bionicman1 Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 witam mam sprzet jak w temacie tj Foxconn P35a-s + dc2160 + patriot 2x2gb llk i pewne problemy z nim;) tzn komp mi sie restartuje i czesto przycina np kiedy ogladam jakis film albo wl gre, gry tez mi zacinaja problemy pojawily sie dopiero kiedy wlozylem pamieci 2x2gb patriol LLK 800mhz cl4 ustawiona sa fabrycznie tj 4-4-4-12 przy napieciu 2.2V fsb:dram ustawione 4:5 tj procek jest na fsb 333 mam takie partioty w zestawie 2x1gb i chodza bez problemu, przy 2x1gb ocz sli 1066 cl5 tez problemu nie ma, komp sie wiesza przy tych 2x2 w biosie probowalem ustawien z ograniczeniem do 3gb jak i bez (3,5gb wtedy sys widzi) ale bez roznicy komp i tak sie zwiesza i tu zasadnicze pytanie czy to normalne przy tej konfiguracji tj plyta plus pamieci czy to jednostkowy przypadek i winne sa same pamieci?? czy ktos mial taki problem z ta plyta lub z tymi pamieciami?? i czy jest jakies ustawienie/konfiguracja w jakiej ten sprzet nie bedzie sie zawieszal?? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mravel Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 witam mam sprzet jak w temacie tj Foxconn P35a-s + dc2160 + patriot 2x2gb llk i pewne problemy z nim;) tzn komp mi sie restartuje i czesto przycina np kiedy ogladam jakis film albo wl gre, gry tez mi zacinaja problemy pojawily sie dopiero kiedy wlozylem pamieci 2x2gb patriol LLK 800mhz cl4 ustawiona sa fabrycznie tj 4-4-4-12 przy napieciu 2.2V fsb:dram ustawione 4:5 tj procek jest na fsb 333 mam takie partioty w zestawie 2x1gb i chodza bez problemu, przy 2x1gb ocz sli 1066 cl5 tez problemu nie ma, komp sie wiesza przy tych 2x2 w biosie probowalem ustawien z ograniczeniem do 3gb jak i bez (3,5gb wtedy sys widzi) ale bez roznicy komp i tak sie zwiesza i tu zasadnicze pytanie czy to normalne przy tej konfiguracji tj plyta plus pamieci czy to jednostkowy przypadek i winne sa same pamieci?? czy ktos mial taki problem z ta plyta lub z tymi pamieciami?? i czy jest jakies ustawienie/konfiguracja w jakiej ten sprzet nie bedzie sie zawieszal?? pzdr Sprobuj ustawic im dzielniki 5 5 5 15 i zobacz wtedy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...