Skocz do zawartości
k2

emule czy edonkey?

Uzywam:  

1. 1. Uzywam:

• emule
      27
    • edonkey
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Który program preferujesz.

Ja całe zycie uzywalem emule, lecz ostatnio mam dziwny problem.

łacze sie z serwerem, i w momencie jak ludze zaczynaja odemnie coś sciagać blokuje mi to cały net. Przy tym ja nic nie sciagam a dane odemnie leca ok 80-120Kb/s [łacznie z kilku urzytkowników]

Jak z tym walczyć??

Da sie jakoś ograniczyc liczbe urzytkowników i limit predkość, próbowalem i nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie ze mlDonkey ;P

Jak miłem linuxa to nie umiałem zainstalować nawet gg a co tu mldonky'a.. hoho :)

K2 jesli masz dobrze ustawione opcje:

limit-wysyłania ustawiony na 10KB/s a mimo to wysyła wiecej to spróbuj zasintalowa fjeszcze raz tegop osła :)

Jesli to nei pomoze to Ci penie marco pomoze bo on się chyba specjalizuję w tych programach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co za wszechstronna ankieta szkoda że nie ma w niej DC bo ja właśnie tego uzywam i jest super a eMule i eDonky wymiękają na Neo+ DC działa chyba najlepiej :)

W tej ankeicie nie chodziło o to jakich porgramów p2p uzywasz. Są ta dwa konkurencyjne programy korzystajace z tych samych serwerów.

Poza eMule i tak używam DC i Kazaa-e.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi