smurv Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 (edytowane) na wstepie witam serdecznie to moj pierwszy post tutaj na temat WC czytam juz dosc sporo i powoli kompletuje wiedze i wybieram sprzet i tutaj wyszlo pare pytan ktore musze zadac :) co sadzicie o tym rozwiazaniu ? http://www.cooling.pl/swiftech-apogee-driv...ukt,363636.html i jesli to pierwsze jest zle to co w zamian? jaki bloki z nieprzezroczysta gora jakie z plexi wizualnie najbarziej podobaja mi sie http://www.cooling.pl/alphacool-nexxxos-xp...odukt,1509.html http://www.cooling.pl/frost-3-duo,produkt,2017.html jesli mialbym sie decydowac na osobny blok bedzie mi potrzeban pompa, i teraz jaka :unsure: ?? uklad docelowo ma sie skladac z: blok CPU blok NB rezerwuar 2 chlodnice 2x120 czy do tego wystarczy Black Water Silent Pump 12V ? czy musi byc cos lepszego ? [zalezy mi na ciszy] czy moze zainteresowac sie Laing DDC 12V 1T Pompa WC? lub jeszcze czyms innym http://www.allegro.pl/item361938007_pompka...c_1_t_nowa.html [zobaczymy jak sie aukcja potoczy, moze wyrwe w dobrej cenie] no i najwazniejsze pieniadze, nie mam okreslonego funduszu, fajnie by bylo jak by bylo taniej, ale mam swiadomosc ze nie zloze calosci na raz, na poczatke pojdzie na pewno CPU chlodnica pompa ewentualny rezerwuar do dyspozycji na to ~500 edit: zapomnial bym :) platforma docelowa dla WC to Q6600 ;) Edytowane 11 Maja 2008 przez smurv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smurv Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 odswierze temat bo nie wiem czy mam sie decydowac do ukladu [docelowo, na poczatek samo CPU 1 chlodnica 2x120] blok CPU blok NB rezerwuar 2 chlodnice 2x120 starczy Black Water Silent Pump 12V, czy polowac na cos pokroju Laind ddc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciaty Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 poluj na jakiegos Lainga, bo przy pozniejszej rozbudowie nie bedziesz musial sie martiwc o pompe, ktora spokojnie Ci ten uklad pociagnie a z Black Water moze byc roznie :) Jesli chodzi o blok na CPU, to ten alphacool calkiem, calkiem. Jak na swoja cene bardzo udana konstrukcja. Osobiscie celowalbym w d-teka albo apogee GTX bo nie lubie topow z plexi :) Na NB to Swiftech MCW30 albo cos od RN. Rezik, to zalezy ile masz miejsca i jaka kwote chcesz przeznaczyc :) chlodnica... your choice :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smurv Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 ten MCW30 bedzie pasowal do PK5 pro ? szukac d-teka w cenie ~160 czy brac z allegro GTX prawie nowke za 149 :> ? duza miedzy nimi roznica jest ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Maniakalny miał na sprzedaż dteka w atrakcyjnej cenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smurv Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 wlasnie sobie jakis test zobaczylem i nie wiem czy nie zdecyduje sie na GTX + laing ddc bo zekomo lepszy :D nie wiem kto to Maniakalny nowy jestem :( Maniakalny wystap :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 nie wiem kto to Maniakalny nowy jestem na religię chodziłeś? znasz 2 przykazanie ? :P :P http://forum.purepc.pl/uzytkownik/106265/Maniakalny/ laing + gtx to dobra kombinacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciaty Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 bierz GTX, sam mialem takiego wlasnie na Quadzie 6600 [ blok sprzedalem, a quad teraz na allegro stoi :) ]. Pompke tez mialem lainga + top od oclabs, co dawalo wysmienite polaczenie i super wydajnosc, wiec polecam :) mcw30 bedzie pasowal na p5k :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smurv Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 dobra do jest lepsze bo teraz nie wiem mam dwie mozliwosci d-tek lub gtx obydwa po 150 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciaty Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 jakbym mial taki wybor to w tym przypadku glownym czynnikiem jaki by zadecydowal jest kwestia wyglada kazdego bloku ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smurv Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 dobra odpowiedz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...