meehoweck Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 (edytowane) Witam, przymierzam się do zmiany zasilacza, gram na IP35-E, E2160 80GB Seagate Barracuda, 1GB Goodram 800 CL5 no i DVD LiteOn. W przyszłości zamierzam zmienić mojego wysłużonego GF'a 6600 na coś pokroju 9600GT/8800GT. Na zasilacz mogę wydać do ~180zł. Zależy mi na tym, żeby podkręcić wysoko sprzęt, ponieważ PDC bez OC sie po prostu marnuje. Przeszukałem sklepy internetowe, znalazłem kilka kuszących ofert: Chieftec Amacrox Modecom Moim faworytem jest Chieftec, ale czytałem, że zasilacze tej marki schodzą na psy. Co o tym myślicie? Edytowane 12 Maja 2008 przez PonuryMurzyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razor-90 Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Jeśli zależy Ci na ciszy to weź Amacroxa bo bedzie cichszy od Chiefteca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Wiem, że Amacrox jest cichszy od Chiefa, ale czy 400W na pewno wystarczy na OC procesora do ~3ghz i na GF 9600GT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razor-90 Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 No zawsze lepiej mieć więcej niż mniej. Można ewentualnie dopłacić do silniejszego Amacroxa lub nawet ModeComa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Ja bym brał Szefa. 400W wystarczy. Na przyszłość lepiej jest mieć 450W w odwodzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Ok, czyli Chief nadal pozostaje moim faworytem, a jaki wiatrak polecacie do ewentualnego fanswapa? Czy jest to trudne i wiąże się z utratą gwarancji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 (edytowane) Tracisz gwarancje tylko jeśli są plomby na zasilaczu. Popytaj użytkowników lub poszukaj podobnych tematów w dziale o zasilaczach. Możesz wymienić na AC 12025 PWM 1500 rpm. Niektórzy stosuja też Acutake 1200rpm. Ale jeśli ten szef lubi sie grzać to 1200 rpm może byc mało pod pełnym obciążeniem. Fanswap nie jest trudny rozkręcasz zasilacz i wymieniasz wentyl proste. ...edit: literówki Edytowane 12 Maja 2008 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...