wiec...............? Edytowane 11 Maja 2008 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Osobiście nie patrzyłem dawno na ceny, więc nie wiem czy faktycznie podrożało coś. Ja jedynie odpowiadam na pytanie w temacie. AFAIK ceny pamięci zawsze miały tendencje do skakania bez większego powodu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Josiok Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Ok rozumiem ale co konkretnie podrozało ? :unsure: bo oprocz ramów(moze o 5-15zl) to chyba praktycznie nic to po co czekac ? skoro ceny podzespołów sa teraz bardzo niskie a ramów to juz smiesznie niskie :rolleyes: .Np tydzien temu w apollo Płyta Abit IP35 kosztowała 300zł dzis 277zł wiec...............? Ramy, procesory, karty graficzne... no baa to było tydzień temu, wtedy jeszcze kosztowało normalnie, od nie dawna podrożało.. mamy komunie świete, więc na pewno dlatego.. naszczęście o małe grosze podrożało ale zawsze coś.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasp Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Glowna przyczyna sa komunie w ktorych komputer, gadzety elektroniczne, etc beda znow gorowac w tym roku i zaczynajacy sie w branzy sezon ogorkowy. Klienci powoli zaczynaja odkladac kase na wakacyjne wojarze i zakup sprzetu odkladaja na jesien, tak wiec dystrybutorzy i sklepy chca jeszcze troche zarobic na spoznialskich. Dolar ma sie do tego nie bardzo, bo wciaz pikuje w dol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...