SlawekNS Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Siemanko, Z moim kompem dzieje się coś niedobrego. Otóż czasami po włączeniu chodzi normalnie około 20 sekund a poźniej ekran robi się różowy i trzeba resetować. Komp był w serwisie i nic nie stwierdzono. Moja konfiguracja to E8400, Gigabyte x38 ds 4 , Karta 8800 gts 512 Gigabyte, 2x1 gb ram patriot, zasilacz 450 chieftec. Co to może byc???????? Dodam że gry chodzą bez problemu podobnie jak 3d marki- co jest grane???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes2pl Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 (edytowane) mow dokladniej od mniej wiecej od kiedy takie cos ci wyskakuje i info dokladne kompa :dyski plyta ram grafika procek Edytowane 12 Maja 2008 przez grzes2pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNS Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 W sumie to kompa kupiłem w lutym, natomiast różowe ekrany są mnej więcej od miesiąca. czy może to być związane ze sterownikami do grafy?? mam 169.21 i gdzies widziałem że to one mogą być problemem. w serwisie sprawdzali wszystko i powiedzieli że jest oki. Dziwna sprawa :blink: o konfigu kompa było wyżej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes2pl Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 a w kompie sprawdzales czy wszystko cale temperatura czy cos nie jest wypukle np kondensator?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNS Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 temperatury są oki - poza tym zwis wystepuje zaraz po starcie (3d mark moze chodzic bez problem dzień i noc), płyta tez oki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes2pl Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 ram sprawdzales moze ma on jakies starowe opoznienie a co z sysytemem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNS Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 jest jeszcze opcja z ramem - mam patriota cl4 i ustawilem timingi na 4 4 4 12 - jest opcja że to przez to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes2pl Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 ty je ustawiales Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNS Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 tak bo w biosie były ustawione 5 5 5 16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szeryfo Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Moim zdaniem to wina grafy. Tez tak mialem z Gigabyte'm i wiele, wiele innych osob. Sprobuj zmienic stery (z dokladnym czyszczeniem) i podnies PCI-Ex w biosie plyty na wartosc od 101 do 104. Moze,ale nie musi pomoc. U mnie chwilowo pomoglo, ale pozniej znowu bylo to samo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes2pl Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 (edytowane) a wtedy tez tak bylo?? przed edycja reakcji ram'u Edytowane 12 Maja 2008 przez grzes2pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNS Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 jak odebrałem z serwisu to bios był na default i oni mówili że włączali go bez przerwy, testowali wszystkim czym się dało i nic się nie działo. jak wrócułem do domu dałem timingi 4 4 4 12 i różwoy ekrab tak bo w biosie były ustawione 5 5 5 16 tak bo w biosie były ustawione 5 5 5 16 wydaje mi się że to nie grafa bo w grach i 3 d marku jest oki. tylko przy włączaniu systemu tak raz na 10 powiedzmy jest różowy ekran jakby to była grafa to by się wysypywała w grach i smarkach a wszystko śmiga :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Poruszaj kablem od monitora B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNS Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 ruszałem i lipaa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes2pl Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 (edytowane) a jaki windows bo nie napisales jiki antyvir itp sterowniki posprawdzaj Edytowane 12 Maja 2008 przez grzes2pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNS Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 xp home edition antywira nie mam bo to domowy komp a w domu nie mam neta. Dodam że formatowałem chyba z 10 razy i lipa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes2pl Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 ale wirek mogl byc na plycie i dostal sie do np mbr dysku i lipa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNS Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 usunalem 169.21 i zainstalowałem takie od gigabyte oficjalne. Na razie jest oki tzn. włączałem z 30 razy i było ok ale nie mam pewności czy tak dobrze bedzie dalej :sad: a jak się dostał tam do dysku jak mówisz to co mi zostaje???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes2pl Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 (edytowane) no nareszcie cos madrego to mogl byc blad konfigu sterownika mialem kiedys podobnie tera mi sie przypomnialo najnowsze stery jakis maly anty nawet lite i masz kompa Edytowane 12 Maja 2008 przez grzes2pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNS Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Mozliwe że to przez sterowniki???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes2pl Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 mozliwe jesli windows cos sobie namieszal w sterach... on lubi mieszac zwlaszcza home Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNS Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Wczoraj wieczorem zrobiłem mu formata zainstalowałem te stery od gigabyte i zobaczymy. No chyba że to wina kabla ale wtedy by się robił różowy???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes2pl Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 ale caly czas ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNS Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 co cały czas? przypomniałem jeszcze sobie że potrafił się wyłączać monitor - komp chodziła monitor szedł spać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes2pl Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 a sprawdzales inny monitor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 ale caly czas ;)Współpracuje z takim monitem od paru lat, co jakiś czas poruszam i gejowski klimat znika ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNS Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 nieee. najgorsze jest to że to różowe [ciach!]o nie ma żadnej regularności - może się 50 razy włączyć normalnie a raz na różowo - zmienie kabel i zobaczymy co z tego wyjdzie czyli zostały 2 opcje - albo monitor albo sterowniki tylko ma mpytanie - czy mieliście cały różowy ekran czy tylko jego fragmenty? bo ja mam komplenty wściekły gejowski na całym ekranie łeeee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes2pl Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 (edytowane) moze byc kabel albo monitor moze pozyc od kolegi i sprawdz co do tego pytania to stawiam ze u mnie to byly stery a u kumpla monit padl a w zasadzie konwerter chyba a i wyslij mi tu swego gg Edytowane 12 Maja 2008 przez grzes2pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNS Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 2488504 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes2pl Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 7570756 moj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...