kasta Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Kilka dni temu zakupiłem w tchplanet.pl - dysk twardy Samsung HD501LJ 500GB. W kompie łącznie mam 2 takie dyski. Problem w tym że nagle na obu pojawiły pojawiły się bady. Na jednym z nich jest to niezauważalne; a z kolei drugi z dysków strasznie tnie mi system - mimo że aktualnie niema na nim żadnych danych. Ciężko go wogóle sformatować. Mam nadzieję żę mogę go bez obaw zwrócić. A może oba kwalifikują się do wymiany? Ps. Trzeba było brać Hitachi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Beda musieli uznac Gwarancje. Widocznie trafilą ci sie felerna seria. 1 dysk: 11 BADÓW + do tego 11 potencjalnych ( widac ze sypie sie strasznie ) 2 dysk : 1 BAD 1 w kolejce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 A czy przypadkiem wartość C4 nie oznacza sektorów zapasowych przesuniętych na miejsce badów? Current Pending Sector (z tego co mi wiadomo) oznacza sektory "do odstrzału". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasta Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 (edytowane) Beda musieli uznac Gwarancje. Widocznie trafilą ci sie felerna seria. 1 dysk: 11 BADÓW + do tego 11 potencjalnych ( widac ze sypie sie strasznie ) 2 dysk : 1 BAD 1 w kolejce Ten z 11 badami odesłałem; czekam na decyzję. Czy drugi dysk także kwalifikuje się do oddania? Ps. Może i seria była wadliwa; ale patrząc po forach - to nie jest kwestia firmy lecz pech. Wcześniej wspominałem o dyskach Hitachi - każdy ma swoje zdanie. Ale byłem w posiadaniu Hitachi 160 GB i po roku pracy, średnio 20h dziennie - nie miał żadnego bada. W dodatku dysk był cichy i nie grzał się. Sprzedałem go tylko dlatego że był zbyt mały. Mam nadzieję że uda mi się pozbyć samsunga na rzecz hitachi. Dzięki za pomc. Pozdrawiam Edytowane 13 Maja 2008 przez kasta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...