Mck Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Chciałbym zmienić komputer, obecnie: GB K8NS sempron s.754 2600+ (1600 MHz) Radeon 9550 modecom feel 300 albo 350W i to bym wymieniał (idzie do rodzinki na komputer do internetu), a reszta zostaje (dysk, nagrywarka, obudowa i takie tam) na nowe mam do 400 zł max 450, wymyśliłem takie coś z apollo: X2 4200 - 151,50 foxconn A690GM2MA-8KRS2H - 135,00 1GB PC6400 800MHz Goodram CL5 - 50,69 ModeCom MC-350ATX 2.0 350W - 78,80 Razem 415,99 wiem ze sprzęt nie jest rewelacyjny, ale fundusze jak i potrzeby nie są zbyt duże. Komputer typowo domowy, internet, office, filmy, rzadko miniDV -> DVD, no i czasami gry, obecnie tylko starsze, ale i tak ostatnio rzadko bo czas(i sprzęt) nie pozwala Za jakiś czas, pewnie wrzesień/październik jak uzbieram trochę kasy i będę miał więcej czasu dokupię 1GB i jakąś grafikę 1) czy taki sprzęt będzie dobry czy inaczej wykorzystać ta kasę? 2) czy na zintegrowanej grafice zagram w jakieś starsze gierki coś jak na R9550? 3) płyta główna którą podałem ma tylko jeden kontroler PATA a ja mam dysk i nagrywarkę na PATA, czy bedą to działać na jedne taśmie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelBmx Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 3)- Będą ci działać na 1 taśmie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez1982 Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Hm dla mnie zestawik OK jeśli mowa o necie,filmach,muzyce.A co do kabla PATA i dwóch urządzeń na mojej płycie a jest to DFI DK T2 to nie chciało działać na samym początku pomógł upgrade biosu ale już i tak kupiłem nową nagrywarkę na SATA i problemu nie ma.Ale jak składałem znajomemu kompa na płycie Gigabyte DS3L to dwa urządzenia na PATA działały bez problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 1) jeśli oddajesz mobo, cpu i grafikę to inaczej nie mógłbyś ulokować tych pieniędzy. Wybrałeś najlepsze co mozna mieć za tą kasę. 2) co do wydajności tej grafiki przeczytaj to: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3221-3 3) na jednej taśmie napędy działają wolniej ale działają. Tak czy inaczej jak najszybciej postaraj się zmienić na sata.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 3) na jednej taśmie napędy działają wolniej ale działają.działają tak samo szybko jak na 2óch osobnych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 moze źle się wyraziłem.. same urządzenia nie zmieniaja prędkości działania.. ale na przykład kopiowanie z jednego na drugie jest mniej wydajne niż przy 2 taśmach.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mck Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Wielkie dzięki za odpowiedzi i pomoc miałem nadzieje że integra na trochę więcej pozwoli, ale ostatnio i tak nic nie gram, a na jesieni może dokupię jakieś 9600GT (mam nadzieje że średnio podkręcony proc nie bedzie wtedy za bardzo ograniczał) i druga kostkę ramu i może większy dysk już na sata będzie trochę ciasno bo do płyty mam jeszcze tuner tv i karta fire wire ale to chyba nie będzie problem Jeszcze raz dzięki za pomoc Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...