petros Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Witam Co prostego polecilibyście pod E8400 ? Trochę wytycznych: - nie będzie OC - musi być maxymalnie stabilna (praca np. 2 dni pod max obciążeniem bez żadnego stękania) - KONIECZNIE musi być com(chociaż żeby 1 był) oraz LPT - nie zależy mi na fajerwerkach typu wifi, raidy, sli - cena ok 350 zł (chociaż wiadomo, jak mniej będzie mile widziane), może być droższa jeśli będzie miała zintegrowaną grafikę - musi dać się odpalić z E8400 bez przeprogramowywania biosu (nie mam procka żeby najpierw przeprogramować BIOS) Wiem, że jest trochę o tym na forach, ale ludzie zazwyczaj piszą " bierz tą, bierz tamtą, siamtą" , a jedynym uzasadnieniem jest "bo ja ją mam" :/ Rozważałem Asus'a P5K/EPU ale niestety przez brak wspomnianych portów musiałem zrezygnować :( Będę wdzięczny za propozycje nie tylko odnośnie konkretnych modeli, ale także samych firm (ASUS ? Gigabyte ?....). BTW Czy jeśli miałbym WinXP, 4GB ramu to czy zintegrowana grafika byłaby w stanie operować na tej pamięci która jest niewidziana przez windę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Jeśli ma mieć COM i LPT to bierz Foxconna P35A-S ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 (edytowane) imho foxconn p35a-s, albo gigabyte p35-ds3/p35 ds3r ze starszej rewizji (nowa ma usb zamiast com/lpt), a jak ma być taniej to gigabyte p31 ds3l (też sobie da radę) ----edit---- Fredek pierwszy :) Edytowane 13 Maja 2008 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petros Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Dzięki za opdpowiedzi. Te GA nawet mi się podobają. Czy komuś wiadomo czy ep35-ds3r obsłuży ram patriot 2x2048 CL5 ? Niby nie ma konkretnie tej pamięci na liście "memory support", ale może po prostu nie wszystko się testuje co jest dostępne na rynku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 bez problemu :) ps. tylko patrz czy to jest mobo ze starszej rewizji, nowa ma USB zamiast COM/LPT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...