Skocz do zawartości
djsilence

Pierscionek Zareczynowy

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ma ktos znajomego jubilera, ktory jest dobry w tym co robi i bylby w stanie wykonac na wczoraj pierscionek ?

Materialy: Biale zloto, diament 0.2 - 0.27ct certyfikowany na SI F-G wedlug ponizszego designu.

Budzet do 2900zl

post-110226-1210613233_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za odpowiedzi. Udalo sie jednak dogadac z chlopakami z tej firmy.

http://www.francisandgaye.co.uk/index.php?...amp;cPath=51_53

to od nich w ogole byl ten pomysl zaczerpniety.

Nie daloby sie zrobic go w bialym zlocie w ciagu paru dni, wiec zeby nie stracic klienta zgodzili sie zejsc z ceny o 100 funtow i... nie stracili klienta :) Sprzedali platynowy za 655 z przesylka overnight.

Jutro rano przyjdzie do domu paczka, ktora zostanie odebrana przez moja nic nie oczekujaca kobietke, a na pudelku napis PC CABLES :) Ona szanuje prywatnosc i nie przepada za kompami, wiec kable ją na tyle odrzucą, iż na pewno nie zajrzy do środka.

Dzieki za podpowiedzi. Na szczęście nie muszę jechać do galerii centrum w Łodzi jutro rano (jestem w PL na 2 dni).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za odpowiedzi. Udalo sie jednak dogadac z chlopakami z tej firmy.

http://www.francisandgaye.co.uk/index.php?...amp;cPath=51_53

to od nich w ogole byl ten pomysl zaczerpniety.

Nie daloby sie zrobic go w bialym zlocie w ciagu paru dni, wiec zeby nie stracic klienta zgodzili sie zejsc z ceny o 100 funtow i... nie stracili klienta :) Sprzedali platynowy za 655 z przesylka overnight.

Jutro rano przyjdzie do domu paczka, ktora zostanie odebrana przez moja nic nie oczekujaca kobietke, a na pudelku napis PC CABLES :) Ona szanuje prywatnosc i nie przepada za kompami, wiec kable ją na tyle odrzucą, iż na pewno nie zajrzy do środka.

Dzieki za podpowiedzi. Na szczęście nie muszę jechać do galerii centrum w Łodzi jutro rano (jestem w PL na 2 dni).

We wszystkich sklepach w Galerii maja termin od 3 tygodni w góre ze wszystkim co jest nie standardowe. Także dobrze zrobiłeś biorąc gdzie indziej. Napewno na wczoraj by nie zrobili ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co fakt, to fakt- ja też dla swojej wybranki serca szukałem czegoś niestandardowego na pierścionek zaręczynowy. Objechałem wszystkich uznanych jubilerów w Krakowie i w Katowicach i powiem, że było ciężko, bo wymagania miałem wysokie, budżet również (co wyboru nie ułatwiło, bo większość jubilerów nastawiona jest na pierścionki do 2000-3000PLN, ja moją kobitkę kocham "bardziej" ;) ). O mały włos nie udałoby się wyrobić z kupnem przed planowanymi oświadczynami, ale się udało i od kilku miesięcy nosi na palcu pierścionek bardzo zbliżony do projektu DJ'a (różnica to przeplatane białe i "złote" złoto).

Gratulacje DJ! Teraz już odliczaj dni do końca wolności (u mnie nastąpi to 27.09 br) :D

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Nappy :)

@poca

Po prostu fuks, że woleli sprzedać to co mają na stanie (choć musieli powiększyć rozmiar z 12,75 na 13) ale też nie zajęło im to tydzień, tylko w godzinę się uwinęli. :) No i przyjemnie, że stonowali cenę do akceptowalnego poziomu, choć wybranka i tak upiera się, że powyżej Ł400 nie powinienem iść :) A ja myślę sobie, że przecież około wakacji kupię C2Q :lol2: więc nie będę Jej żałował. W końcu to będzie jedna trzecia Jej pierścionka ;););) (joke)

@draak

Gratulacje dla Was :)

Na szczęście my daty ślubu nie planujemy, ze względu na problem logistyczny (jedna rodzina w PL, mój brat w UK, Jej mama i brat w USA ;) ). Gdzie ten ślub miałby się odbyć ? :D Zaczekamy ze 2 latka i się wyklaruje czy wrócą z usa.

Generalnie nie śpieszy nam się. Już żyjemy razem i o to chodziło.

*ups, dużo uśmieszków. lol

Edytowane przez djsilence

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na szczęście my daty ślubu nie planujemy, ze względu na problem logistyczny (jedna rodzina w PL, mój brat w UK, Jej mama i brat w USA ;) ). Gdzie ten ślub miałby się odbyć ?

Gdzieś na oceanie pomiędzy Kanadą a Irlandią :D to by był dopiero niezapomniany ślub, oczywiście na jakimś wypasionym liniowcu pokroju RMS Queen Mary 2 :razz:

a tak w ogóle to gratulacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś na oceanie pomiędzy Kanadą a Irlandią :D to by był dopiero niezapomniany ślub, oczywiście na jakimś wypasionym liniowcu pokroju RMS Queen Mary 2 :razz:

Haha, ale wtedy DJ by sobie c2q nie kupił... więc odpada :lol2: :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O nie, chemiczny to Ty jestes ta moja jedyna...? A mialo byc tak pieknie... ;)

A, jeszcze jedno- jesli dodatkowo masz to wesele w hotelu Alpin w Szczyrku to rzeczywiscie bedziemy miec problem :D

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze podaj menu i cenę jaką Ci przyszło za to zapłacić :D bo zaczyna podlatywać przechwalaniem się :mgreen:

nie ważne gdzie, nie ważę jak ważne jest uczucie oczywiście należy doceniać swoją towarzyszkę życia ale imho pierścionki zaręczynowe za 20tyś zł + wesele za 200tyś dla 500gości z których 300 po raz pierwszy na oczy widzimy to lekkie przegięcie jest, a znam kilka takich osób co takie pozerskie sceny odstawiali, szkoda tylko, że im się teraz zbytnio nie układa w tych małżeństwach za pieniążki, abstraciach!ąc od Ciebie draak bo Cię nie znam hehe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj slavOK, intencji nie wylapales- chemiczny napisal, ze ma tego samego dnia, co my slub. I o ile jeszcze doda, ze w tym samym miejscu... to wyjdzie, ze to z nim ten slub biore (co by ucieszylo Poce ;) ). Wiec zluzuj z zagladaniem do kieszeni innym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O nie, chemiczny to Ty jestes ta moja jedyna...? A mialo byc tak pieknie... ;)

A, jeszcze jedno- jesli dodatkowo masz to wesele w hotelu Alpin w Szczyrku to rzeczywiscie bedziemy miec problem :D

Kwestia podejścia :) Dla mnie ważny jest ślub (dlatego wyczekuję tego dnia), a ten odbędzie się w małej miejscowości na wybrzeżu :) A wesele to taki poczęstunek dla gości do którego (ja) nie przywiązuję większej wagi :) No, ale co kto woli :wink: pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj slavOK, intencji nie wylapales- chemiczny napisal, ze ma tego samego dnia, co my slub. I o ile jeszcze doda, ze w tym samym miejscu... to wyjdzie, ze to z nim ten slub biore (co by ucieszylo Poce ;) ). Wiec zluzuj z zagladaniem do kieszeni innym.

widać źle odebrałem Twoją wypowiedź, w każdym razie życzę szczęścia :)

Edytowane przez slavOK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi