XibalbaPL Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 (edytowane) Witam! Jak większość z manaików OC przyszedł czas na zmiany. Na horyzoncie min 4Ghz :) Z tego co widzę musze wymienić płytę główną bo moja nie zrobi 500 fsb a chcę zakupić najprawdopodobniej E8200, a może jakieś krętliwe po selekci E7200 :) Ale to wyjdzie w praniu. Chciałem o podpowiedź jaka płyta główna do 350zł była by najlepsza do OC i żeby pamięci Kingmax które mam dobrze działały bo nie chcę ich zmieniać. Może: 1. Asus P5K Pro Intel P35 2. Gigabyte GA-P35-DS3R 3. Microstar P35 NEO2-FIR 4. Abit IP35 a może coś innego ? Która z nich na 100% zrobi 500fbs i sprawia najmniejsze problemy? Xibi :lol2: Edytowane 11 Maja 2008 przez XibalbaPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Planujesz mocne OC i nie rozważasz DFI?? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 gigabyte robi podobno prawie 600fbs ale mysle ze nie ma sensu dokladac do DS3R wystarczy DS3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 (edytowane) Każda powinna zrobić spokojnie FSB 500 ;] Z podanych przez Ciebie jeśli bym musiał to wybrałbym Abita IP35 lub MSI P35 Neo2-FIR. Jednak za 340zł masz najlepszą do OC w tym przedziale cenowym DFI LanParty DK P35-T2 którą szczerze polecam :wink: Edytowane 11 Maja 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XibalbaPL Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 No aż wstyd o DFI myślałem, kiedyś stare dobre czasy na socket 939 i z AMD Sandiego 3700+ OC "3100Mhz" ^^ na DFI Lan PARTY, ale coś lukłem chyba inną wersje i cena był grubo ponad 500zł . A nie zauważyłem DFI LanParty DK P35-T2 :oops: Czytam jeszcze o Foxconn P35A. Ale zaraz poczytam o DFI i chyba już wiem na co zmienie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razor-90 Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Asus P5K PRO będzie tutaj dobrym rozwiązaniem. Można też kupić Asusa P5K-E z Wifi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 jesli chcesz naprawde dobra plyte do 45nm to kup sobie Asus'a Commando na P965, jedyna plyta ktora pod 45nm potrafi wycisnac ostatnie Mhz z prockow. Mozesz zapytac naszych forumowych OC'erow takie FSB jakie wycisniesz z Commandos'a nie wiem czy da rade to zrobic jakakolwiek inna na P35/X38 , ale to juz plyta do max OC i jest rewelacyjna wlasnie pod 45nm. Z drugiej strony z tych co podales + DFI DK to wybralbym DFI. Ale rozwaz jeszcze Comandos'a. Poza tym zwroc uwage nawet na naszym Forum na czym selekcjonuje procki Sector19 czy Xtreme Addict. Poza tym XA na dzien dzisiejszy zrobil najlepszy wynik (MHZ) z E8500 wlasnie na Asusie Commando. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...