Skocz do zawartości
Szawel

Toshiba: L300-11(i,f) Vs L40-17(o,q)

Rekomendowane odpowiedzi

Stanąłem przed wyborem kupna laptopa dla znajomej. Nic wielkiego na nim robić nie będzie, więc Celeron w zupełności wystarcza. Typowo: Office, filmy, mp3, internet. Lapek będzie czasem też wożony (dom - 2dom ;)).

Wybór zawęziłem do 2 modeli Toshiby jak w temacie. (Nie chce HP 6720S ani Acera).

Jedyne różnice jakie ja widzę, to wtyczki audio na boku oraz głośniczki na przodzie w L40-17(o,q), oraz wbudowana kamerka z mikrofonem w L300-11(i,f). pozostałe parametry mają niemalże identyczne. Design również bardzo podobny. Ilość wejść/wyjść obydwa lapki mają identyczną.

L300-11(i,f) ma 2GHz na procku i często w tej samej cenie więcej ramu od L40-17(o,q).

Założenia:

Celeron 1.86-2.0GHz

1-2GB ram

120-200GB HDD

Grafika mało ważna

cena do 1500zł

Obydwie tośki mieszczą się w zakładanych parametrach. Jednak L300 jest nowym produktem i nigdzie nie mogę znaleźć jej testów, oraz ciężko o opinię użytkowników jak wygląda z jakością wykonania i trwałością.

Ciekawi mnie też ile jeden i drugi trzyma na baterii.

Proszę o sugestie która z w.w. Satelit będzie trafniejszym wyborem.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podbiję wątek. Sam mam zamiar kupić L300-11I i ciekaw jestem opinii na temat tanich modeli Toshiby. Obecnie posiadam L30-134 (od półtora roku, też z Celeronem) i do dziś sprawuje się świetnie, zero najmniejszych problemów.

Z tego co wyczytałem w necie, L300 nie ma dobrej baterii i jego srebna obudowa się ściera. Ale reszta jest spoko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi