Heniu Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 (edytowane) Jak w temacie. Węże- Tygon Versitec (tansze od r3603). Srednica wewn. 8mm, bez problemu weszly na zlaczki nk12. Zaginaja sie ladnie, plus w stosunku do igielitow taki ze jak sie zalamuje, to od razu- nie ma zadnego posredniego stanu (na igielitach zauwazylem ze moze sie zwezyc ale jeszcze nie zalamany)- ten tygon albo calkowicie ok albo po prostu zlamany. Skraplacz- od Maniakalnego. Problemem jest tylko duza gestosc finow- w sumie wieje na niego 8x120mm na 5v albo skrecone panelem. Tempy: Cpu e8400 na 4ghz- na AC w idle 42/39, stres- po 71. Teraz idle 35/35, w stresie max widzialem 52 GPU- wczesniej 62 idle, stres ponad 75, ale w sumie w RT mialem triggera na 100% wiatraka jak temp. osiagala 75. Bez tego potrafilo ponad 80 byc. Teraz- idle 46, w stresie 63 max Btw. buda jest zamknieta wiec nie ma sensu sie z ukladaniem kabli bawic :wink: Jakos w lecie bedzie rozbudowa- mam nagrzewnice Harrison, moze jeszcze dokupie cos, moze bude zmienie- zobaczy sie. Edytowane 11 Maja 2008 przez Heniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 lepsze temp ? ustaw wentyle jak należy ...zrób prześwit miedzy bokiem budy a parownikiem to samo tyczy sie dysku .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heniu Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Wentyle sa jak na zdjeciach, a wentyl na dysku jest na srubach tak ze jest otwor miedzy dyskiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 A nie dalo by rady w boku budy zrobic otworow na 4x120? albo jak pisal Arni troszke wiekszy odstep. Z tego pudla tez bym zrezygnowal i zrobil obudowe z jakiejs siatki, lepiej troszki by to wygladalo. Rozumiem ze jest tam cos w stylu filtra przeciw kurzowego, ale przy wiatraczkach na 5V to taki sredni pomysl chyba, zwlaszcza ze z jednej strony wstrzymuje je wlaasnie ten filtr, z drugiej maly odstep od obudowy. Nie szkoda tej Noctuy na parowniku? Skoro i tak masz tam Arctic Cooling i pracuja przy tych samych napieciach to chyba lepiej dac noctuy do srodka budy i tam zrobic lepsza cyrkulacje a na parownik wsadzic jeszcze 2xArctic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Umieszczenie chłodnicy dość nietypowe, ale ważne, aby dobrze spełniała swoje zadanie ;) Kable mogły by zostać jakoś lepiej poukładane, taka dygresja z mojej strony :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Zastanawia mnie co robią Noctuy w parze z AC :) Przede wszystkim zdejmij to pudło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heniu Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Co do pudla to tez juz go nie ma- jest cos co wyglada identycznie (wiec fotek nie robilem)- sklejona z listewek ramka na ktora jest filtr naciagniety dookola wiec powietrze ze wszystkich stron ma dojscie. Wentylatory wsadzilem co fabryka dala- jeszcze tylko fander zostal i jeden scythe cwierkajacy wiec na razie bedzie jak jest. Sily nie mam na razie w tym juz grzebac. Najbardziej mnie wykonczyly cieknace gwinty przy pompie- nie wiem, moze [gluteus maximus] ze mnie hydraulik ale nijak teflon nie chcial trzymac. Co dokrecilem to byl wyciek. Wiec kupilem w koncu nitke Loctite 55- i rewelacja, banalne nalozenie, 4 obroty wokol gwintu i zero przeciekow za pierwszym razem, do tego mozna swobodnie krecic (co sie przy kolanku przydalo). Jakby ktos kiedys mial problem z gwintami- to chyba nie ma nic wygodniejszego od tej nitki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serbit Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 (edytowane) troche wysoko jak na stes 71 ja obecne mam 51-53 na jajkach oczywiscie stres i taktowany na 4,05 i napiecie w biosie ustawine na 1.35 pod winda pokazuje 1,31V (E8400) a na mostku 55-60 ide stes (boxowe chlodzenie plyty) moje wc Edytowane 11 Maja 2008 przez serbit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heniu Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 ale to wczesniej na ac te 71- teraz 52 max... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...