Skocz do zawartości
Heniu

Pierwoj Kibel- Heniu

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie.

Węże- Tygon Versitec (tansze od r3603). Srednica wewn. 8mm, bez problemu weszly na zlaczki nk12. Zaginaja sie ladnie, plus w stosunku do igielitow taki ze jak sie zalamuje, to od razu- nie ma zadnego posredniego stanu (na igielitach zauwazylem ze moze sie zwezyc ale jeszcze nie zalamany)- ten tygon albo calkowicie ok albo po prostu zlamany.

Skraplacz- od Maniakalnego. Problemem jest tylko duza gestosc finow- w sumie wieje na niego 8x120mm na 5v albo skrecone panelem.

Tempy:

Cpu e8400 na 4ghz- na AC w idle 42/39, stres- po 71.

Teraz idle 35/35, w stresie max widzialem 52

GPU- wczesniej 62 idle, stres ponad 75, ale w sumie w RT mialem triggera na 100% wiatraka jak temp. osiagala 75. Bez tego potrafilo ponad 80 byc.

Teraz- idle 46, w stresie 63 max

Btw. buda jest zamknieta wiec nie ma sensu sie z ukladaniem kabli bawic :wink:

Jakos w lecie bedzie rozbudowa- mam nagrzewnice Harrison, moze jeszcze dokupie cos, moze bude zmienie- zobaczy sie.

post-141016-1210533962_thumb.jpg

post-141016-1210534016_thumb.jpg

post-141016-1210535180_thumb.jpg

post-141016-1210535192_thumb.jpg

Edytowane przez Heniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie dalo by rady w boku budy zrobic otworow na 4x120? albo jak pisal Arni troszke wiekszy odstep. Z tego pudla tez bym zrezygnowal i zrobil obudowe z jakiejs siatki, lepiej troszki by to wygladalo. Rozumiem ze jest tam cos w stylu filtra przeciw kurzowego, ale przy wiatraczkach na 5V to taki sredni pomysl chyba, zwlaszcza ze z jednej strony wstrzymuje je wlaasnie ten filtr, z drugiej maly odstep od obudowy.

Nie szkoda tej Noctuy na parowniku? Skoro i tak masz tam Arctic Cooling i pracuja przy tych samych napieciach to chyba lepiej dac noctuy do srodka budy i tam zrobic lepsza cyrkulacje a na parownik wsadzic jeszcze 2xArctic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do pudla to tez juz go nie ma- jest cos co wyglada identycznie (wiec fotek nie robilem)- sklejona z listewek ramka na ktora jest filtr naciagniety dookola wiec powietrze ze wszystkich stron ma dojscie.

Wentylatory wsadzilem co fabryka dala- jeszcze tylko fander zostal i jeden scythe cwierkajacy wiec na razie bedzie jak jest. Sily nie mam na razie w tym juz grzebac.

Najbardziej mnie wykonczyly cieknace gwinty przy pompie- nie wiem, moze [gluteus maximus] ze mnie hydraulik ale nijak teflon nie chcial trzymac. Co dokrecilem to byl wyciek.

Wiec kupilem w koncu nitke Loctite 55- i rewelacja, banalne nalozenie, 4 obroty wokol gwintu i zero przeciekow za pierwszym razem, do tego mozna swobodnie krecic (co sie przy kolanku przydalo). Jakby ktos kiedys mial problem z gwintami- to chyba nie ma nic wygodniejszego od tej nitki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troche wysoko jak na stes 71

ja obecne mam 51-53 na jajkach oczywiscie stres i taktowany na 4,05 i napiecie w biosie ustawine na 1.35 pod winda pokazuje 1,31V (E8400)

a na mostku 55-60 ide stes (boxowe chlodzenie plyty)

moje wc

Edytowane przez serbit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi