Whistlerjb Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Planuje w końcu dokupić grafikę do mojego zestawu. Wcześniej zastanawiałem się nad 9600, jednak zgodnie z Waszym zdaniem w moim temacie w dziale zasilaczy, moja Delta 350W nie poradzi sobie z 9600 po o/c. Z kolei dokładanie kolejnych 150zł zupełnie mi się nie kalkuluje. W takim wypadku, nie pozostaje mi nic innego, jak wybrać 8600 (pytanie dodatkowe, czy owa Delta nie będzie miala problemów z 8600 po o/c?). Budżet - do 300 zł. Niedawno spotkałem się z opinią, że osławiony Sonic + nie jest jednak taki cudowny wśród 8600, dlatego założyłem ten temat. Więc, jaką wersję 8600 wybrać? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Weź zwykłego Palit Sonic - wersja z plusem ma tylko trochę podbite zegary, co możesz osiągnąć we własnym zakresie ;). A zasilacz radziłbym zmienić mimo wszystko - obecny raczej długo nie pociągnie, zwłaszcza przy dobrym konfigu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość loRdRumek Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 (edytowane) Bierz najtańszą wersje od Palita i rób o/c, bo Sonic+ nie jest warty swojej ceny, bo jeżeli trafi się na dobrą sztukę niepodkręconą, to będzie miała większy potencjał od Sonica+ A, i nie bierz GTS, bo ona potrzebuje dodatkowego zasilania... Pisz na PW w razie wątpliwości, ja teraz spadam do BIOS robić O/C Edytowane 13 Maja 2008 przez loRdRumek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whistlerjb Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Dodałem specyfikacje mojego zestawu do sygnatury. Skąpiec powiada, że wersja 512mb jest o 5 zł tańsza. Czy większa ilość pamięci w tym przypadku oznacza wzrost wydajności, czy może jest odwrotnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 J/w, bierz najtanszego palita 8600gt, chociaz na Twoim miejscu dozbieralbym kase i wymienil zasilacz i do tego przynajmniej 8800gs. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 8600 są kompletnie nieopłacalne bo za niewiele więcej masz 8800GS która jest sporo wydajniejsza. Z 8600 to bym właśnie wybrał 8800GS ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Tylko, ze ten zasilacz moze sie juz krztusic przy 8800gs... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Nie powinien. Delta jest całkiem mocna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Tylko, ze ten zasilacz moze sie juz krztusic przy 8800gs...jeżeli to delta z podwójną linią 12V to nie ma mowy żeby się ksztusiła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whistlerjb Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Delta taka, jak widać w sigu :) W takim wypadku nie pozostaje mi nic innego, jak zapytać: Którą wersję 8800gs wybrać? ;) Asus i Palit są w podobnych cenach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Jeśli to ta Delta co w sigu to jest to wersja niestety z jedną linią 12V i 18A więc trochę kiepsko... ;] Dobrze by było gdybyś wytrzasnął te 100zł chociaż na ModeComa MC 350ATX 2.0 albo jakaś tanią Delte z podwójną linią +12V :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Podwójna linia 12v i 9600GT i PDC + dość przyzwoite oc i dopiero coś w moim modecomie piszczy lekko :D, ale napięcia wahają się od 12,04v do 12,15v chyba nie jest tak źle :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomXczaK Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 8800GS mimo wszystko;] bo moje 86gt po Vmodach robi 7k w 3dmarku 06, z wysiłkiem 8k i dobrym nawiewem, a za niewiele więcej 8800gs robi 10k bez żadnego podkręcania po podkreceniu będzie ok 12k bo rdzeń w technologi 65nm :D :D :D a i bierz Asusa bo ładniejsza xD firma w serii 88xx nie ma znaczenia :P i tak Pencil modów nie ma na 88xx :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...