Skocz do zawartości
kasta

Samsung Hd501lj - Bad Sector

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka dni temu zakupiłem w tchplanet.pl - dysk twardy Samsung HD501LJ 500GB. W kompie łącznie mam 2 takie dyski. Problem w tym że nagle na obu pojawiły pojawiły się bady.

Na jednym z nich jest to niezauważalne; a z kolei drugi z dysków strasznie tnie mi system - mimo że aktualnie niema na nim żadnych danych. Ciężko go wogóle sformatować. Mam nadzieję żę mogę go bez obaw zwrócić.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

A może oba kwalifikują się do wymiany?

Ps. Trzeba było brać Hitachi :damage_wall:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Beda musieli uznac Gwarancje.

Widocznie trafilą ci sie felerna seria.

1 dysk:

11 BADÓW + do tego 11 potencjalnych ( widac ze sypie sie strasznie )

2 dysk :

1 BAD

1 w kolejce

Ten z 11 badami odesłałem; czekam na decyzję. Czy drugi dysk także kwalifikuje się do oddania?

Ps. Może i seria była wadliwa; ale patrząc po forach - to nie jest kwestia firmy lecz pech. Wcześniej wspominałem o dyskach Hitachi - każdy ma swoje zdanie. Ale byłem w posiadaniu Hitachi 160 GB i po roku pracy, średnio 20h dziennie - nie miał żadnego bada. W dodatku dysk był cichy i nie grzał się. Sprzedałem go tylko dlatego że był zbyt mały. Mam nadzieję że uda mi się pozbyć samsunga na rzecz hitachi.

Dzięki za pomc. Pozdrawiam

Edytowane przez kasta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi