Skocz do zawartości
trueneo

Dfi Lp Dk P35 T2 Lub T2rs?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zastanawiam sie nad wyborem mobo i te dwa modele dfi mam na uwadze no moze jeszcze wersje bloodiron, ale ona nie ma chlodzenia sekcji zasilania wiec ja wstepnie odrzucam. Proc to bedzie e2180 i pamieci mushkin 2x1gb 800mhz HP cl4.0. mam zamiar oczywiscie podkrecic proca i pamieci. zaleznie od sztuki jaka trafie chcialbym osiagnac zegar miedzy 3-3.2 mhz, bardziej ekstremalne OC raczej nie wchodzi w gre gdyz proc ma mi posluzyc minimum 2 lata. I tu rodzi sie pytanie jesli nie bede korzystal z raid to czy jest sens brac wersje t2rs?? czy t2 wystarczy?? nibt t2rs ma lepsze kondensatory i wiecej zlacz serialata II. roznica w cenie to ponad 50zl niby nie majatek ale akurat mialbym na chlodzenie pentagram hp 100 alucu. jakie jest wasze zdanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na twoim miejscu wziąłbym T2RS, głównie z uwagi na polimerowe kodzioły.

Jeśli ekstremalne OC nie wchodzi w gre, to można też pomyśleć nad tańszą płytą, jak chociażby Foxconn P35 lub MSI Neo-2. Gigabyte na P31 też powinien dać spokojnie radę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było o tym 100 razy już...jeśli nie będziesz korzystał z RAID-a to IMO T2 wystaczy Ci spokojnie ;] Polimerowe kondziołki nie przydają się w OC a 50zł zostaje w kieszeni, ogólnie bardzo polecam płytkę :wink:

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tu rodzi sie pytanie jesli nie bede korzystal z raid to czy jest sens brac wersje t2rs?? czy t2 wystarczy?? nibt t2rs ma lepsze kondensatory i wiecej zlacz serialata II. roznica w cenie to ponad 50zl niby nie majatek ale akurat mialbym na chlodzenie pentagram hp 100 alucu. jakie jest wasze zdanie

Moje zdanie jest takie, żebys wszedł do wątku o Darkach i sobie przeczytał choćby pierwszy post, a najlepiej parę stron.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

temat czytalem (5 stron), gdy zaczynalem czytac bylem zdecydowany ba t2rs ale czytajac mialem coraz wiecej watpliwosci i mam jeszcze jedno pytanie t2 ma takie same chlodzenie sekcji zasilania jak t2rs??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

temat czytalem (5 stron), gdy zaczynalem czytac bylem zdecydowany ba t2rs ale czytajac mialem coraz wiecej watpliwosci i mam jeszcze jedno pytanie t2 ma takie same chlodzenie sekcji zasilania jak t2rs??

Wszystko identyko. Jedyna różnica to RAID w T2RS i 6 portów SATA zamiast 4.

;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi