Szawel Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 (edytowane) Stanąłem przed wyborem kupna laptopa dla znajomej. Nic wielkiego na nim robić nie będzie, więc Celeron w zupełności wystarcza. Typowo: Office, filmy, mp3, internet. Lapek będzie czasem też wożony (dom - 2dom ;)). Wybór zawęziłem do 2 modeli Toshiby jak w temacie. (Nie chce HP 6720S ani Acera). Jedyne różnice jakie ja widzę, to wtyczki audio na boku oraz głośniczki na przodzie w L40-17(o,q), oraz wbudowana kamerka z mikrofonem w L300-11(i,f). pozostałe parametry mają niemalże identyczne. Design również bardzo podobny. Ilość wejść/wyjść obydwa lapki mają identyczną. L300-11(i,f) ma 2GHz na procku i często w tej samej cenie więcej ramu od L40-17(o,q). Założenia: Celeron 1.86-2.0GHz 1-2GB ram 120-200GB HDD Grafika mało ważna cena do 1500zł Obydwie tośki mieszczą się w zakładanych parametrach. Jednak L300 jest nowym produktem i nigdzie nie mogę znaleźć jej testów, oraz ciężko o opinię użytkowników jak wygląda z jakością wykonania i trwałością. Ciekawi mnie też ile jeden i drugi trzyma na baterii. Proszę o sugestie która z w.w. Satelit będzie trafniejszym wyborem. Pozdrawiam. Edytowane 14 Maja 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xysiek Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Podbiję wątek. Sam mam zamiar kupić L300-11I i ciekaw jestem opinii na temat tanich modeli Toshiby. Obecnie posiadam L30-134 (od półtora roku, też z Celeronem) i do dziś sprawuje się świetnie, zero najmniejszych problemów. Z tego co wyczytałem w necie, L300 nie ma dobrej baterii i jego srebna obudowa się ściera. Ale reszta jest spoko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...