Asturas Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 (edytowane) Mam X-Fi Gamer, ale już po 2 miechach użytkowania wiem, że to nie to czego szukam, zwłaszcza gdy już zainwestowałem w Aurvana Live! i Microlab SOLO 7C. Zainteresowany jestem E-MU 0202 USB, bo choć to sprzęt profesjonalny i nie tylko do słuchania, ale i tworzenia muzyki (a tym się nie zajmuję) to jednak wg różnych opinii jakie znalazłem E-Mu 0202 jest lepsze nawet od HD2. No i ma wyjście słuchawkowe z regulacją głośności. Interesuje mnie czy wie ktoś coś na temat sterowników do E-MU 0202, bo ja sporo gram i wolałbym żeby nie było problemów na linii sterowniki - gry. A moze są jakies recenzje, bo ja nie mogę takowych znaleźć. Edytowane 13 Maja 2008 przez Asturas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damundo Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 (edytowane) Pozwól, iż się podłączę, gdyż mój temat nie zyskał odzewu ;) KLIK! Edytowane 13 Maja 2008 przez Damundo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asturas Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Pozwól, iż się podłączę, gdyż mój temat nie zyskał odzewu ;) KLIK! Jeżeli to zapewni nam odpwiedź, to bardzo chętnie przyjmę Ci tutaj z Twoim problemem :P Aczkolwiek na innym forum otrzymałem odpowiedź, która mnie zmartwiła, bo może oznaczać, ze pogodzenie świetnej karty muzycznej z graniem w gry jest nierealne :( "Emu, to nie jest karta do gier. Sterowniki do profesjonalnych kart muzycznych tworzone są w inny sposób niż sterowniki do kart multimedialnych. Tworzone są one najczęściej w ten sposób, żeby pominąć windowsa. Ma to wpływ na opóźnienia. Dlatego z poziomu windows nie ma dojścia do wszystkich możliwych zakamarków karty. Jedynie programy korzystające z ASIO to potrafią. Ale nie spotkałem gry, która wykorzystuje ASIO. " No, ale może jednak ASIO sobie radzi z grami??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy666 Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Hmmmm też się zmartwiłem. Czyżby pozostał tylko Creative bym mógł radować się dzwiękiem również w grach? :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swt Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Audiotraki i Auzentechy chyba jakoś sobie radzą z grami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Hmmmm też się zmartwiłem. Czyżby pozostał tylko Creative bym mógł radować się dzwiękiem również w grach? :angry:Podłączasz zewnętrzny DAC do wyjścia SPDIF karty zintegrowanej i po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asturas Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Podłączasz zewnętrzny DAC do wyjścia SPDIF karty zintegrowanej i po problemie. ehm.... czyli, że niby co? Bo "zewnetrzny DAC do wyjścia SPDIF" nic mi nie mówi... Głównie ten DAC nie wiem co to jest i z czym to się je :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Słabą stroną kart zintegrowanych są przetworniki C/A - więc do cyfrowego wyjścia podłączasz zewnętrzny przetwornik wysokiej jakości dzięki czemu będziesz miał akcelerację w grach i wysokiej jakości dźwięk przy słuchaniu muzyki/oglądaniu filmów/graniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 A Xonar nie lepszy? Sam sie nad nim zastanawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swt Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Asturas takie coś http://www.allegro.pl/item363039138_dac_be...uchaj_sam_.html Pytanie jeszcze czy integra da Ci dobry sygnał cyfrowy. Pewnie nie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Ale już jakaś karta na chipie c-media obsługująca bit-perfekt da (a można takie kupić za 40 zł, a nawet mniej :) ) Sam będę miał Beresforda za kilka dni :) Na początek będzie optykiem z integry (nForce 2 potrafi ponoć na wyjściu cyfrowym ominąć układ AC97 więc może być ciekawie)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 LOL :lol2: :lol2: Na mojej Esi@Juli która też jest kartą profesjonalną nie mam najmniejszych problemów z żadnymi grami. Kiedyś miałem inną kartę profesjonalną M-Audio Audiophile 24/96 i też nie było najmniejszych problemów z dźwiękiem w grach. Skąd te dziwne plotki że na PRO kartach nie będzie dźwięków podczas grania??. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Asturas takie coś 2996516[/snapback] LOL :lol2: :lol2: Na mojej Esi@Juli która też jest kartą profesjonalną nie mam najmniejszych problemów z żadnymi grami. Kiedyś miałem inną kartę profesjonalną M-Audio Audiophile 24/96 i też nie było najmniejszych problemów z dźwiękiem w grach. Skąd te dziwne plotki że na PRO kartach nie będzie dźwięków podczas grania??. Ja miałem Behringer BCA2000 i był problem w grach ... np. dźwięk znikał i dokąd nie zrestartowałeś gry/programu to dźwięku nie było ... ale jakość super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Behringer BCA2000 to bardziej kombajn audio niż karta muzyczna :). Na takich stacjach muzycznych faktycznie mogą być problemy z dźwiękiem do gier bo to karty czysto profesjonalne. Myślę że z takim E-mu 0202 USB, które nie jest jakoś specjalnie skomplikowane i nawet posiada wejście audio na małego jacka, tak jak większość normalnych kart muzycznych, nie powinno być najmniejszych problemów z dźwiękiem w grach. E-Mu ma dobry support jeśli chodzi o sterowniki. Działa na wszystkich systemach operacyjnych, łącznie z Vista 64. Stery pojawiają się w miarę często. Wszystko powinno być ok w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...