marx2 Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Czym sie roznia te obudowy od siebie? CoolerMaster Elite 330 331 332 333 Ceny maja zblizone, tzn 333 - 135zl 330 - 139zl 331 - 145zl 332 - 155zl Ja jedyna roznice dostrzegam w umiejscowieniu gniazd USB/dzwiek http://sklep.proline.pl/sklep.php?prodid=C...ITE+RC333+S%2FB http://sklep.proline.pl/sklep.php?prodid=C...ITE+RC330+S%2FB http://sklep.proline.pl/sklep.php?prodid=C...ITE+RC331+S%2FB http://sklep.proline.pl/sklep.php?prodid=C...ITE+RC332+S%2FB Widze ze na stronce CM jest juz wersja 334, czyzby to byly po prostu kolejne wersje tej samej obudowy? http://www.coolermaster.com/products/produ...246&id=4255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar1125 Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 czyzby to byly po prostu kolejne wersje tej samej obudowy? Tak. Inny jest tylko przedni panel, środek jest identyczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Pozwolę sobie odświeżyć: Czy w ostatnich partiach Elite nie ma w zestawie fana 120mm na tył? Bo wczoraj kolega odbierał części do kompa, w momencie składania go okazało się, że buda nie ma ww. fana... mimo informacji, że jest (na kartonie). Bo nie chce niepotrzebnie szumu w sklepie narobić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Pozwolę sobie odświeżyć: Czy w ostatnich partiach Elite nie ma w zestawie fana 120mm na tył? Bo wczoraj kolega odbierał części do kompa, w momencie składania go okazało się, że buda nie ma ww. fana... mimo informacji, że jest (na kartonie). Bo nie chce niepotrzebnie szumu w sklepie narobić... 1 powinien byc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 JA też miałem ... zanim zwróciłem i kupiłem Chieftec :P ps. ale nie wiem czy byłbyś zadowolony z tego wentyla w coolermaster - chyba kręci się ponad 1200 RPM więc już szum jest ... no chyba że byś regulował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Na 5V jest całkiem całkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 To nie mój komp, ja mam swojego mini-atx :E Szefa na Acutake'ach. I tak narazie tamtej osobie leci Pentak HP 100 na seryjnym fanie na 3k rpm... bo brakło czasu już na doregulowanie wszystkiego. Dzięki za odpowiedzi - w pon wybierzemy się do sklepu spytać o co chodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Dzięki za odpowiedzi - w pon wybierzemy się do sklepu spytać o co chodzi...Tu nie ma co pytać sklep wyraźnie w kulki leci nieładnie że rzucają się na 15zł nawet.Wentyl jest jeden w każdym z tych modeli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikander Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Zamierzam niedługo kupić sobie taką obudowę, bo mój modecom denerwuje mnie już strasznie, jego plastikowy przedni panel strasznie rezonuje. Powyżej jest informacja, że te coolermastery różnią się tylko przednim panelem ale ja na stronie producenta zauważyłem, że mają też nieco inne wymiary. Mnie najbardziej interesuje szerokość żeby mieć jak najmniejsze ograniczenia przy doborze chłodzenia proca (w obecnej obudowie Karakorum nie wchodzi). 331 ma największą szerokość (203mm) ale dobijają mnie złącza na samym spodzie. U mnie obudowa stoi na ziemi i zginanie w pół mnie zniechęca. Znowu 335, która podoba mi się najbardziej ma najmniejszą szerokość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Szerokość wszystkie jaą identyczne. W 331 front wystaje poza pozostałą szerokośc. Dlatego w parametrach jest większy. Karakorum do każdej wejdzie bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikander Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Którą polecacie najbardziej. Zamierzam kupić sobie tanią ale porządną obudowę. Interesuje mnie przede wszystkim cisza. Uważam, że te dwa wentyle 120mm wystarczyły by do odpowiedniego przewiewu. A może polecacie inną obudowę w cenie około 150zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendrus09 Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 334 ja taką zamówiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZenPc Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Ja od dłuższego czasu mam Cooler Mastera RC-330K http://www.proline.pl/sklep.php?prodid=COOL+ELITE+RC330K wszystkie wentyle puszczam na 7V i mam ciszę! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mephistofeles Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Ponawiam prośbę: mógłby ktoś zmierzyć odległość od (środka) górnej śrubki na płycie do dolnej ścianki zasilacza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Coś koło 12mm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mephistofeles Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 (edytowane) Na styk :/. Po co dają sockety na samej górze płyty... No cóż, zaryzykuję. Edytowane 5 Lipca 2009 przez Mephistofeles Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nappa Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Hejos! A czym się różni Cooler Master Elite RC-334 od tej co podał ZenPc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Wyglądem od przodu (panelem) Konstrukcja jest ta sama Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SantaFe Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 (edytowane) marx2 jest też Cooler Master Elite RC-334 Cooler Master Elite RC-335 te dwie mało co się różnią większości wyglądem ;-D Edytowane 9 Lipca 2009 przez SantaFe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZenPc Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Ale w sumie po co gadać ciągle o takich samych obudowach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SantaFe Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Gadamy ciągle o tych samych bo chłop pyta?! Jak będzie pytał o inne to pogadamy o innych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Defunes Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 To gadajmy o obudowach kobiet :lol2: Gratuluję. Za archeologię i post, który nic nie wnosi do tematu wygrałeś 10%. /Rikki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna24 Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 skoro juz temat odkopany to pytanie: może ktoś zmierzyć realną szerokość tej budy? od blachy - do blachy. thx. mugen slyszalem, ze sie mieści? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 (edytowane) w moim CM od blachy do blachy jest 18cm. u mnie jest AC Freezer Extreme i heatpipy do blachy mają jakieś 1,5-2cm luzu, więc powinien się zmieścić. Edytowane 25 Listopada 2009 przez Finchy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza94 Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 ~18cm Xigmatek S1283 (159mm) się mieści więc mugen też powinien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...